Şimdi Ara

Ücretsiz Hasar Kaydı Sorgulama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
2
Favori
19.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir iki seferlik rica etmek sorun değil. Ama 1.2.3 ü geçerse yüz kalmaz yaa :)
  • Belirli bir hizmet için bedel ödemekten kaçınmak nedir yahu ?
    "Fırından ekmek alıyorum, benden 75 kuruş istiyor"
    aynı şey bence.

bu kazaların raporlanması, tutulması, sunulması hep masraf. üstelik bu bir ihtiyaç değil, bu tür bir ilgi istihbarat açısından gerekli sadece, 4 TL vererek aracın geçmişteki sigortadaki hasar kayıtlarını öğreniyorsun, bunu da mı bedavaya getirmek istiyorsunuz, hayret ediyorum.
  • 14 sorgulama yaptım hala araba alamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Belirli bir hizmet için bedel ödemekten kaçınmak nedir yahu ?
    "Fırından ekmek alıyorum, benden 75 kuruş istiyor"
    aynı şey bence.

bu kazaların raporlanması, tutulması, sunulması hep masraf. üstelik bu bir ihtiyaç değil, bu tür bir ilgi istihbarat açısından gerekli sadece, 4 TL vererek aracın geçmişteki sigortadaki hasar kayıtlarını öğreniyorsun, bunu da mı bedavaya getirmek istiyorsunuz, hayret ediyorum.

Bir kere sorgulama ile araba alınabiliyor mu ??? 10 kere sorguladığını düşünsen 40 TL. Asgari ücretle çalışanın ortalama 2 günlük kazançı. Senin o dediğin raporlama falan bunları parasını zorunlu trafik sigortasından özel sigortada kaskodan falan bunlara zaten para veriyorsun. Senin maddi durumun çok iyi ise bilemem. ALLAH daha çok versin.

• Üstad nasıl computest için veya yetkili servis expertizi için ücret ödüyorsan bu hizmeti de alman için ödediğiniz parayı çöpe gitti gözüyle bakmamanız lazım. Ne kadar beleşçi bir millet olduk çıktık yahu.

Trafik sigortamda ben tramer sorgulanması için ayrıca alınan bir ücret göremiyorum, siz görebiliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathburn

4 tlyi araba sorgulamaya vermekten çekiniyosanız siz bence hiç araba almayın

• insanların bilgiye erişimi sembolik bir rakamla veya tamamen ücretsiz hale getirilmeli. sen devlet olarak zaten milletten alacağını sağlam alıyorsun. Sokaktaki her araba için 2 araba parasını ödemiş bu insanlar sana daha neyin hesabı neyin yağ çıkarmasıdır. bunları söylemek bile anlamsız çünkü hala hakkını savunamayacak ama başkalarının sırtından geçinecek birsürü insan çıkacak.
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    ALLAH korusun kaza durumunda falan sen raporlayamaya falan ek ücret mi ödüyorsun.
  • Örneğiniz çok abes olmuş, şunlar şunlar ücretsiz de neden bunlar bunlar ücretli demişsiniz.
    Kaza anında rapor tutuyor olmam elbette ücretsiz olacak, ben orada trafik polisinin işini kolaylaştırıyorum, eğer ona da para alacaklarsa, çağırırım polisi o tutar raporunu.

Sizin yönteminizle ilerleyim ben de, bakalım nasıl olacak.

Aracın için kışlık lastik araştırırken, oto sanayide geziyorsun kaliteli uygun fiyata bulmak için, sen gezerken aracın yakıt yakıyor, cebinden para çıkıyor. bunu parayı "kışlık lastiği zorunlu hale getirenler" ödesin o zaman. neden cebinizden veriyorsunuz? bu da ücretsiz olmalı.
    şimdi buna denilir ki, "lastik ararken bilgi araştırıyorum diye bana kim ne parası ödesin yahu?" eh işte ben de bu konuyla aynısnı söylüyorum "sen araç alırken aracın geçmiş kazalarını tutar tutar adet adet öğreneceksin diye, neden başkası bu hizmeti ücretsiz versin?"

Beleşçilikten vazgeçip, aldığımız bilginin 4 TL ile kıyaslandığını gözden kaçırmayalım.
    Araç hasar durumunun ücretsiz olması gerekene kadar, toplumda daha çok şeyin ücretsiz olması lazım, acilen hem de. Şehir merkezlerindeki otoparklar mesela, en büyük hak. sesini çıkaran yok paşa paşa ödeniyor.

• ya bide burda asgari ücret fakir edebiyatı yapanlar yok mu beni deli ediyor. Asgari ücret alan adam nasıl araba alsın ?
  • CoderAdam C kullanıcısına yanıt
    Niye alamasın ki. İdareli olursa birikim yaparsa borçlanırsa alır. Borçlandıktan sonra her türlü alır. Ben mesela. 950 Tl alıyorum diye. İmkanım varsa niye alamayım.
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerine saygı duyuyorum haklı olabilirsin ama aynı şeyi düşünmüyorum ben. Araba almakla lastik almayı bir tutmayın ama. Aynı maddi değerlere sahip değiller.
  • Acaba bu sms lerin parasi hangi vakfa gidiyor, o vakifta ne işler dönüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erp dedigi kayit hava yastigi patlamasimi
     Ücretsiz Hasar Kaydı Sorgulama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @egzantirik_

ERP=Eksper Raporu
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Örneğiniz çok abes olmuş, şunlar şunlar ücretsiz de neden bunlar bunlar ücretli demişsiniz.
    Kaza anında rapor tutuyor olmam elbette ücretsiz olacak, ben orada trafik polisinin işini kolaylaştırıyorum, eğer ona da para alacaklarsa, çağırırım polisi o tutar raporunu.

Sizin yönteminizle ilerleyim ben de, bakalım nasıl olacak.

Aracın için kışlık lastik araştırırken, oto sanayide geziyorsun kaliteli uygun fiyata bulmak için, sen gezerken aracın yakıt yakıyor, cebinden para çıkıyor. bunu parayı "kışlık lastiği zorunlu hale getirenler" ödesin o zaman. neden cebinizden veriyorsunuz? bu da ücretsiz olmalı.
    şimdi buna denilir ki, "lastik ararken bilgi araştırıyorum diye bana kim ne parası ödesin yahu?" eh işte ben de bu konuyla aynısnı söylüyorum "sen araç alırken aracın geçmiş kazalarını tutar tutar adet adet öğreneceksin diye, neden başkası bu hizmeti ücretsiz versin?"

Beleşçilikten vazgeçip, aldığımız bilginin 4 TL ile kıyaslandığını gözden kaçırmayalım.
    Araç hasar durumunun ücretsiz olması gerekene kadar, toplumda daha çok şeyin ücretsiz olması lazım, acilen hem de. Şehir merkezlerindeki otoparklar mesela, en büyük hak. sesini çıkaran yok paşa paşa ödeniyor.

Hocam ücretsiz verilmesin ama, çok da fahiş fiyat yahu?
    Ekmek mesela. Tamam, en temel ihtiyaçtır ama, bu işi yapan adamlar bu işten para kazanmasalar sizce ekmek yiyebilir miyiz?
    Para kazanmayınca kepenkleri indirip giderler. Doğru mu?
    Peki bugün ekmek 4 TL olsa, bunu pahalı bulmayacak mıydık? Gerçi evet temel ihtiyaç ama aynı hesap.

Toprak bellenir, ekim yapılır, sulaması yapılır, buğday biçerdöver ile hasat edilir bunlar hep masraf.
    Buğday değirmene nakledilir, değirmende öğütülür, oradan un olarak fırınlara nakledilir, bunlar da hep masraf.
    Daha sonra fırınlarda hamur haline getirilir, pişirilir, bakkallara nakledilir bunlar da masraf.
    Bütün bu masraflardan sonra 75 kuruşa satın alabilirsiniz.
    Temel ihtiyaçtır, herkes her gün mecbur alır derseniz, bir günde atılan mesajdan 100 kat fazla sayıda ekmek tüketiliyor derseniz, aynı örneği başka şeyler üzerinden de verebilirim.
    4 TL bence fahiş bir rakam. En azından 1,5 TL olsaydı daha iyiydi.

• eyvallah hocam sağolasın
  • bir çok sorgulamada hasar tutarları yazmayınca, birazda sinirlenip, sahte bir isimle attığım bir maile gelen cevap. paylaşmak istedim. konuya tam bir cevap değil ama sorgulama sonucu gelen mesajların bazılarında neden tutarların olmadığına dair cevap da verilmiş. Ayrıca ağzını topla devlet kurumuyla yazışıyorsun herşey kayıt altında kafanı kırarız da demişler :D

quote:

Sayın MUHITTIN TOPALAK;

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine 20/08/2014 11:58 de ilettiğiniz talebiniz incelenmiştir;

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, '' Hazine Müsteşarlığı '' tarafından belirlenen tarife ve talimatlara uygun
    olarak sigorta şirketlerinin poliçe tanzim etmesini sağlayan ve sistemine elektronik ortamdan transfer
    edilen poliçe, zeyil ve hasar kayıtlarının toplandığı bir Bilgi Merkezi' dir.

Merkezimize ilettiğiniz tüm talepler resmi olarak kayıt altına alınmakta olup resmi bir kurum ile
    yazıştığınızı önemle hatırlatırız.

Hasar bilgileri merkezimiz sistemlerine sigorta şirketleri tarafından transfer edilmektedir.
    Trafik sigortalarından açılan hasar bilgileri merkezimiz sistemlerine gönderilirken hasar tutarı
    gönderilmemektedir.
    Bunun nedeni ise; trafik sigortaları karşı tarafın hasarını karşıladığı için, karşı tarafa ödenen tutar bilgisi
    verilmemekte olup, sadece kazaya karıştığını belirtmek için hasar olarak gönderilmektedir.
    Kasko sigortalarından açılan hasar dosyalarında hasar tutarı belirtilmektedir.

Ilgili aciklamaya ait talepte bulunmak istiyorsanız lütfen aşağıda yer alan linke tıklayınız.

• alphekka kullanıcısına yanıt
    Topalak nedir ya haha :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhittin topalak iyiymiş...
    From kazlıçeşme
    In a relationship with kezban.

İşin aslına dönersek Türkiye'de ikinci el araba ne kadar uğraşırsan uğraş tamamen şans işi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.