Şimdi Ara

Ubuntu 11.04 SORUNSUZ COMPIZ-EMERALD-NEAUTILUS-BREADCRUMBS HERŞEY BURDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ana konuda yazmıştım gören olmuştur belki 11.04 üzerinde Emerald temalar çalışmıyordu, aktif ettiğimizde pencere çerçeveleri kayboluyordu. Ayrıca bazı compiz problemleri de mevcuttu. Soruma cevaben fazla kurcalamamam gerektiği söylendi. Tabi ben öyle yapmadım :)

İşte çözüm..

Önce paket yöneticisinden Emeradı yükleyin..

Sonra

terminalden sırası ile bu komutları verin, tırnakları kaldırın..

''sudo apt-get install build-essential libgtk2.0-dev libwnck-dev libxrender-dev libpango1.0-dev libcairo2-dev compiz-dev libdecoration0-dev libtool intltool git''

''cd ~''

''git clone git://anongit.compiz.org/fusion/decorators/emerald''

''cd emerald''

''git checkout -b compiz++ origin/compiz++''

''./autogen.sh''

''make''

''sudo make install''

Compiz ayarlarından pencere yöneticisini emerald yapın (emerald -- replace)

Bir kereye mahsus olmak üzere ister terminalden, ister alt+f2 ile bir kez daha emerald --replace yapın. Fıstık gibi emerald temeları kullanmaya başlayın. Ayrıca Compiz deki bozulmalar da düzeliyor. Yani UNITY+COMPIZ+EMERALD sorunsuz oluyor.

-----------------------------------

11.04 te Neautilus Elemantry için terminalden;

Neautilus ne ki diyenlere en basit şekilde DOSYA/KLASÖR yöneticisi demek doğru olacaktır, hani şu dosyalara disklere felan eriştiğimiz pencere :), bu işlemde ona biraz şekil şemal vermek için kullanılıyor..

sudo add-apt-repository ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa
    sudo apt-get update
    sudo apt-get dist-upgrade

nautilus -q (tekar başlatmak için)

Terminalden sırası ile bu işlemleri gerçekleştirin.

Dosya/klasör yolu göstericisi için (Breadcrumbs);

wgethttp://gnaag.k2city.eu/nautilus-breadcrumbs-hack.tar.gz
    tar -xvf nautilus-breadcrumbs-hack.tar.gz

------------------------------------

NOT : Sudo ile verdiğiniz komutlarda sizden ROOT şifresi isteyecektir.. İşlemlerin hepsini EV klasöründe yapıyoruz (ben öyle yaptım)..Ayrıca ben profesyonel bir linux kullanıcısı değilim!!(MAC OS çuyum), sadece ARAYÜZ tasarımına olan ilgim ve biraz da sabır ile hiç alakasız bir yerden buldum bunu. Umarım işinize yarar..

Breadcrumbs' tiyosunu zamanında @positroN rumuzlu arkadaşımız vermişti sağolsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 7 Mayıs 2011; 16:13:49 >

• @2smoke: seni linux kullanırken ne güzel. inşallah ubuntuyu böyle memnun bir şekilde kullanmaya devam edersin. Rica etsem ekran görüntüsü verebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

@2smoke: seni linux kullanırken ne güzel. inşallah ubuntuyu böyle memnun bir şekilde kullanmaya devam edersin. Rica etsem ekran görüntüsü verebilir misin?

Ben zaten kullanıyorum, 2 seneden fazla oldu. :) (Geç olsun güç olmasın demişler, kurcalıyorum kendi çapımda.)

Sen beni diğer konuda yanlış anlayıp windows hayranı falan sandın ama alakası bile yok, iş yerinde mecburi windows kullanıyorum, onun dışında zaten evde Mac OS ve Ubuntu var..

Benim karşı olduğum, linux'u gögklere çıkarıp windows'u yerin dibine sokan fanlar. Windows'un çekirdek yapısı veya sürücü modelini bilen biri ile, bana PC topla, facebook'a girsin diyen birinin kullandığı windows bir olurmu, tabiki olmaz. O kişiye linux ta versen kar etmez.

Birazdan eklerim görüntü

• Buyrun

Droid Emerald teması, Equinox Evolution GTK 2.0 teması, Faenza ikonları, Macos fare imleci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 7 Mayıs 2011; 18:12:06 >
  • @2smoke: evet o zaman dediğin gibi anlamıştım ancak şimdi anladım linux kullandığını.

ekran görüntüsü için de teşekkürler. benim bir sorum daha var. verdiğin ekran görüntüsündeki pencerelerin kontrolleri maximize, minize, close nereden çıkıyor acaba?
  • Sağ üst köşeye fareyi götürünce beliriyor
  • Nautilus elemantary yükleyenler, popup menülerde gölge kaybına uğradıysanız Nautilus tan ayarlar dan tweek seçeneğinden RGBA transparancy seçeneğini kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 10 Mayıs 2011; 18:39:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Ana konuda yazmıştım gören olmuştur belki 11.04 üzerinde Emerald temalar çalışmıyordu, aktif ettiğimizde pencere çerçeveleri kayboluyordu. Ayrıca bazı compiz problemleri de mevcuttu. Soruma cevaben fazla kurcalamamam gerektiği söylendi. Tabi ben öyle yapmadım :)

İşte çözüm..

Önce paket yöneticisinden Emeradı yükleyin..

Sonra

terminalden sırası ile bu komutları verin, tırnakları kaldırın..

''sudo apt-get install build-essential libgtk2.0-dev libwnck-dev libxrender-dev libpango1.0-dev libcairo2-dev compiz-dev libdecoration0-dev libtool intltool git''

''cd ~''

''git clone git://anongit.compiz.org/fusion/decorators/emerald''

''cd emerald''

''git checkout -b compiz++ origin/compiz++''

''./autogen.sh''

''make''

''sudo make install''

Compiz ayarlarından pencere yöneticisini emerald yapın (emerald -- replace)

Bir kereye mahsus olmak üzere ister terminalden, ister alt+f2 ile bir kez daha emerald --replace yapın. Fıstık gibi emerald temeları kullanmaya başlayın. Ayrıca Compiz deki bozulmalar da düzeliyor. Yani UNITY+COMPIZ+EMERALD sorunsuz oluyor.

11.04 te Neautilus Elemantry için terminalden;

Neautilus ne ki diyenlere en basit şekilde DOSYA/KLASÖR yöneticisi demek doğru olacaktır, hani şu dosyalara disklere felan eriştiğimiz pencere :), bu işlemde ona biraz şekil şemal vermek için kullanılıyor..

sudo add-apt-repository ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa
    sudo apt-get update
    sudo apt-get dist-upgrade

nautilus -q (tekar başlatmak için)

Dosya/klasör yolu göstericisi için (Breadcrumbs);

wgethttp://gnaag.k2city.eu/nautilus-breadcrumbs-hack.tar.gz
    tar -xvf nautilus-breadcrumbs-hack.tar.gz

------------------------------------

NOT : Sudo ile verdiğiniz komutlarda sizden ROOT şifresi isteyecektir.. İşlemlerin hepsini EV klasöründe yapıyoruz (ben öyle yaptım)..Ayrıca ben profesyonel bir linux kullanıcısı değilim!!(MAC OS çuyum), sadece ARAYÜZ tasarımına olan ilgim ve biraz da sabır ile hiç alakasız bir yerden buldum bunu. Umarım işinize yarar..

Breadcrumbs' tiyosunu zamanında @positroN rumuzlu arkadaşımız vermişti sağolsun :)

bunları daha önce verseydin keşke ilk kez ubuntu naty narval (isim karizma ama içi boş) deneyelim dedim ama hayatım karardı. 11.04 sayesinde neredeyse linuxtan nefret eder hale geliyordumki pardus 2011 bu düşüncemi değiştirdi. bir acemi bir kullanıcı olarak kesinlikle pardus ubuntu dan kat kat daha iyi bütün ayarlarımı istediğim gibi yaptım bir kez bile çökme olmadı. benim naçizene tavsiyem acemiler pardus kullansın, türkçe desteğide cabası. ubuntunun adı pardusun tadı diyorum.

• Tabiki tercih meselesi, size en uygunu hangisi ise onu kullanmanızdan daha doğal bir durum yok. Lakin bu 11.04 sürümü biraz aceleye gelip sorunlu çıktı gibi, 10.10 sürümünü kurup deneyebilirdiniz.
  • Elinize sağlık :) Denedim ama ekran kartım şimdilik kara listede, elementary OS kullanıyorum.. Natty ile sıkıntı yaşayanlara gönül rahatlığı ile tavsiye ederim ;http://elementaryos.org
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Buyrun

Droid Emerald teması, Equinox Evolution GTK 2.0 teması, Faenza ikonları, Macos fare imleci.

@2smoke: dediğin gibi bütün kurulumları gerçekleştirdim. ancak bu temaları, ikonları, imleci emerald'dan nasıl seçeceğiz? Hiç kullanmadım emerald'ı anlatırsan sevinirim.

bir de aynı şeyi ubuntu 11.10'da da anlatırsın inşallah.

• Çok bişey farketmez 11.10 içinde, mühim olan emerald ı tekrar derlemek. Emerald projesi aslında durdurulmuş bir proje, ama ittire kaktıra gidiyor işte :)

Emerald temalarını kullanmak için önce çekmelisin haliyle :)

http://browse.deviantart.com/customization/skins/linuxutil/?qh=&section=&q=emerald

Çektiğin tema bazen açık olarak bazen zip olarak gelebilir. Temanın dosya ismi uzantısı emerald dir. Örnek xxx.emerald gibi.

İlk yazdığım mesajdakileri yapıp paket yöneticisinden emerald ı yüklemiş olmalısın. Emerald Theme Manager diye geçer ismi. Onu çalıştıp çekmiş olduğun temayı import edeceksin, sonra da seçeceksin hepsi bu.

Standart pencere yöneticisi emerald değildir. İlk mesajda o da yazıyor, emerald --replace ile pencere yöneticisini emerald yapacaksın.

İmleç gnome-look.org dan temin edilebilir, çektikten sonra tema değiştirdiğin yere sürükleyip yükleyeceksin ve seçeceksin, genelde tar.bz2 şeklinde gelir uzantıları.

İkonların ismi faenza;

sudo add-apt-repository ppa:tiheum/equinox
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install faenza-icon-theme

bu komutlar ile kurabilirsin.

• emerald sistemi yeniden başlattıktan sonra gidiyor, neden acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.