Şimdi Ara

Ubuntu 14.04 (Eski Sürümlerde Dahil) Çok Yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Ben Bilgisayarıma Ubuntu 14.04 Kurdum Ama Bilgisayar Çok Yavaş Çalışıyor Windows'ta ise Çok daha iyi Çalışıyor. Ben Windows'tan Bıkmış Bir İnsan Olarak Linux'a Geçmek İstedim Ama Bu Sorun Yüzünden Linux Kullanamıyorum.
    Beni Kurtarın Windowstan :D

Bilgisayarım ; İntel Pentium[R] Dual 2.00 Çift Çekirdek 2Gb Ram 1Gb Zotac Geforce 210 Ekran Kartı 160Gb İde Hdd

İlgilenirseniz Çok Sevinirim Teşekkürler...

• Lion of Hell L kullanıcısına yanıt
    Ubuntu yerine Linux Mint 16 Mate veya Cinnamon kur.Eğer kararlı,güçlü ve geleneksel olmasını istiyorsan Linux Mint 16 Mate; yok şık,modern,yenilikçi olsun diyorsan Linux Mint 16 Cinnamon kur.
  • Linux Mint denedim ubuntu'ya göre hızlı Çalışıyor Evet ama ubuntu kullanmak istiyorum unity arayüzünü çok beğendim onu kullanmak istiyorum. zaten linux mint yinede windows 7'ye göre çok yavaş ubuntu ise anormal derecede yavaş Bir Problem var belliki nedir çözemedim ama linux mint ubuntuya göre hızlı haklısınız.
  • Lion of Hell L kullanıcısına yanıt
    İlla Ubuntu olacaksa o zaman Gnome versiyonunu veya LMDE, olmadı XFCE yi deneyebilrsin.

http://ubuntugnome.org/download/
    http://lubuntu.net/
    http://xubuntu.org/

Ama ben gene de Mint derim

• Unity Arayüzü Çok Hoşuma Gidiyor Bu görsellik yüzünden linux mint veya xubuntu lubuntu Kullanmıyorum :D Bence Sistemde Sıkıntı yok benim bilgisayarla alakalı birşey yoksa linux bukadar asla kasmaz Bilgisayar durmadan donuyor.
    Atom işlemcili 1gb ram'li netbook'uma kurdum ubuntu 14.04'ü masaüstümden çok daha hızlı çalıştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion of Hell -- 15 Mayıs 2014; 15:38:12 >
  • unity ile alakalı ya vazgeçeceksin yada kasmasına razı geleceksin.
  • Arkadaşlar Beni Anlamıyorsunuz Linux mint'te çok kasıyor Ubuntu Linux mint'ten Çok Daha Fazla Kasıyor Lubuntu Kurdum onda bile kastı yani düşnün bir sıkıntı var donanımla ilgili diye düşünüyorum
    Windows ise şuanda en stabili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion of Hell -- 15 Mayıs 2014; 15:57:40 >
  • Yazdığınız sistem özelliklerine göre çok fazla kastıracak şey ne olabilir anlayamadım. Sürücülerle ilgili bir sıkıntı olabilir ancak kasma dediğiniz ne zaman oluyor.
    Ben de Unity özlediğimden Ubuntu kurmaya kalktım ama KDE'den daha hantal kalıyor ki, vazgeçtim tekrar Kubuntu'mu kurdum. Ubuntu kullanırken Windows tuşuna basıyordum bazen 10 saniyeye kadar bekliyordum açılsın diye.

Kasma tam olarak ne zaman ne yaparken ne şekilde oluyor?
  • Her işlemimde Harddisk'ten Ses Geliyor Hani Bilgisayar Kasıldığında ses Gelir Ya o tarz ubuntu yazılım merkezi'den program yüklerken donuyor internette sörf yaparken çok değilde yinede kasma oluyor pencere açıp kapamada dahi donmalar var
    Sorun Hardiskte olabilirmi acaba ssd hardisk alsam sorunu aşarmıyım sizce şuanda 160gb ide kullanıyorum
    Örneğinhttp://www.vatanbilgisayar.com/60gb-ls-serisi-sata-30-ssd-560mb-okuma-_-535mb-yazma.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion of Hell -- 15 Mayıs 2014; 21:40:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lion of Hell

Her işlemimde Harddisk'ten Ses Geliyor Hani Bilgisayar Kasıldığında ses Gelir Ya o tarz ubuntu yazılım merkezi'den program yüklerken donuyor internette sörf yaparken çok değilde yinede kasma oluyor pencere açıp kapamada dahi donmalar var
    Sorun Hardiskte olabilirmi acaba ssd hardisk alsam sorunu aşarmıyım sizce şuanda 160gb ide kullanıyorum
    Örneğinhttp://www.vatanbilgisayar.com/60gb-ls-serisi-sata-30-ssd-560mb-okuma-_-535mb-yazma.html

HARDDİSKTEN SES GELİYOR İSE ÖNCELİKLE SAĞLAM BİR DİSKE KURUN DENEYİN SORUN HD OLABİLİR ELBETTE. SSD ÇOK DA GEREKLİ DEĞİL AMA FENA OLMAZ ELBETTE ANCAK O SİSTEM İÇİN BİRAZ LÜKS GİBİ SSD. CAPS LOCK AÇIK KALMIŞ PARDON BİR DAHA SİL YAZ İSTEMEDİM ;)

• Verdiniz yanıtlar için teşekkür ederim aslında işlemci'de kötü :D
    Dediniz gibi ssd bu sistem için lüks kalır :D zaten sata 2 olarak kullanabilirm alırsam anakart sata 3'ü desteklemiyor.
    Na yapıp edip ben linux'a geçicem Yardımlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion of Hell -- 15 Mayıs 2014; 23:39:35 >
  • Ekran kartı sürücüleri düzgün yüklenmemiş olabilir. Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp aldığınız çıktıları paylaşınız.

lspci | egrep '3D|Display|VGA' 
    glxinfo | grep render
    cat /etc/X11/xorg.conf
    dpkg -l | grep nvidia

Yukarıda komutları çalıştırmadan önce aşağıdaki komut ile mesa-utils paketini yüklemeniz gerekebilir.

sudo apt-get install mesa-utils
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

dostum benim bir sorunum var, umarım sen yardımcı olabilirsin.

Ubuntu 14.04 - ElemantaryOS Luna da bilgisayarın fanı çok ses çıkartıyor

Toshiba L500-13T Notebook Kullanıyorum
    Özelikleri: Satellite L500-13T Specifications
    birtek HDD Olarak üzerinde 320Gb yok ta "Kingston HyperX 3K 120GB SH103S3/120G" SSD var.

Atinin kendi sitesinden ekran kartım için olan driveri indirip kuruyorum,

Ekran kartı driverini kurmadanda denedim bir kaç kez ama hala aynı.

Yükleme adımlarım:

1. "sudo su" 
    2. "şifreyi gir"
    3. "cd İndirilenler/"
    4. "chmod 777 driver.run"
    5. "./driver.run"

neyse konuma döneyim.

Fandan çok fazla ses geliyor. fakat windows'da bu sıkıntım yok. Mesela bir uygulama vs. çalıştırdığımda ve ya şu alttaki Uygulamalar butonuna bastığımda.

Ubuntu 14.04 (Eski Sürümlerde Dahil) Çok Yavaş

bu sorunu nasıl düzeltirim, bir yardımcı olurmusun rica etsem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chill Out -- 19 Mayıs 2014; 21:18:24 >

• Ekran kartı modeli nedir? Aşağıdaki komut ile öğrenebilirsiniz.

lspci | egrep '3D|Display|VGA'
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.