Şimdi Ara

Ubuntu yardım....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar staj yaptığım şirketteki şefim kullandığım bilgisayarı kendi kontrolü altına aldı.yönetici olarak kendisi görünüyor bilgisayarımda ve hiçbirşeye iznim yok bu yöneticiyi nasıl iptal edebilirim.(her iki bilgisayarda varolan işletim sistemi ubuntu).Şimdiden teşekkürler.

• Kısa ve net cevap: edemezsin. Ancak eğer yönetici şifresini bir şekilde öğrenebilirsen kendi hesabının yetkilerini genişletebilirsin ki, o da eminim şefin tarafından çabucak fark edilir.
  • rhel de işe yarıyodu ama ubuntu da denemedim.
    siz bir deneyip sonucu burada paylaşırsınız.

1. Açılışta run level 1 e düşmek gerekiyor. Singl user da diğer ismiydi sanırım. Bunun için grub ekranındayken "e" ye basıp düzünlemeye giriliyor. Bir ihtimal grub geldiğinde "Esc" ye basmak gerekebilir ilk olarak.
    2. Kernel in olduğu satıra gelip burada da "e" ye basılır.
    3. O satırın en sonuna "single" ifadesi eklenir.
    4. "Esc" ye basıp üst menüye çıkılır.
    5. "b" ye basılarak düzenlenen şekilde bott edilmesi sağlanır.
    6. Herşey tamamsa burada komut satırına düşmeniz gerekir. Eğer düştüyseniz "passwd" komutu verip yeni şifreyi girebilirsiniz.

Benim hatırladığım bu şekildeydi. İnşallah işe yarar. Bir de ubuntu da grub menüsünde "Recovery" vardı. 2. maddeyi yaparken o satırın üzerine gelip o satırdayken "e" ye basmanız gerekiyor.

• tesekku ederim yardimlariniz icin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.