Şimdi Ara

ÜCRETSİZ EBOOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar IT alanında zor kaynak bulunmasından dolayı açmış bulunuyorum bu başlığı. Belki bazı arkadaşlar benim gibi kaynak bulmakta zorlanmayabilirler fakat kaynak bulmasıda bir o kadar zor bir alan. Aslında burada sizelere kitapdan daha çok kitapları nasıl bulacağınızı veyahut kitap kütüphaneleri linkleri atacağım. Fakat ilk olarak aradığımız bir kaynağı nasıl koalylıkla bulabileceğimizden bahsedelim.

Google Motorunu Kullanma

ÜCRETSİZ EBOOK

Google, Yahoo, Altavista veya yeni nesil Yandex gibi birçok arama motoru var bilgi araştırması yapmak için hayatımızda. Önemli olan o motorları nasıl kullanacağımızı bilerek en temiz ve güvenilir bilgiye ulaşmak.
    Genel anlamda Google'dan bahsedeceğim. Google'da teknik olarak aramamızı kolaylaştırmak için kendine ait söz dizimi bulunuyor. Bu söz dizimini öğrenirseniz işinize araştırmada ömürünüz boyunda yardımı olacaktır. Açıkcası ben her türlü alanda bu söz dizimini kullanıyorum.

Tabi bulacağınız kaynaklar ya İngilizce yada Rusça olacaktır. Yabancı dil bilme şartı var. İlk olarak nasıl arama yapacağınıza dair birkaç kitap paylaşıcağım.

Google Hacking TR

ÜCRETSİZ EBOOK

Bu döküman Ozan UÇAR kardeşimiz hazırlamış olduğu Google arama motoru hakkında kısa ve öz işimize yarayacak bilgileri veriyor.

O'Reilly Google Hacks

ÜCRETSİZ EBOOK

Burada da meşhur O'Reilly yayınevi ile Google mühendis kadrosunun ortak çıkartmış olduğu detaylı bir şekilde gelişmiş bir Google aramasının nasıl yapıldığına dair bilgiler içeriyor. Bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.

Syngress - Google Hacking

ÜCRETSİZ EBOOK

Syngress yayınevinin katkılarıyla yayınlanmış bu kitapta bu konuyu detaylarıyla genişçesine ele alıyor.

Faydalı Kütüphaneler

ÜCRETSİZ EBOOK

Bu konu altında kullandığım birkaç kütüphane linkleri paylaşacağım. Umarım faydası dokunur. Böyle geniş çaplı ücretsiz kütüphane bulmak büyük nimet.

http://index-of.es/

http://index-of.co.uk/

X-Files

https://hmt.es/

https://zxr.es/

EPDF

Umarım yararı dokunur. Paylaşımı beğenirseniz başlık üstlerde duracak ve herkesin görmesi kolaylaşacaktır. İyi okumalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrMee -- 27 Eylül 2018; 13:1:10 >

• Orada geçen hacking kelimesi bilgisayar korsanı anlamında değil. Allah aşkına bilmediğiniz konularda tercüme falan yapmayın oturun oturduğunuz yerde ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Dostum sen ya olayı yanlış anlamışın ya da bu postu okumaya bile tenezzül etmemişsin. Ben direkt olarak kütüphane linkleri verip konuyu kapatabilirdim fakat kütüphanede olmayan veya istediğiniz bir kitabı araştırmak için bu post yeterli olmayacaktı. Benim amacım Google Arama Motorunu doğru ve gelişmiş bir şekilde kullanmayı öğretecek kılavuz hazırlamak ve her türlü bilgiyi kişilerin kolaylıkla bu bilgiye ulaşmasını sağlamaktı.

Ben bu postta bir kere bile Hacking kelimesinden bahsetmedim. Burdaki Hacking kelimesini çok merak ediyorsan açıklayayım.

Hack her türlü bilgiye, davranışa, amaca kısa yoldan yasal yolla veyahut yasadışı yolla ulaşmaya denir. Burdaki amaç ise Google Arama Motorunu gelişmiş bir şekilde kullanarak istediğimiz bilgiye kısa yoldan yani pratik bir şekilde ulaşmaktır. Buradaki Hacking kelimesinin anlamı budur. İlk olarak türkçe bir kaynak olduğundan dolayı paylaşmış bulunduğum Google Hacking TR isimli dökümanda bilgisayar korsanlarına bir atıfta bulunulmuş olabilir. Bu onun görüşüdür. Aslında bağlantısı bilgisayar korsanlarının Footprinting dediğimiz bu kavramda yani bir saldırı öncesi ön bilgi yapılmasında Google Arama Motoru'nun gelişmiş söz dizimi kullanılıyor. Aslında bu footprinting bir sizlerin HACK olarak tanımladığınız olayın neredeyse %90'lık bir kısmına denk gelmektedir. %10 luk kalan kısımda ise saldırı yapılmaktadır. Bu %90 lık kısımda amaç olabildiğince çok fazla bilgi toplamaktır. DNS Taramaları, ping testleri, Whois sorgulaması ... veya doğrudan Google Araması yapmasıdır. İşte Google araması dediğimiz bu kavram Google Hackingdir.

Yukarıdaki kütüphaneler ise her türlü IT alanında işinize yarayacaktır. Yaramıyorsada Google Gelişmiş Arama Sorgusu ile istediğiniz tüm bilgilere internet yolu ile ulaşabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ücretsiz Kartvizit Programı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.