Şimdi Ara

ücreti ile sunucu kurulumu yapacak aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar ... ben bir webmaster ım yaklasık 10 senedır php de web sıtesı yapıyorum ve bır suredır webarısı ıle calısıyorum hostıng konusunda ancak son zamanlarda cok ama cok sorun cıkartmaya basladılar... bende ıs yerımde bu ıs ıcın vakfedılmıs bır cıhaz uzerınden maıl ve hostıng vermek ıstıyorum... sadece kendı sıtelerım ıcın... bu konuda anlascagımıza emın oldugum bır ucret uzerınden yardımınızı rıca edıyorum... ben ızmırde oturuyorum ıs yerım konakta

• Bu konuda hemen belirtmek isterim en önemli noktra donanımdan ziyade internet baglantısının ne olduğu ... Bu iş ttnet, vodafone, superonline vs gibi ev kullanıcısına internet veren paketler ile olmuyor bilgine. Bunun için yüksek UPLOAD oranı olan hat lazım, bu yuksek upload oranına sahip (en az 5 mbit ve daha fazlası) nerelerden ne şekillerde ve kaça alabileceğini araştırman lazım, ama belki kasayı yapıp bir veri merkezine yollayacak isen zaten sorun yok. Ama evdeki internet ile siteye en fazla 10 kişi girer, fazlasında site yavaşlamaya hatta daha fazlasında girilmez hale gelecektir, ki bahsettiğim sadece 1 web sitesi ..

Ayrıca hosting vereceksen, bazı yazılımları satın alman gerekecek: windows server, plesk panel vs .. bunları da nerelerden ne şekilde ve kaça temin edebileceğini araştırmanı öneririm. Korsan yazılım kurarsan veri merkezleri, lisanssız yazılım barındırdan sunucu kasası kabul etmez bilgine.

Daha detaylı bilgi istersen özel mesaj ile iletişime gecebilirsin, hoşçakal.

• Kendi iş yerinde hiçbir yazılıma para vermeden web hostümg yapabilirsin. Ubuntu Server, Centos gibi ücretsiz linux server dağıtımlarını kullanabilirsin. Ancak server işletmek zor iştir. Elektrik soğutma internet vs kesintisiz sağlaman lazım. Sunucu güvenliği, ağ güvenliği vs düşünmen lazım. Dolayısıyla pek pratik bişey değil.

Onun yerine farklı bir hostinge geçmen daha iyi olur. Piyasada ucuz ve güvenilir mini hostingler var. Mesela kendi kullandığım online.net i öneririm. Ucuz ve sorunsuzdur.

Ayrıca Digital Ocean ya da Linode den vps kiralayıp server sürümlerini oraya yükleyebilirsin. Aylık 5$ gibi bir fiyata oldukça yeterli bir serverin olur.

Not: Digital Ocean için referanslı link verebilirim. 25$ harcama yaptığında 10$ bonus veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.