Şimdi Ara

Ubuntu 12.04/13.04 youtube sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kelebekx3

@Fortran, burada Firefox için bir çözüm paylaşmış, uyguladım ve şu an için Linux Mint 13 Cinnamon masaüstü ile youtube videolarını sorunsuz seyredebiliyorum.

İş yerindeki, Windows yüklü PC'de de aynı sorunun yaşandığını dip not olarak eklemek isterim.

Böyle yapıldığında login problemi oluyor yanlız.

• Firefox için aşağıdaki şekilde düzenleme yapılırsa login sorunu olmuyor.

İzleme bölümü / Sitelere istenmek istemediğimi söyle
    Geçmiş bölümü / Özel ayarlar kullanılacak
    *Her zaman gizli tarama modunu kullan (işaretli)
    *Sitelerden çerez kabul et (işaretli)
    Ayrıcalıkları açıpwww.youtube.com adresini engelliyoruz.
    * Üçüncü taraf çerezleri kabul et (işaretli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Haziran 2013; 9:56:30 >
  • dostum bu verdiğin ayarlar ile firefox hiç bişeyi kaydetmez. Zaten gizli tarama açık olduğu an olay bitmiştir. Diğerleri otomatikman deaktif oluyor. Yoksa gizli taramanın ne anlamı kalır.

Zaten mantıken, YT den çerez kabul etme diyorsun engellenmiş olarak, sonra çerezleri kabul et diyorsun. Tarayıcı YT nin çerezlerini engellerse nasıl tutacak senin ayarlarını çerez bırakamadığı için. ??
  • Güzel kardeşim, ben bu ayarlar ile youtube videolarını sorunsuz izlediğim gibi, forumda da sorunsuz oturum açabiliyorum. Benim sistemlerimde şu an için bir sorun yok. İş yerindeki 3 Linux makina ve 5 MS kurulu makinada aynı ayarları yaptım ve hiçbirinde şu an bir sıkıntı yaşanmıyor. Bu ayarlar ile tarama, indirme, arama ve form geçmişi tutulmuyor, ama çerez yönetimi pasifleşmiyor. Firefox sürümü 21, ekran görüntüsü de aşağıdaki gibidir.

Ubuntu 12.04/13.04 youtube sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Haziran 2013; 16:54:57 >

• Hocam size ve @fortran arkadaşa teşekkürler
    Paylaştığınız yöntem ile sorunsuz izleniyo firefoxta
    Sabah baktığımda opera içinde bir çözüm vardı fakat düzenlemişler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: intifada54

Hocam size ve @fortran arkadaşa teşekkürler
    Paylaştığınız yöntem ile sorunsuz izleniyo firefoxta

Rica ederiz. Benim yaptığım şey çözümü paylaşmak sadece.

quote:

Orijinalden alıntı: intifada54
    Sabah baktığımda opera içinde bir çözüm vardı fakat düzenlemişler

Bu tip durumlarda Google önbelleği işe yarıyor, konunun bağlantısını Google'a yazıyorsun ve çıkan sonuçda önbelleği seçiyorsunuz. Çıkan sonuç aşağıda.

quote:

Opera kullanan arkadaşlar da Opera/ayarlar/tercihler/gelişmiş/içerik/site tercihlerini yönet/ekle yolunutakip edecekler vehttp://www.youtube.com adresini ekleyip kapatacaklar. Bu kadar. Artık Opera ile YouTube sorunu yaşamayacaksınız. Chromium'a bakacak zamanım olmadı ama o da bunlara benzer bir şey olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Güzel kardeşim, ben bu ayarlar ile youtube videolarını sorunsuz izlediğim gibi, forumda da sorunsuz oturum açabiliyorum. Benim sistemlerimde şu an için bir sorun yok. İş yerindeki 3 Linux makina ve 5 MS kurulu makinada aynı ayarları yaptım ve hiçbirinde şu an bir sıkıntı yaşanmıyor. Bu ayarlar ile tarama, indirme, arama ve form geçmişi tutulmuyor, ama çerez yönetimi pasifleşmiyor. Firefox sürümü 21, ekran görüntüsü de aşağıdaki gibidir.

yalnız benim firefox ayarlarım sürekli şu şekildedir;

http://postimg.org/image/4a5uof1d9/

firefox sürümü 21 herhangi bir sorun yok.

opera için de bişeyler paylaşmışsınız. yine aksini göstericem kusura bakmayın
    http://postimg.org/image/4et7jahid/

az önce midori tarayıcısını kurup hiç ayarları kurcalamadan herhangi bir video açtım sorunsuz.
    http://postimg.org/image/w5wk9ike1/

chromiumda zaten sorun yok. ayrıca sizi ezmeye çalışmıyorum yanlış anlamayın hocam.

düzenleme: ss çalışmadı normal link yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 26 Haziran 2013; 22:50:39 >

• @Colmy sizde o şekilde sorun yoksa benim içinde sorun yok. İş yerindeki sistemlerde aldığım ekran görüntüleri onlar.
    Ayarları o şekilde yapmayınca Donanım Haber Forumda oturum açamadım. Bu forum hariç diğer forumlarda sıkıntı olmadı. Şu an evdeki sistemimle sadecewww.youtube.com adresinin çerezlerini engelleyerek hem foruma girebiliyorum hem de youtube videolarını sorunsuz izleyebiliyorum. Zaten konudaki ilk mesajımı da evdeki Linux Mint 13 kurulu sistemimden yazmıştım.

Bu sorun sadece böyle çözülür diye bir iddiam yok zaten. Çözümü de başka bir arkadaş buldu sağolsun benim yaptığım sadece paylaşmak oldu.

Ben Opera kullanmıyorum, @intifada54 bağlantıda Opera içinde bir çözüm vardı, konuda düzenleme yaptıkları için Opera ile ilgili bölümü silmişler dedi. Bende Google önbelleği ile Opera için paylaşılan çözümü bulup paylaştım. Neyin aksini ispat göstermeye çalıştığınızı anlamadığım, Opera kullanmadığım için deneme imkanım olmadı çünkü.

Sorun yoksa o şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Saygılar ve sevgiler.
    Selametle kalınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Haziran 2013; 23:21:51 >

• yanlış anlaşılacağımı biliyordum mesajımın sonunda da belirtmiştim oysa.
    ben konuyu ilginçliğe bağlamak istemiştim paylaştığım ekran görüntüleriyle ve gerçektende çok ilginç. ama olsun konu sahibi arkadaş sizin paylaşımınızla sorununu çözmüş.
    "Bu sorun sadece böyle çözülür diye bir iddiam yok zaten." ben sizin böyle iddiada bulunduğunuzu söylemedim, dediğim gibi; amacım konunun ilginçliğine vurgu yapmaktı.
    "Ben Opera kullanmıyorum" opera kullandığınızı da söylemedim sadece opera ile ilgili paylaşım yaptığınızı söyledim. bu da üstteki vurgulama ile aynı

"Sorun yoksa o şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Saygılar ve sevgiler.
    Selametle kalınız.
    "
    Allah razı olsun. paylaşımlarınızı, çözümlerinizi takip ediyorum

• Chromium ve Chrome için aynı ayarı aşağıdaki şekilde yapmak mümkün.

Ayarlar => Gelişmiş Ayarları Göster => (Gizlilik bölümü altında) İçerik Ayarları => (Çerezler bölümü altında) İstisnaları Yönet => (Ana Makina ad kalıbı bölümüne)www.youtube.com yazınız => Davranış olarak Engelle seçeneğini seçiniz.

@Colmy, vurguları gözden kaçırmış olabilirim, kusuruma bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Haziran 2013; 23:55:38 >
  • Ya arkadaşlar he konuda amacımız tartışmak değil güzelce tartışmak olmalı. Bu ne demekse :)

@kelebekx3 arkadaşım, sen PC konusunda bilgisiz bir insan değilsin. Allah aşkına senin mantığın bu verdiğin/bulduğun ayarların doğru olduğuna inanıyormu ?. Yani tamam es kaza çalışıyor diyelim, yani çerez nedir abicim. Karşı serverın senin cihazına bıraktığı, sonradan girdiğin tum ayarlarını, sayfa düzenini vs.vs. hatırlayan şey değilmidir.

Verdiğin resimde biz YT yi engellersek nasıl tutacak bu ayarları. Ha amacı girip sadece video seyretmek olan biri için doğru olabilir bu durum. Ama birde aktif kullanıcı var, kendine göre sayfa oluşturmuş, düzenli video yükleyen falan filan. O zaman yamuluyor işte.

Son durum, bu ayarlar olmadan da YT şu an düzgün. Çok saçma bir komplo teorisi olacak ama GEZİ olayları ile mi ilgiliydi acaba son 2-3 hafatadaki saçmalık diye aklımada gelmedi de değil.

Şu an tüm işletim sistemlerinde FF ile bu ayarlar yapılmadan çalışıyor YT vs.. Sende dene istersen. Ha bu ayarları kullanmanın özel bir amacı varsa o ayrı tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Ya arkadaşlar he konuda amacımız tartışmak değil güzelce tartışmak olmalı. Bu ne demekse :)

@kelebekx3 arkadaşım, sen PC konusunda bilgisiz bir insan değilsin. Allah aşkına senin mantığın bu verdiğin/bulduğun ayarların doğru olduğuna inanıyormu ?. Yani tamam es kaza çalışıyor diyelim, yani çerez nedir abicim. Karşı serverın senin cihazına bıraktığı, sonradan girdiğin tum ayarlarını, sayfa düzenini vs.vs. hatırlayan şey değilmidir.

Verdiğin resimde biz YT yi engellersek nasıl tutacak bu ayarları. Ha amacı girip sadece video seyretmek olan biri için doğru olabilir bu durum. Ama birde aktif kullanıcı var, kendine göre sayfa oluşturmuş, düzenli video yükleyen falan filan. O zaman yamuluyor işte.

Son durum, bu ayarlar olmadan da YT şu an düzgün. Çok saçma bir komplo teorisi olacak ama GEZİ olayları ile mi ilgiliydi acaba son 2-3 hafatadaki saçmalık diye aklımada gelmedi de değil.

Şu an tüm işletim sistemlerinde FF ile bu ayarlar yapılmadan çalışıyor YT vs.. Sende dene istersen. Ha bu ayarları kullanmanın özel bir amacı varsa o ayrı tabi.

BU ayarlar sayesinde evet youtube açıldı ama hiç bir şekilde ayar tutulmuyor..Zaten tutmasıda pek mümkün değil çerezler engelli.Bu arada sorun sadece Lİnux Mint'de devam ediyor bende..Wİndows 8 de sorunsuz.İkisinde de Firefox tarayıcıları kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 12 Ağustos 2013; 9:54:42 >

• Şu an ayar yapmadan ubuntu 13. 04 te sorun yok
    Güncelleme ile çözüldü galiba,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncelledim ama bahsedilen yöntem haricinde çalışmıyor
    rekong adlı tarayıcı yükledim aslında sevdiğim bir tarayıcı ama görüntüleri bozuk oynatıyor.Lİnux gerçekten ilginç işletim sistemi ilginç hatalarla dolu olan.BUnca yıllık bilgisayar geçmişimde ilk defa böyle bir hatayla karşılaştım.Bozuk Tüplü televizyon görüntüsü gibi

NOT:EKRAN KARTIM GAYET SAĞLIKLI VE İYİ ÇALIŞIYOR.MOZILLA'DA SORUNSUZ OYNATIYOR ÇEREZLERİ ENGELLEYEREK.BAŞKA VIDEO SUNUCUSUNDA SORUN YOK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 12 Ağustos 2013; 10:42:09 >

• hocam bu dediğiniz mavi ekran sorunu galiba
    opera da vardı frefoxta yoktu şu an oda düzelmiş sorun yok ubuntuda 13.04 ..32 bit
  • intifada54 İ kullanıcısına yanıt
    Evet hatayı nasıl aratacağımı bilemediğimden çözüm biraz sıkıntılı oldu.Vide üzerine adobe flash "donanım hızlandırma" özelliğini kapatarak sorunu çözdüm.Rekonq bildiğim kadarıyla Kubuntu'nun varsayılan tarayıcısı.Bende çok seviyorum rekonq tarayıcısını ama eklenti yok işte özellikle de WİnE + Flashget kullanan biri olarak
  • Linux Mint 15 kurun. Ben ubuntu 13.04'ü deneyeyim dedim aynı sorunla karşılaştım, sonradan Mint'e geçip kurtardım kendimi. Videolarda bir kez bile sorun yaşamadım.
  • XGregorianX kullanıcısına yanıt
    bende zaten linux mint 15 kurulu
  • youtube'da token'den kaynaklanan siyah ekran sorunu halen mevcut. (win,linux,mac)
    Bunun yanında windows'ta video sayfa kaynağına baktığınızda linux'taki youtube video sayfa kaynağından farklı olduğunu görebilirsiniz. (html kodların)
    sorun youtube'un video şifreleme sistemin'den kaynaklı olabilir.

sorun çözülene kadar çerezleri engellemek iyi fikir

edit:
    sorun ubuntu, mint yada window kullanmanızda değil. Sorun direk olarak işletim sistemiyle ilgili değil !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onetoy -- 17 Ağustos 2013; 4:23:44 >
  • İlginç gerçekten ben bu sorunu sadece Mint 15 de yaşıyorum Firefox ve Chrome 'Da Çerez olayı sorunu çözüyor ama başka problemlere sebeb oluyor.Son zamanlarda Mİnt'te iken açılan youtube videoları birden kesilip daha sonrada devam etmemeye başladı.Linux kullanıcılarına Rekonq tavsiye ediyorum youtube videolarını sorunsuz oynatıyor yanlız "donanım hızlandırma özelliğini "devre dışı bırakın
    Youtube'a sormak lazım neyin kafasını yaşıyorsunuz? diye ayıp yahu

onetoy hocam farklı tarayıcılarda sorunsuz çalışması sizce neden?yani nispeten daha az kullananı olan rekonq gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 17 Ağustos 2013; 9:55:10 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.