Şimdi Ara

Ubuntu kurulum sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ubuntu sürümlerinin nerdeyse hepsiyle denedim. 11.04 - 10.10 - 10.04 hepsini indirdim 1x hızda yazdım. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda boot ekranı geliyor dil seçiyorum ubuntu kur diyorum. Köşede imleç yanıyor sönüyor. Sonra ise aynı DOS ekranı gibi birşey geliyor. help yazınca komutlar gözüküyor falan. Burada kalıyorum daha ileri gidemiyorum. 60 IDE Harddisk var. Sata'ya kurmuştum bir ara ama wireless adaptörünü görmüyordu bu yüzden yeniden Windows yüklemiştim

Şimdi ise yeniden denemek istiyorum. Ama sorunum bu. Yardımcı olursanız sevinir ve teşekkür ederim

• Tam olarak ne çıkıyor o ekranda?
  • http://imageshack.us/photo/my-images/849/fotoraf0268g.jpg/

Busybox v1.17.1 built in shell (ash)

Enter 'help' for a list of built-in commands

(initramfs) Unable to find a medium containing a live file system

yazı böyle siyah ekran üzerinde tıpkı dos ama ubuntunun sanırım
  • verdiğin linkteki resmi göremedim ama cd ile alakalı bir durum yaşıyorsan usbden yüklemeyi deneyebilirsin.

bunun için en az 1gb usb diskin olması lazım.

USB Disk Storage Format Tool programıyla usbyi fat32 formatında biçimlendir. Sonra unetbootin programı ile indirdiğin ubuntu iso kalıbını usbye yazdır.
  • @SPETNAS

Oncelikle tesekkur ederim. kuruluma gectim fakat malesef birkac sorunla daha karsilastim. harddisk bicimlendirme kisminda harddiskim gozukmuyor. Biostan flash diski harddiskin onune almistim bu yuzden olabilirmi. ve wireless adaptorumu taktigimda oda gozukmuyor. modeli linksys wusb600n. kurmadan dene modunda calistirdim. device not ready(firmware missing) yaziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glinz

@SPETNAS

Oncelikle tesekkur ederim. kuruluma gectim fakat malesef birkac sorunla daha karsilastim. harddisk bicimlendirme kisminda harddiskim gozukmuyor. Biostan flash diski harddiskin onune almistim bu yuzden olabilirmi. ve wireless adaptorumu taktigimda oda gozukmuyor. modeli linksys wusb600n. kurmadan dene modunda calistirdim. device not ready(firmware missing) yaziyor.

kullandığın anakart ve harddisk nedir? Ubuntu dışında başka bir dağıtımla kurulum deneyebilirmisin?
    Linksys wireless adaptörün için driver çıkarmamış, ubuntuyu yükledikten sonra ndiswrapper diye bir program var. Onunla xp sürücülerini kullanarak çalıştırmayı deneyebilirsin.
  • Anakart biostar p4m900-m4. harddisk'te seagate barracuda 60 gb ide. Windows kurulu simdi rahatlikla calisiyor. ama ubuntu kurulumunda gozukmuyor.

bu arada diger soylediklerinide deneyecegim. pardus indirecegim sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urek Mazino -- 27 Haziran 2011; 2:29:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glinz

Anakart biostar p4m900-m4. harddisk'te seagate barracuda 60 gb ide. Windows kurulu simdi rahatlikla calisiyor. ama ubuntu kurulumunda gozukmuyor.

bu arada diger soylediklerinide deneyecegim. pardus indirecegim sanirim

seninkine benzer bir hatayı via yongasetli Epox anakartta yaşamıştım. Sanırım Ubuntu'da sıkıntı yaşamıştım ben de. Pardus düzgün çalışabilir.
  • fazla olan usb aygıtları söküp yüklemeyi deneyebilirsin. bazen usb aygıtları kurulumu engelleyebiliyor. kurulumdan önce gelen ekranda ekran çözünürlüklerini falan düşür. bunun dışında eğer hiç kuramıyorum dersen farklı bir bilgisayarda kurup hdd i kendi bilgisayarına bağla windowstaki gibi göçme olmadan çalışabiliyor.
  • Bu problemle ilgili aşağıdaki link yardımcı olabilir.

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,2248.msg19347/topicseen.html#msg19347
  • herkese kolay gelsin arkadaşlar,
    pc ye linux kurulum sorunu için yazdım
    ubuntu 14.04.2 32 bit olsun linux mint mate olsun unetbootin ve rufus veya
    diğer webde ne kadar usb boot/format programı varsa kurdum ancak yüklenmedi. ve bootta ;
    SYSLINUX 4.03 2010-10-22 CHS COPYRIGHT.......
    ERROR: NO CONFİGURATION FİLE FOUND
    NO DEFAULT OR UI CONFIGURATION DİRECTİVE FOUND!
    BOOT:
    hatası verdi usb içindeki isoları sys yaptım,webde birçok kişi ile görüştüm sonuç alamadım.
    aynı usb ile aynı pc ye win7 ve win8 kurabiliyorum. pc de kurulu sistem win7 dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alsancak988

herkese kolay gelsin arkadaşlar,
    pc ye linux kurulum sorunu için yazdım
    ubuntu 14.04.2 32 bit olsun linux mint mate olsun unetbootin ve rufus veya
    diğer webde ne kadar usb boot/format programı varsa kurdum ancak yüklenmedi. ve bootta ;
    SYSLINUX 4.03 2010-10-22 CHS COPYRIGHT.......
    ERROR: NO CONFİGURATION FİLE FOUND
    NO DEFAULT OR UI CONFIGURATION DİRECTİVE FOUND!
    BOOT:
    hatası verdi usb içindeki isoları sys yaptım,webde birçok kişi ile görüştüm sonuç alamadım.
    aynı usb ile aynı pc ye win7 ve win8 kurabiliyorum. pc de kurulu sistem win7 dir.

http://www.linuxliveusb.com/en/download bu programı indirin... daha sonra elinizdeki ISO yu USB belleğe yazdırın ..

• yok o program hiç açmadı ama
    sanırım usb den kaynaklı idi
    win7 win8 kurulumunda sorun yapmıyordu.
    tekrar hp ve diğer farklı usb fat32 formatlamasından sonra
    PC Universal-USB-Installer-1.9.5.9 ile kurulumu kabul etti, hem linux mint ve hemde ubuntu yu denedim.
    Ancak acemi olduğumdan vede acele ettiğimden hdd yi komple sildim. dosyalrı kurtara bileceğim bir imkan varmı?
    sistemde şuan linux mint mate kurulu hdd tanımsız görülüyor.
  • http://www.r-tt.com/downloads/rli_en_4_i386.deb bu programı indir ve kur... sonra tarama(scan) yaptır.. umarım işe yarar..http://www.unformat-unerase.com/#3 bu sitede nasıl kullanacağın hakkında resimli anlatım var(ingilizce)
  • Benim laptopta hem vista home basic hem de pardus 2009 yüklü. pardus depolarını kaldırdığı için bir türlü 2009 dan güncelleyemedim pisi çalışmıyordu vefat etmiş . ben de ubuntu kurmaya karar verdim. ben CD den ubuntu kurulumu yapmak istemediğim için önce unetbootin-windows-608 programı ile ubuntu-14.04.2-desktop-amd64.iso dosyasını 4 gblik usb hafıza kartına yazdırdım. benim laptop açılışında bios ekranından hemen sonra pardus grub yükleyici açılış penceresi gelir oradan vista, recovery yada pardusu secip sistemi başlatırım. Bu sefer açılışta usb takılı olmasına rağmen ubuntu işletim sistemi yükleyici çalışmadı. bilgisayar hiç tınlamadı bile sonra vistaya geçip usb belleği biçimlendirdim ubuntu-14.04.2-desktop-amd64.iso dosyasını bir de Universal-USB-Installer-1.9.6.0 programı ile flash belleğe yazıp işletim sistemi yükleyicisini çalıştırmayı denedim ve işe yaradı. ubuntu live cd den işletim sistemini kurmaya başladım daha kurulum aşamasında mozilladan youtube'a girdim birkaç video izledim falan hiç sıkılmadım yani. windows olsaydı 2 saat yükleme ekranında bekletirdi neyse ubuntu kuruldu paketler yüklendi bölgeyi seçtim en son bilgisayarı yeniden başlatma kısmına geldi. tamam dedim. yeniden başlatınca

Busybox v1.21.1 built in shell (ash)

Enter 'help' for a list of built-in commands

(initramfs) Unable to find a medium containing a live file system

hatası verdi. bios ayarlarımı değiştirdim düzelmedi.

cannot execute mktemp: No such file or directory
    cp: can't stat '/root/var/cache/debconf/config.dat': No such file or directory

hatası verdi. meğersem windows kendi önyükleyicisine çakma ubuntu kurmuş ya da ben yanlışlıkla kurmuşum pardusa geçip grub açılış önyükleyicisine yeni yüklediğim ubuntunun konumunu /dev/sda3 yeni windows işletim sistemi diye tanıtıp pardus grub önyükleyicisinden ubuntuyu açtım ve işletim sistemi başarıyla yüklendi. D yi ve F yi vistadan silmiştim zaten ubuntuyu yüklerken ikisini de ext4 sistemine çevirip ubuntuya ekledim :) elimde olsa C yi de küçültüp ubuntuya ekleyecem ama gıcık windows pagefile.sys dosyasını tam diskin son alt parçasına koymuş kımıldatmıyo ve hard diski küçült dediğimde 0mb gösteriyo (:( neyse artık ubuntu önyükleyicisini pardusun önüne alıp pardusu da silmek istiyorum. Benim ubuntu kurarken karşılaştığım sorunlar ve bulduğum çözümler bunlar umarım sizin de işinize yarar.

• Flash bellekten kuruyorsan önce bi flash belleği kasanın arkasına takmayı dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.