Şimdi Ara

Ubuntuda anakart bilgisini öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öğrenmek için araştırma yaptım ve şu sonuca ulaştım.

Program olarak Ailurus var. Ubuntu Tweak' in daha gelişmişi.

Kod: [Seç]

sudo add-apt-repository ppa:ailurus/ppa

sudo aptitude update && sudo aptitude install ailurus

bu kodlar nasıl çalıştırılıyor ben birşey anlamadım. yeniyim ubuntuda.

• sudo komutu nasıl çalışıtırlıyor
  • terminal (diğer adıyla console) e gir ve sudo su yaz. sonra senden şifre isteyecek. kullanıcı şifreni yazarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Türko.

sudo komutu nasıl çalışıtırlıyor

O komutları girdikten sonra oturumunun şifresini girmen gerekiyor.Klavye yazmıyor diye dert etme yazar ama gözükmez hiçbir zaman.
  • quote:

Öğrenmek için araştırma yaptım ve şu sonuca ulaştım.

Ailurus yıllar önce geliştirilmesi durmuş bir uygulama, en son Ubuntu 10.10 sürüm için yayınlanmıştı. O PPA adresini eklerseniz güncelleme ve uygulama yükleme ile ilgili sorun yaşarsınız. Eğer Ekledi iseniz aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp PPA deposunu kaldırınız.

sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/*ailurus*

I-nex isimli Gambas 3 ile geliştirilen güzel bir donanım inceleme uygulaması var. Aşağıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp kurabilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:i-nex-development-team/stable 
    sudo add-apt-repository ppa:nemh/gambas3
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install i-nex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 7 Ocak 2013; 21:44:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

quote:

Öğrenmek için araştırma yaptım ve şu sonuca ulaştım.

Ailurus yıllar önce geliştirilmesi durmuş bir uygulama, en son Ubuntu 10.10 sürüm için yayınlanmıştı. O PPA adresini eklerseniz güncelleme ve uygulama yükleme ile ilgili sorun yaşarsınız. Eğer Ekledi iseniz aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp PPA deposunu kaldırınız.

sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/*ailurus*

I-nex isimli Gambas 3 ile geliştirilen güzel bir donanım inceleme uygulaması var. Aşağıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp kurabilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:i-nex-development-team/stable 
    sudo add-apt-repository ppa:nemh/gambas3
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install i-nex

Ubuntuda yeniyim. İş yerinde lisans sorunu yüzünden ubuntu kurdular. Dediklerinizden hiç birşey anlamadım

• quote:

Ubuntuda yeniyim. İş yerinde lisans sorunu yüzünden ubuntu kurdular. Dediklerinizden hiç birşey anlamadım

Eğer Aulirus'u yüklemeye çalıştı iseniz ilgili kodu uçbirimde çalıştırın ve deposunu kaldırın.
    I-nex'i kurmak istiyorsanız ilgili kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırın ve uygulamayı kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 15 Ocak 2013; 18:32:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i-nex benim 3000 Mhzlik x2 250yi 2300.000 MHz gösterdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fklayve

i-nex benim 3000 Mhzlik x2 250yi 2300.000 MHz gösterdi.

Linux'daki CPU frequency scaling özelliğinden dolayıdır. İşlemci frekansı ihtiyaca göre belirlendiği için böyle bir sonuç ortaya çıkmıştır. Uygulamayı açtığınızda işlemci frekansı 2300 Mhz. olarak kullanılıyor olabilir. Değişik uygulamacıklar ile işlemci frekansı için tanımlar belirlenebilir. Örneğin ben Linux Mint ile Cinnamon masaüstü kullanıyorum. Cinnamon masaüstüne has uygulamcık ile işlemci frekansını kontrol edebiliyorum. Buna benzer uygulamalar Unity içinde mevcuttur, araştırısanız bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fklayve

i-nex benim 3000 Mhzlik x2 250yi 2300.000 MHz gösterdi.

sudo apt-get install dmidecode komutunu gir dmidecode u kur arayuzu yoktur terminal progamcıgıdır kendisi

kurulumdan sonra sudo dmidecode diyerek board ve bios ozelliklerinizi ayrıntılarıyla ogrenebilirsiniz
    ayrıca sudo didecode --help komutuyla dmidecode un ekstra ozellkilerinin hangi komutlarla kullanıldıgını ogrenebilirsin

gibi...

ayrıca there is another app that show your hardware info on ubuntu repository

onu da

sudo apt-get hwinfo-gtk komutunu girerek kurabilirsin ardindan başlat menunde hwinfo-gtk komutunu goreceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merraktan -- 18 Ocak 2013; 22:03:27 >

• @kelebekx3 benim sistem kararsız sanmıştım. Dediğin gibi duruma göre frekans özelliği nedeniyle herhalde. i-nex farklı zamanlarda açtığımda değişik frekanslar gösterdi. Aksaklık olmamasına sevindim

dmidecode daha çok hoşuma gitti teşekkürler.
  • Merhaba Arkadaşlar

Ben Ubuntu 12.04 üzerine i-nex kurdum kurulum esnasında hatta verdi şimdide sürekli güncellemeler esnasında sistem hatasına neden oluyor. Şimdi bu programı sistemimden tamamen kaldırmak istiyorum. Bunun için hangi kodları çalıştırmalıyım. Yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
  • Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırarak hem uygulamayı hem de deposunu kaldırabilirsiniz.

sudo apt-get purge i-nex
    sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/*i-nex*
    sudo apt-get update
  • @kelebekx3 Hocam teşekkürler dediğin komutları çalıştırdım şu an problem çözülmüş gözüküyor.
  • İnex windowsdaki bildiğin cpuz olmuş. Faydalı bir şey kuralım bakalım ne kadar başarılı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.