Şimdi Ara

UAA mı, SJ mi, Alman mı, Kabataş mı? [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene, devlet kanadından muhtemelen Kabataş Erkek Lisesi gelecek. Özellerden ise Robert'i maddî gerekçelerle takip etmeyi bıraksak da, burs alırsam Üsküdar Amerikan'a gidebilirim. Onun haricinde Alman Lisesi ve Saint Joseph Lisesi seçenekleri var. SJ evime çok yakın, eğer oraya gidersem her gün yürüyerek gideceğim. Buna rağmen taban puanı benim puanımın 10-15 kadar altında olduğu için önemli ölçüde bir puan kaybım olacak. Bunun dışında da sayısal bir öğrenci olduğum için (Yalnızca sayısal sanılmasın, tarih ve edebiyata da sayısal kadar ilgim var, bu yönde sürekli kitap okuyorum) Alman Lisesi daha ağır basıyor. Alman Lisesi'ne de benim ailem tümüyle karşı. Tabii ki son kararı bana bırakıyorlar; ama Alman'daki disiplinle ve zorlukla ilgili çok korktukları belli. Oranın fiziksel yetersizlikleri de işe eklendiğinde sayısal eğitimi görmüş robotlar yetiştirir gibi bir halleri var. Bu da doğal olarak insanın en güzel yıllarını geçireceği bir lise profiline uymuyor. Kabataş ise devlet lisesi olduğu için öğretmen kalitesi ve geleceğinin belirsizliği kuşkuda bırakıyor.

Siz olsanız ne yapardınız? Alman Lisesi ve Saint Joseph Lisesi'nde bursun önceden teminatı yok bu arada, kayıtlar yapıldıktan sonra başvuruyorsunuz. Sadece Üsküdar Amerikan'da önceden alabileceğiniz burs miktarı söyleniyor. Okumaya üşenenler yalnızca başlığa cevap verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancetta -- 26 Temmuz 2013; 10:37:23 >

• SJ.
  • uaa tutarsa diğerlerini düşünme bile. Almanda güzeldir gerçi..

Yalnız şu ihtimali göz önünde bulundur sj, ds gibi okullar ygs lys de çok başarılı değiller. Benim ygs lys başarım önemli diyorsan kabataş derim
  • Üsküdar Amerikanı çok önemseme...

Alman ve SJ arasında tercihini yap...

Anlayamadığım nokta bunlardan burs alabiliyorsan Robert den de alırsın...

Kesinlikle Roberte de başvur... (İnternetten yapılıyordu geçen sene burs başvurusu, sonra belgeler gönderiliyordu)

Önerim SJ ye gitmen, onca sene yol çekmemiş olursun...

Not: ÜA dan %100, SJ den %20 burs alırsan elbet UAA ya git...

Not2: Üniversiteyi Amerika/Kanada mı yoksa Avrupa mı, Avrupaysa Almanya/Avusturya mı, Fransa/İsviçre/Belçika mı okumak istersin gibi düşün...
  • UAA olsaydı ben oraya gidecektim fakat orası olmadığı için kabataşı istiyorum . Senin gitme sansın varsa git.Ama yürüme mesafeinde olan SJ düşün (maalesef beyliküzünde güzel lise yok bu yüzden her gün yol cekeceğim )
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernandes21

UAA olsaydı ben oraya gidecektim fakat orası olmadığı için kabataşı istiyorum . Senin gitme sansın varsa git.Ama yürüme mesafeinde olan SJ düşün (maalesef beyliküzünde güzel lise yok bu yüzden her gün yol cekeceğim )

İyi de anladığım kadarıyla 2.300 civarında bir sıralaman var. Üsküdar Amerikan 2011'de en son 9.000'lerden birini almış. Özel okul puanının devlet puanından bu kadar düşük olacağını zannetmiyorum şahsen. Umudunu yitirme yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lancetta

quote:

UAA olsaydı ben oraya gidecektim fakat orası olmadığı için kabataşı istiyorum . Senin gitme sansın varsa git.Ama yürüme mesafeinde olan SJ düşün (maalesef beyliküzünde güzel lise yok bu yüzden her gün yol cekeceğim )

İyi de anladığım kadarıyla 2.300 civarında bir sıralaman var. Üsküdar Amerikan 2011'de en son 9.000'lerden birini almış. Özel okul puanının devlet puanından bu kadar düşük olacağını zannetmiyorum şahsen. Umudunu yitirme yani.

kardeş o 9 bin sıfır bursla %100 burs almadan gitme gibi bir durumum yok benim ayrıca sbs puanım 679.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurora-borealis -- 26 Temmuz 2013; 19:52:31 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lancetta

quote:

kardeş o 9 bin sıfır bursla %100 burs almadan gitme gibi bir durumum yok benim

UAA'da kayıt yaptırmadan önce bursu görüşüyorsun. Zaten başarıya göre değil ihtiyaca göre veriyorlar bursu. Bir dene bence. Olmazsa takip etmezsin zaten. Tabii bursunun kesilmemesi için disiplin suçu vb. işlememen şart. Diğer şartları ise bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancetta -- 26 Temmuz 2013; 19:54:01 >

• O puanla kabataşa gidemezsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bende Kabatasi ve Uskidar Amerikan Lisesini kazandim ama gitmedim, cunku farkli bir okula gittim. Haytimdaki en buyuk yanlisliklardan birisini yapmis olabilirim . Su an 10 sinifi okuyorum. Kabatsa gitmek istersem yine 10. siniftan devam edicem, ancak Uskudar Amerikan ara siniftan almiyomus, bu yuzden en bastan baslamam gerekecekmis. Yani 11. sinifta olmam gereken zamanda 9. sinif olucam. Bu arada, hic hazirlik okumadim vede amerikada okumak istiyorum. Baktim Uskudar Amerikan yurtdisinda cok iyi universitelere ogrenciler yollamis. Bilmiyorum, Amerika hayali 2 sene kaybetmeye degirmi, sizin dusunceniz nedir, lutfen ciddi bir sekilde cevap verin, acil yardima ihtiyacim var.
  • şu liseye gidersen şu ülkede üniversite yapacaksın diye bir şey yok kendine bağlı bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.