Merhaba. masaüstü bilgisayara vista ve ubuntu kurdum. nasıl oldu bilmiyorum ama ubuntu kullanıcı adı ekranından itibaren karışık bir ekran görüntüsüyle devam ediyor. ad ve parola girip açabiliyorum ama ekranda hiç bir şey anlaşılmıyor görüntü 4-5 tane içiçe görünüyor.başlangıçtan hangi komutlarla düzeltebilirim.
Hmm,sanırım ekran çözünürlüğü ile ilgili bir sorun. CTRL+ALT+F1'e basınca konsola düşüyor mu? Oranın görüntüsü net mi?
ati kart kullanıyosan ondan da olabilir. ati linux driverlarına nvidia gibi özen göstermiyor.
ubuntuyu bilmediğim için eksik anlatıyorum .amacım yeniden cd den kurmadan başlangıçta komut ile hatayı düzeltmek.komut satırında help yazdım sonuçlardan bilemedim.normalde ubuntu çalışıyordu.
Bilgisayarınızın özellikleri neler?
quote:
Orjinalden alıntı: Challenger
Bilgisayarınızın özellikleri neler?
Bilgisayarın özelliklerinin düşük olmasından dolayı olabilir.Özelliklerini söylersen yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.Özelliklerin yüksekse Windows'u yeniden kurmayı dene.
quote:
Orjinalden alıntı: Karaoğlan Bilgisayarın özelliklerinin düşük olmasından dolayı olabilir.Özelliklerini söylersen yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.Özelliklerin yüksekse Windows'u yeniden kurmayı dene.
Windows ile ilgili bir soru değil ki o. Kaldı ki bu sorun daha çok ATI ekran kartlarıyla oluyor, özellikleri ne kadar yüksek olursa olsun.
bilgisayar exper marka .anakart asus p5vd-vm . pardus kurduğumda ses çalışmıyor. ubuntuda çalışıyor.vista home basic. ekran lg 17 lcd. evde 2 yaşında bir yumurcak var. bilgisayarı arada bir elektriğini keserek kapatıyoruz çocuk fişleri öğrenmesin zarar gelmesin diye ama olan bilgisayara oluyor.vistayı yedek dvd den yüklüyorum .ubuntu ve pardusunda 2 şer tane kurulum cd si var.şu an dvd bağlantısı iptal. çocuk çok oynadığı için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme