ustalar cok yeniyim baya bir araştırdım ama yapamadım . yardımınızı rica ediyorum işim gereği freesurfer adlı yazılımı kullanmam gerekiyor ubuntuyu kurdum dosyayı indirdim. dosya şu adreste ftp://surfer.nmr.mgh.harvard.edu/pub/dist/freesurfer/5.1.0/freesurfer-Linux-centos4_x86_64-stable-pub-v5.1.0.tar.gz dosya bu freesurfer-Linux-centos4_x86_64-stable-pub-v5.1.0.tar.gz şimdi u dosya masa üstünde bunu usr/local adlı yere kurmam gerekiyor yardım cı olabilecek var mı?
centos linux versiyonunu ubuntuya kurmak sıkıntılı olabilir paketler farklı Komutları sırası ile uygula quote: sudo apt-get install tcsh cd ~ wgetftp://surfer.nmr.mgh.harvard.edu/pub/dist/freesurfer/5.1.0/freesurfer-Linux-centos4-stable-pub-v5.1.0.tar.gz cd /usr/local/ sudo tar -xzvf ~/freesurfer-*.tar.gz echo "FREESURFER_HOME=/usr/local/freesurfer" >> ~/.bashrc echo 'source $FREESURFER_HOME/SetUpFreeSurfer.sh' >> ~/.bashrc rm ~/freesurfer-*.tar.gz Kayıt için https://surfer.nmr.mgh.harvard.edu/registration.html lisans kodunu yapıştır? sudo gedit /usr/local/freesurfer/.license sudo ln -s /usr/lib/libtiff.so.{4,3}