Şimdi Ara

Ücreti neyse vereceğim Algoritma ödev!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: makmakmakxd

bubble sort un ise yarayacagini dusunmuyorum cunku verilen algoriitma O(n^2) ve bubble sort da O(n^2).
    Tavsiyem once merge ya da quick sort ile sortla O(nlogn)
    sonra diziyi bastan sona ikiser ikiser karsilastirarak en az uzakligi bul O(n)

toplam runtime da O(n) + O(nlogn) den O(n) olur ve algoritmamiz efficient hale gelir.

Ama sunlari soyleyeyim merge sortta N elemanli ekstra bir array olusturuyoruz yani yuksek N degerleri icin sikinti.
    Diger taraftan quick sort worst case'de O(n^2) oluyo ondan dolayi pivot seciminde az dikkat et.

Lomuto ve hoare algorithme bakabilirsin onun icin
    https://www.geeksforgeeks.org/hoares-vs-lomuto-partition-scheme-quicksort/

bu arada ben de hala ogrenciyim sadece bildigim kadariyla cozdum dogrulunu garanti etmiyorum :D
    oradaki algoritma bubble sort ama daha iyi bir şekilde yazılabilir. eğer optimize çalışmasına bakılacaksa neye göre olduğunu belirtmesi gerekirdi. belleğe göre mi zamana göre mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihdogmus -- 19 Mayıs 2020; 5:27:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• fatihdogmus F kullanıcısına yanıt
    Bizim hoca belleğe veya zamana göre optimize diye belirtmedi. Optimize çalışmasından kasıt zaten bellek ve zaman bakımından optimizedir diye düşünüyorum 🤔

• dgkn_akklc76 kullanıcısına yanıt
    birinden kazanç sağladığın takdirde diğerinden kaybedebilirsin. mesela counting sort zamandan büyük kazanç sağlar bellek olarak da çok yer harcar ama, sen bubble sort'a bak orada ufak bi ayrıntı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihdogmus -- 28 Mayıs 2020; 8:30:36 >
  • fatihdogmus F kullanıcısına yanıt
    Konuyu açarken Algoritmayı daha etkin hale getirmek için tüm geliştirmeleri yapın demişim bu da her iki bakımdan da kazanç anlamına geliyor ekstra belirtmeye gerek yoktur diye düşünmüştüm..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.