Şimdi Ara

ubuntu wifi driver

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • wifi için tp link TL-WN721N kullanıyorum ama sitesinde linux için driver yok

• şu iki komutu console da yazıp çıktısını kod etiketi içinde paylaşır mısın ?

lspci | grep Ethernet

sudo lshw -class network

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 4 Ekim 2015; 18:36:07 >
  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    Coktan halletim gerek kalmadi tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .redmajor.

Coktan halletim gerek kalmadi tesekkurler

Nasıl hallettiğinizi açıklarsanız faydalanma imkanımız olur. Açıklarmısınız rica etsem ?
    Ek suruculerden denetliyince wifi driveri cikti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Birde GNU/Linux te sürücü yüklemenin zor olduğunu söylerler. !!!

Linux a yeni başlayan birisi bile biraz kurcalayarak sürücüsünü yükleyebiliyor.

İlk mesajınızı düzenlerseniz iyi olur. İnsanlar bu wifi adaptörün linux te sürücüsü yokmuş aman bulaşmiyim diye düşünebilirler.
    hocam ben de aynı sorunla karşılaştım yardımcı olabilir misiniz acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Asus driver kurulumu
    16 yıl önce açıldı
    Acer Linux boot sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: otabokajuniors

hocam ben de aynı sorunla karşılaştım yardımcı olabilir misiniz acaba

Sınırlıda olsa yardımcı olabilirim sanırım.

Hangi dağıtımı kullanıyorsun bilmiyorum ancak ' sürücü yönetcisi gibi uygulamalardan yararlanabilirsin. Kablolu bağlanabiliyorsan. Sürücüyü yükleyebilir veya güncelleştirebilirsin. Laptop muydu ?
    ubuntu 15.10 kullanıyorum acer aspire 4710 laptop sürücüsü güncellemeleri arasında bulamadım. broadcom wifi sürücüsü
  • otabokajuniors O kullanıcısına yanıt
    Arama cubugunda ek suruculeri ac varsa or surucu onlari kur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ek sürücülerde wireless sürücüsü çıkmıyor hocam, ayrıca windows da çalışan wireless tuşunun ışığıda hiç bi şekilde yanmıyor ubuntu da
  • quote:

ek sürücülerde wireless sürücüsü çıkmıyor hocam, ayrıca windows da çalışan wireless tuşunun ışığıda hiç bi şekilde yanmıyor ubuntu da

Sorunu çözdünüz mü ?

Çözmediysen ve kablolu bağlantı çalışıyorsa :

Synaptic paket yöneticisini açıp arama satırına 'b43' yazıp karşına çıkan sonuçlardan 'firmware-b43-installer' ve 'b43-fwcutter' ı kurulum için işaretleyip ' Uygula' de. Sonra yeniden başlat. (Listede olması gerek. Yoksa tazele dedikten sonra arama yap)

Yanlış sürücü yüklenmiş olacağından şüpheliyim. Bu durumda eski sürücüyü tamamen kaldırıp doğru sürücüyü kurup aktif etmek gerekir. Ancak yukarıda ki çözümü bir denemeni tavsiye ederim öncelikle. Aslında bazı çıktıları istemeden ezbere yazmak iyi değil ancak foruma sürekli giremediğim için bi öneride bulunayım istedim. Öncelikle yukarıdaki çözümü bir dene istersen.

• dediklerinizi yaptım zaten yüklüydüler tekrardan yükledin ancak henüz çözülmedi istediğiniz çıktıları nelerse o şeklide halletmeye çalışalım olmadı windowsa donecem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

quote:

Birde GNU/Linux te sürücü yüklemenin zor olduğunu söylerler. !!!

Linux a yeni başlayan birisi bile biraz kurcalayarak sürücüsünü yükleyebiliyor.

İlk mesajınızı düzenlerseniz iyi olur. İnsanlar bu wifi adaptörün linux te sürücüsü yokmuş aman bulaşmiyim diye düşünebilirler.

hocam miadı dolmuş bir ethernet board'ı kullanmıyosanız pek te sıkıntı olmuyo aslında
  • quote:

dediklerinizi yaptım zaten yüklüydüler tekrardan yükledin ancak henüz çözülmedi istediğiniz çıktıları nelerse o şeklide halletmeye çalışalım olmadı windowsa donecem.

Alınt yapmaz yada haberdar etmezseniz hiç haberime geçmeyebilir.

lspci -vnn | grep Network 

iwconfig

Öncelikle şunları alalım

Bu gece yarısından sonra bildirime göre geri dönüş yapmaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 21 Kasım 2015; 16:46:51 >
  • quote:

quote:

dediklerinizi yaptım zaten yüklüydüler tekrardan yükledin ancak henüz çözülmedi istediğiniz çıktıları nelerse o şeklide halletmeye çalışalım olmadı windowsa donecem.

iwconfig

Öncelikle şunları alalım

hocam çok sağolun daha fazla dayanamadım win7 e dönüş yaptım :)
  • quote:

quote:

quote:

iwconfig

Öncelikle şunları alalım

hocam çok sağolun daha fazla dayanamadım win7 e dönüş yaptım :)

Önemli değil. Linux kullanmak istiyorsanız bir usb bellek üzerinede kurabilirsiniz. İstediğinizde takıp kurcalayabilirsiniz. Puppy benim tercihim. Ancak burda benim açtığım bir başlıkta başka bir yazıdan alıntı vardı en iyi 10 taşınabilir linux dağıtımı diye. Böylelikle kaygılanmadan rahatça deneyebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.