Şimdi Ara

Ücretli Türkçe Yamayı Doğru Bulmuyorum (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ötede ağla abim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Peki ben bir uygulama yapayım, başkası gelsin benim uygulamama bir şey eklesin ve benim oyunum üzerinden para kazansın bana hiçbir şey vermeden. Bu doğru mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

Ya boşver adam yerine koyup cevap yazma şunlara.

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt

Bu duruma doğru ya da yanlış denemez. Sözünü ettiğin durum, EULA (Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi) ile açıklanabilir. Şöyle ki, program yapımcıları yazdıkları programla ilgili izin verdikleri ya da vermedikleri şeyleri EULA başlığı altında ifade ederler. Kimisi der ki, "Ben programıma yama yapılmasına izin vermiyorum.", kimisi de der ki "İzin veriyorum.". Eğer sen, birisinin izin vermediğin bir şeyi yaptığını tespit edersen, o kişiyi mahkemeye verirsin, olur biter.

Benzer şekilde oynadıkları oyunun videosunu çekip, bu şekilde YouTube'ta para kazananlar var ve buna izin veren oyun yapımcıları var.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

• Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt

Açtığın konuda "ben sadece görüşümü belirtiyorum" demişsin, aynı şekilde ben de sadece görüşümü belirttim. Ama "Ötede ağla abim." gibi küçümseyici mesajlar veya "Adam yerine koyma şunları" gibi hakaret niteliğinde mesajlar atarsan işin rengi değişir.

İnsanların mesaj atmasını istemiyorsan, konu açmayacaktın o zaman.

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt

Size her şey hak önceden sanardım bunlar bişe biliyor ama gelinen durumda halen savunuyorsunuz o yüzden sizi sallamamaya karar verdim. Gidin konu açın abi ben paralı yama istiyom abi lütfen gitmeyin abi harçlığımı veririm abi diye. Sallamayınca da ağlıyorsunuz ben anlamıyorum sizi. Adamakıllı bişe deriz ordan laf sokar gibi cevaplar sen yap bakim yapabiliyor musun diye ulan bunlar oyun mu yapıyor bunlar yapımcı firmadan lisans mı alıyor? Alıyorsa neden firma bu yaptıkları yamaları güncellemeyle sunmuyor? Azcık şu beyninizi açın. Param olsun bana yılan dokunmasın zihniyetinden çıkın artık. Ulan para veriyorsunuz para sizin onları savunmak gibi derdiniz bile olmamalı. Bu da son lafım bundan sonraki her mesaj kendi kendiyle konuşsun. Konuşun durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

Size her şey hak önceden sanardım bunlar bişe biliyor ama gelinen durumda halen savunuyorsunuz o yüzden sizi sallamamaya karar verdim. Gidin konu açın abi ben paralı yama istiyom abi lütfen gitmeyin abi harçlığımı veririm abi diye. Sallamayınca da ağlıyorsunuz ben anlamıyorum sizi. Adamakıllı bişe deriz ordan laf sokar gibi cevaplar sen yap bakim yapabiliyor musun diye ulan bunlar oyun mu yapıyor bunlar yapımcı firmadan lisans mı alıyor? Alıyorsa neden firma bu yaptıkları yamaları güncellemeyle sunmuyor? Azcık şu beyninizi açın. Param olsun bana yılan dokunmasın zihniyetinden çıkın artık. Ulan para veriyorsunuz para sizin onları savunmak gibi derdiniz bile olmamalı. Bu da son lafım bundan sonraki her mesaj kendi kendiyle konuşsun. Konuşun durun.

hem konu aciyor hem de mantikli argumani kalmayinca agliyor  

• Dostum kötü komşu ev sahibi yapar diye bir söz var. İngilizce ögrenmekten başka çare yok.
    1- Bu işe ilk oyunçeviri başladı en resmi ve güçlü olarak. Önceden de oyun çeviriliyordu ama oyunçeviri ekibi bir devrim yaptı. Sonuç? Fitnebaz tipler yama neden 2 ay geç çıktı, neden yama 1 senede çevirildi? 6 aydada çeviriyi çıkarabilirdiniz diye agladı sızladı ve çevirmenlere hareket ettiler. Çevirmenleri milletimiz o kadar çok darladı ki.. adeta meyve veren agaç taşlandı... Şunu bizim halk anlayamadı. çeviri sıkı çalışmayla 6 ay da bitebilir evet. Ama adam 1 sene de çıkardı diye küfür yemeyi haketmiyor. Sonuçta bu işi ücretsiz yapıyor. Başka yapan da yok. Çevirmenler insanlara iyi kötü emek verip yama çıkarmaya çalışıyorlar. Kimsenin neden 6 ay geç çıkardınız diye sövmeye hakkı yok... Bu şuna benziyor... Hiç tanımadıgın birisi sana 50 tl bağış yapıyor sen diyorsunki ulan şer..... bilmemne evladı :D neden 100 tl vermiyorsun. Aynen çevrimenlere yapılan eleştirlerin özeti ve mantığı budur. Bunu bir türlü anlayamadılar senelerdir kıt kafalılar. Sanki babasının uşagı var paralı elemanıda kalkıp hesap soruyorlar. Çok yavaşsınız çok geç çıktı yama diye... En sonunda ne oldu? Ya bir çok çevirmen çeviri işine küstü ya da profesyonel olarak sadece resmi çeviriye yöneldi. Bizim millete iyilik yaranmıyor.

SONUÇ: Arkadaşlar artık çeviri grupları da artık gözünü açtı... Wc ye girmek bile zaten parayla bu devirde. Her şey para olmuş. 50 tl ile pazara çıkıyorsun doğru düzgün birşeyler alamıyorsun. Hal böyleyken çevirmenler de ellerine fırsat yakalamışlar para istememeleri enayilik gibi bir şey oldu artık öyle düşünüyorlar. BEN DEMİYORUM... Böyle düşündüklerini ima ediyorum. Umarım güçlü ekiplerin elinden çıkan basit fazla dil dosyası içermeyen projeler den ücret istenmez. Rdr2 çok büyük proje o yüzden galeyana gelmeyin derim. Her yamadan ücret istenmeyecegini düşünüyorum. rdr2 ücret istemeyi hakediyor..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.