Şimdi Ara

Ubuntu-12.10-Desktop-i386 LiveUSB Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Deneme amaçlı olarak ubuntu-12.10-desktop-i386.iso dosyasını unetbootin-windows-581.exe programı ile 16 GB Kingston USB belleğe yazdırdım 9999 MB alanı ise program yükleme ve config bilgilerini kaydetme amaçlı olarak kullandım. USB üstünden boot ederek Ubuntu yu çalıştırdım. Fakat desktop ekranın gelmesi yaklaşık 10 dakika sürdü ve Ubuntu çalışması sırasında her dakika 10-15 saniyelik donmalar yaşamaktayım.

Aynı işlemi 2 GB Kingston USB bellek ile yaptığımda sorun olmuyor fakat bellek az olduğu için program yükleme işlemleri için yer kalmıyor.

16 GB USB bellekde Ubuntu neden yavaş ve donarak çalışır.

• Selam Arkadaşlar,

Konu ille ilgili olarak bir kaç deneme yaptım fakat sonuca ulaşamadım.

1. 8 GB USB bellek ile sorun devam etti. exFat olarak format attım fakat daha sonra forumlardan, linux'ün exFat'i desteklemediğini öğrendim.
    2. 8 GB USB bellekte ubuntu iso dosyasını yazdırırken 2 GB alandan fazlasını kullanmayacak şekilde ayarladım.
    3. 8 GB belleği NTFS olarak formatladım (USB belleğin ömrünü azaltıyormuş!) fakat boot işleminde USB bellekten çalıştıramadım. (hata kodunu hatırlamıyorum fakat başlangıç sektörü ile ilgiliydi zannedersem)

Bütün bu işlemler neticesinde sonuç alamadım.

Test amaçlı olarak farklı marka 2 GB USB bellekde deneme yaptım, Ubuntu düzgün çalıştı. Fakat 2 GB üstündeki belleklerde neden çalışmıyor anlayamadım.

Not: 4 GB bellekde denemedim.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Kendi kendime birşeyler yazıyor gibi görünüyorum fakat aynı problemi yaşayanlar için kaynak olur düşüncesi ile konuya devam ediyorum.

Ubuntu'yu Toshiba marka 8 GB usb bellek üstünde denedim. Şu an Ubuntu'da Mozilla Firefox üstünden bu mesajı yazıyorum. Browser da yine kitlenmeler oluyor fakat eskisine nazaran daha az ve diğer pencereler veya desktop kararmıyor ve kitlenmiyor en azından.

8 GB belleğin kalan kısmını ise Ubuntu'da disk alanı olarak kullanıyorum böylece yaptığım her ayar bellek içinde saklanmış oluyor ve diğer bir PC ile çalıştığımda ayarlarım korunuyor.

Firefox browser'ın neden kitlendiği konusunda sonuca varamadım.
    Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: user32

Merhaba Arkadaşlar,

Kendi kendime birşeyler yazıyor gibi görünüyorum fakat aynı problemi yaşayanlar için kaynak olur düşüncesi ile konuya devam ediyorum.

Ubuntu'yu Toshiba marka 8 GB usb bellek üstünde denedim. Şu an Ubuntu'da Mozilla Firefox üstünden bu mesajı yazıyorum. Browser da yine kitlenmeler oluyor fakat eskisine nazaran daha az ve diğer pencereler veya desktop kararmıyor ve kitlenmiyor en azından.

8 GB belleğin kalan kısmını ise Ubuntu'da disk alanı olarak kullanıyorum böylece yaptığım her ayar bellek içinde saklanmış oluyor ve diğer bir PC ile çalıştığımda ayarlarım korunuyor.

Firefox browser'ın neden kitlendiği konusunda sonuca varamadım.
    Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

1-) LiveUSB ile mi çalışıyorsun yoksa USB'ye Ubuntu mu kurdun? Çünkü normalde alan da olsa ayarları saklamıyor olmalı Ubuntu?

2-)Firefox Browser neden kitleniyor açıkçası ben de sonuca varamadım ya da diğer pencereler niye kararıyor.Çünkü ben 3-4 gün CD'den kullandım 12.04'ü ve bu tarz sorunlarla karşılaşmadım.Belki ekran kartı meselesi olabilir.

• selam kardeş bu 8gblik flash belleğe tam olarak nasıl kurduğunu anlatabilir misin? şuan ubuntu 12.10 iso dosyasını indirdim bunu 8gblık kingston belleğime kurmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: regaibyigit.

selam kardeş bu 8gblik flash belleğe tam olarak nasıl kurduğunu anlatabilir misin? şuan ubuntu 12.10 iso dosyasını indirdim bunu 8gblık kingston belleğime kurmak istiyorum

http://xhektor.wordpress.com/2011/02/08/usb-flash-diske-ubuntu-kurulumu-hazirlamak/

http://forum.shiftdelete.net/diger-yazilim-konulari/159972-iso-dosyasini-usb-belllege-yazmak.html

UnetBootin programını kullanabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_34785255/mpage_1/f_/key_//tm.htm#34785255

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Kurulum

Yardımcı olmuşumdur umarım

• Merhaba,

LiveUSB hazırlarken, ayarları saklasın diye usb de kalan alanı (max 999 mbyte) ayarları saklaması amacıyla ayırıyordum.
    Bu şekilde hazırlanan LiveUSB ler 2 GByte dan büyükse donma sorunları yaşadım. fakat 2 gb usb lerde sorun yok.

Alan ayırmadan 8 gb usb ile LiveUSB hazırladım. Donma yaşamadım. Fakat ayarlarımı doğal olarak kaydedemiyorum.
    Sorun zannedersem ayrılan alanın hızlı bir şekilde kullanılamıyor oluşudur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.