Şimdi Ara

Üç Dizüstü Ekranı İle Eyefinity?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha fikir aşamasında. Sizlere sorayım dedim böyle bir şey mümkün mü diye.
    eBay ya da Aliexpress'ten 3 tane yedek parça olarak satılan dizüstü ekranından alsam, dik yapıp üçünü yanyana koysam nasıl olur? Üç monitör ile yapılınca iki kat pahalı oluyor ve arada kalan plastik kısım gözü rahatsız ediyor.
    Üç ekranı nasıl bağlayabilirim?
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapsan bile sence monitör gibi olacak mı hem performans ve görüntü bakımından böyle birşey için paraya kıyıp almak gerekir bnce

• Tabi olur. Lcd panelleri genelde LVDS bağlantısını kullanılırlar, bu port çoğu masaüstü sistemde bulunmadığında her panel için vga, dvi veya hdmi çıkış sağlayan uygun bir kontrol kartı seti alman gerek.

Örnek;
  • @-BUR@K- arkadaşın dediği parçayı alırsan dediğini yapabilirsin güzelde çerçeve yaparsanda tadından yenmez :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

Tabi olur. Lcd panelleri genelde LVDS bağlantısını kullanılırlar, bu port çoğu masaüstü sistemde bulunmadığında her panel için vga, dvi veya hdmi çıkış sağlayan uygun bir kontrol kartı seti alman gerek.

Örnek;

Hocam bu parça nerden, kaça alınır? Her lcd panele uyar mı? Montajı zor mudur, teknik bilgi gerektirir mi? 3 ekranı birbirine bağlayıp sonra onu kasaya veya dizüstüne nasıl bağlarız? Biraz yardımcı olursanız bu şekilde birşey yapmak benim de aklımda vardı...

• quote:

Orijinalden alıntı: asosyal genç

quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

Tabi olur. Lcd panelleri genelde LVDS bağlantısını kullanılırlar, bu port çoğu masaüstü sistemde bulunmadığında her panel için vga, dvi veya hdmi çıkış sağlayan uygun bir kontrol kartı seti alman gerek.

Örnek;
    [simage]http://i.hizliresim.com/9pOEvZ.jpg[/simage]

Hocam bu parça nerden, kaça alınır? Her lcd panele uyar mı? Montajı zor mudur, teknik bilgi gerektirir mi? 3 ekranı birbirine bağlayıp sonra onu kasaya veya dizüstüne nasıl bağlarız? Biraz yardımcı olursanız bu şekilde birşey yapmak benim de aklımda vardı...

Sadece resimdeki kart ile iş bitmiyor panelin türüne göre bazı ek parçalarda gerekiyor. Genellikle set olarak satılır. Biraz teknik bilgi ister örneğin kullanmak istediğiniz panelin çözünürlüğü, çalışma voltajı ve bağlantı türü önemli kart ile panel bir birine uyumlu olmalı. Montajı çok zor değildir, hangi portun ne işe yaradığı, nereye bağlayacağı biliyorsanız kolayca halledersin. Kart paneli monitöre çevirdiğinden her hangi bir cihaza kolaylıkla bağlayabilirsin. Birden çok panel kullanımında her panel için uyumlu kart setini almak gerekir. Satın almadan önce neye ihtiyacınız olduğuna karar vermek gerek, eğer hazırda panel varsa model koduna göre uyumlu kart setini almanız yeterli. Satın almadan öce satıcı ile detayları görüşmekte yarar var.

Ali express veya Ebay'da, LCD Controller Board Kit diye aratarak bulabilirsin.

Örnek bir kaç ilan.
    http://www.aliexpress.com/item/2013-hot-sell-New-HDMI-DVI-VGA-Controller-Board-5-6-inch-TFT-LCD-Screen-panel/1322487534.html
    http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Hot-sell-R-RM5251-VGA-DVI-LVDS-Controller-Board-Kit-12V-4A-Power-Adapter/1797989457.html
    http://www.aliexpress.com/item/R-RT6251-LCD-Controller-Board-Card-Kit-TV-PC-DVD-DIY-LCD-controller-remote-good-replacement/806211098.html
    http://www.aliexpress.com/item/2013-hot-sell-free-shipping-LCD-Controller-Logic-Board-for-15-4-WXGA-1280x800-panel-VGA/818562212.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 11 Kasım 2014; 18:43:32 >

• Olabilir hocam yapabilirsen bekliyorum
  • benim de aklimda bu fikir var birkac aydir, elime para gecse yapacagim. Simdilik elimde cikma bir 15.4 inc ekran var fakat cinden verdigim kit siparisi halen gelmedi, gelsin bir tek ekranla deneyecegim. Olursa iki sipaeis daha gecip yapacagim nasipse.

• quote:

Orijinalden alıntı: _recoo

benim de aklimda bu fikir var birkac aydir, elime para gecse yapacagim. Simdilik elimde cikma bir 15.4 inc ekran var fakat cinden verdigim kit siparisi halen gelmedi, gelsin bir tek ekranla deneyecegim. Olursa iki sipaeis daha gecip yapacagim nasipse.

Hocam merhaba bende bu board'lardan alip lcd panelimi monitör yapmak istiyorum. Hdmi cikisli. Banada bu boarddan siparis edip elinize gecince sahibinden veya ona benzer bir siteden bana temin etmeniz mümkün mu ? Kredi kartim olmadigindan ve ogrenci oldugumdan malesef brn temin edemiyorum. bana temin etmeniz mümkün mudur hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: canysf

quote:

benim de aklimda bu fikir var birkac aydir, elime para gecse yapacagim. Simdilik elimde cikma bir 15.4 inc ekran var fakat cinden verdigim kit siparisi halen gelmedi, gelsin bir tek ekranla deneyecegim. Olursa iki sipaeis daha gecip yapacagim nasipse.

Hocam merhaba bende bu board'lardan alip lcd panelimi monitör yapmak istiyorum. Hdmi cikisli. Banada bu boarddan siparis edip elinize gecince sahibinden veya ona benzer bir siteden bana temin etmeniz mümkün mu ? Kredi kartim olmadigindan ve ogrenci oldugumdan malesef brn temin edemiyorum. bana temin etmeniz mümkün mudur hocam ?

Kardeşim ben de öğrenciyim, elime para geçtiğinde sipariş vermiştim fakat gelen kit bozuk çıktı ya da ben bir yerde yanlış yaptım bilemiyorum. Şu sıralar ben de sipariş verecek durumda değilim malesef, olsa dükkan senin.
    Kitin sağlam gelme garantisi de yok, iki üç tane aldım zamanında ama çalıştıramadım hiçbir şekilde.

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim ben de öğrenciyim, elime para geçtiğinde sipariş vermiştim fakat gelen kit bozuk çıktı ya da ben bir yerde yanlış yaptım bilemiyorum. Şu sıralar ben de sipariş verecek durumda değilim malesef, olsa dükkan senin.
    Kitin sağlam gelme garantisi de yok, iki üç tane aldım zamanında ama çalıştıramadım hiçbir şekilde.

Hocam panelle uyumlu olmamasi yada adaptöru burdan aldiysaniz desteklememis olabilirmi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam panelle uyumlu olmamasi yada adaptöru burdan aldiysaniz desteklememis olabilirmi ?

Benim aldığım universal modeldi, uyumluluk gibi bir sorun olmaması lazımdı ama belki bir ihtimal uyumsuzluktur bilemiyorum. Adaptörden değil, harici harddiskimin 12V 2A orjinal adaptörü ile kullandım, çalıştı ekrana ışık geldi fakat görüntü yoktu. Beyaz ekran gösterdi sürekli. Forumdan bir abimizin tavsiyesine uyarak board üzerindeki voltaj seçeneklerini değiştirmeyi denedim, kart yandı şimdi hiç açılmıyor.
    Ayrıca bir tane de sadece VGA çıkışlı almıştım, o da kırmızı ışık yakıyor sadece. Tuşa basınca tepki vermiyor hiçbir şekilde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim aldığım universal modeldi, uyumluluk gibi bir sorun olmaması lazımdı ama belki bir ihtimal uyumsuzluktur bilemiyorum. Adaptörden değil, harici harddiskimin 12V 2A orjinal adaptörü ile kullandım, çalıştı ekrana ışık geldi fakat görüntü yoktu. Beyaz ekran gösterdi sürekli. Forumdan bir abimizin tavsiyesine uyarak board üzerindeki voltaj seçeneklerini değiştirmeyi denedim, kart yandı şimdi hiç açılmıyor.
    Ayrıca bir tane de sadece VGA çıkışlı almıştım, o da kırmızı ışık yakıyor sadece. Tuşa basınca tepki vermiyor hiçbir şekilde.

Hocam o beyaz ekran birakani buyuk ihtimalle calisiyordur. Saglamdir. Fakat board numarasiyla panel numaran uyumsuzdur. Yada o kartlarin Firewire leri var. Yani bilemedim ama board saglamdir Zannimca. Sans diyelim. Hocam peki elinizde panel vs mi ? Yada yine alacakmisiniz board. Özel mesajdan konuşalım musaitseniz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.