Şimdi Ara

Twitch yeni bir telif dalgasına hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Twitch yeni bir telif dalgasına hazırlanıyor

İnsanların videolarını veya yayınlarını paylaştığı platformların en büyük sıkıntısı şüphesiz telif hakkı. Arka planda bir müzik parçası yayınlamak isteyenlerin karşısına telif hakkı talepleri çıkıyor. Kurallara göre uyarı veriliyor, parça kaldırılıyor, hesap yasaklanıyor veya videonun kazancı telif hakkı sahibine veriliyor.

Twitch zora girdi

Twitch platformu artan baskılar sonrasında geçen yaz aylarında telif hakkı ihlali yapan videoları kaldırmaya başlamış ve uzun süre önce yüklenen videolar içerisinden bile yasaklananlar olması tepkilere neden olmuştu. 

Ayrıca Bkz.Call of Duty: Mobile’ın yeni sezonu Samuray temasıyla geliyor

Bu hafta Twitch kullanıcılara uyarı postası göndererek plak şirketlerinden 1000 telif hakkı talebi aldıklarını bildirdi. Taleplerin tamamı yayıncıların oyun oynarken veya sohbet ederken arka planda kullandığı müziklerle ilgili. Her hak talebi uyarıyı gerektirdiği için kısa süre sonra bir yasaklama dalgasının gelmesi bekleniyor. 

Twitch kullanıcıların yayın yaparken mutlaka telif hakkı kapsamına girmeyecek veya kendi kütüphanesinde sunduğu müzikleri kullanmasını istiyor. Telif hakkı talepleri artık otomatik araçlarla yapıldığı için yakın dönemde yeni hak taleplerinin yolda olduğu ifade ediliyor. 

Kaynak:https://www.engadget.com/twitch-dmca-takedowns-notice-193717690.html

• Adam oyun oynayıp şarkıyı da dinlerken paraya para demiyor. Kendi halinde evinde oynarken kimse birşey demez zaten. Yani ortada ticari bir kazanç varsa telif her türlü devreye girer.Mesela ben Twitch yayıncılarının YouTube içeriklerini kopyalayıp oradan para kazansam ve kanalım sahte olmasına rağmen milyonlar izlense sence o Twitch yayıncısı isyan edip bana telif atmayacak mı atacak işte o şarkı ve müzik sahibi insanlarda doğal olarak telif atıyorlar haklarıdır.

Bence haklılar çünkü burada ticari bir olay var.Twitch kazanıyor, Yayıncı kazanıyor , Oyunu yapımcıları kazanıyor ama Müzik sahipleri kazanmıyor.Ticari bir faaliyet var ise müzik sahipleri de kazanması lazım yoksa haklı olarak telif kaçınılmaz.Bugün bir twitch yayınında bir kesit alıp youtube yükleseniz o yayıncı anında telif atıyor.Müzik sahibi atmasın mı telif :D
  • Ne telifmiş yahu . Bırak adam oyun oynarken arkada şarkın çalsın ne olacak sanki . Hatta daha da iyi olur şarkı daha da popüler olur hiç bir dezavantajı yok bu durumun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynarken arkada çalan müzik derken, oyunun kendi orijinal müziği dışında arkada harici olarak açılan müzik mi kastediliyor? Hiç anladığım veya bir anlam yükleyebildiğim konular değil yaa, hayırlısı diyelim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Telif hakkı sahiplerini baya sinirlendiriyor bu olay. Onlar bunu sindiremiyor ne yazık ki.

Adam oyun oynayıp şarkıyı da dinlerken paraya para demiyor. Kendi halinde evinde oynarken kimse birşey demez zaten. Yani ortada ticari bir kazanç varsa telif her türlü devreye girer.Mesela ben Twitch yayıncılarının YouTube içeriklerini kopyalayıp oradan para kazansam ve kanalım sahte olmasına rağmen milyonlar izlense sence o Twitch yayıncısı isyan edip bana telif atmayacak mı atacak işte o şarkı ve müzik sahibi insanlarda doğal olarak telif atıyorlar haklarıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence haklılar çünkü burada ticari bir olay var.Twitch kazanıyor, Yayıncı kazanıyor , Oyunu yapımcıları kazanıyor ama Müzik sahipleri kazanmıyor.Ticari bir faaliyet var ise müzik sahipleri de kazanması lazım yoksa haklı olarak telif kaçınılmaz.Bugün bir twitch yayınında bir kesit alıp youtube yükleseniz o yayıncı anında telif atıyor.Müzik sahibi atmasın mı telif :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 30 Mayıs 2021; 14:45:47 >
  • Bilmedigim icin soruyorum, twitchte sadece yayinlanan videolarda mi bu muzikelr telif problemi olusturuyor yoksa canlı yayınlarda da acilan muziklerde problem oluyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Eserin sahibi için sorun teşkil etmese de bağlı olduğu plak şirketlerinin sahibi olan ensesi kalın iş adamları tamamen ek gelir olarak görüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 007css 0 kullanıcısına yanıt
    Twitch'te yayıncıyım. Saat restorasyon videosu izledik yorum yaptık youtube a yükledim yayınımı. Hop adam copyright strike atmış bana. Youtube abone sayım 30 twitch 3900. İzlediğimiz izleyici sayımız da 20-40 civarı. Ben zaten para kazanmıyorum mevcut durumda birde adam copyright strike atıyor. Mail yazmama rağmen geri dönüş de yapmadı. Böyle abuk kanallar'da mevcut. O yüzden bu tarz bana dahil copyright strike atan kanalları kınıyor ve izlemiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mck94

Bilmedigim icin soruyorum, twitchte sadece yayinlanan videolarda mi bu muzikelr telif problemi olusturuyor yoksa canlı yayınlarda da acilan muziklerde problem oluyor mu?

Twitchte canlı yayın akışındaki bütün müzikler.İzlediğin videodaki müzikler veya görüntüler, dinlediğin müzikler vs hepsi telif.Zaten yayın yaparken telifli müzik dinlersen yayın tekrarında o videoda ses otomatik telif yiyor ve canlı yayın tekrarı videosun ses olmuyor.

• Kullanan arkadaşlara saygı duyuyorum.kullanmadığım için bişey diyemeyeceğim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Cogu yayinci biseyler izleyip yorum yaptigi icin yada sarki dinleyip yorumladigi icin sordum. Tesekkurler bilgi icin 👍🏻

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.