Şimdi Ara

ucuz GPS'ile yola gidilmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar Navigasyon konusunda genelde benim gözlemlediğim ucuz olan cihazlara yönlenilmesi ve navigasyon özelliğinin yanı sıra Video,Mp3,Geri görüş kamerası gibi saçma sapan özellikli cihazlar tercih ediliyor bu saydığım özellikleri barındırmayan cihazlara bunda video yok MP3'te çalmıyormuş gibi eleştiriler duymaktayım arkadaşlar Bir cihazı amacına yönelik kullandığınız zaman size fayda sağlar Alacağınız cihazda Menşei önemli ürünün arkasında kim var kimler ürettirmiş cihazları işlemcisi ve GPS chip leri kaliteli olmalı hızlı olmalı uyduyu hemen algılamalı yol ile alakalı ne varsa size onu aktarabilmeli doğru Türkçe kullanımı yani doğru Türkçe sesli yönlendirmesi açıkçası sizelere tavsiye edeceğim markalar Tomtom Hollanda menşei Garmin Amerikan menşei bugünlerde yıldızı parlayan ve Türkiye pazarına yeni giren Navigon Alman menşei ile kullanıcılara rahat bir navigasyon hizmeti sağlıyor ve bu saymış olduğum firmalar genelde ürünlerinde navigasyona ağırlık verirler MP3,video, gibi özellikler genelde üst segmentli modellerde vardır asıl amaçları navigasyon ve bu konuda işlerini en iyi şekilde yapan firmalardır

Garmin yazılım olarak Türkiye'de başarsoft Avrupa haritalarında ise NAVTEQ'i kullanır
    Tomtom Alt taban program olarak LİNUX kullanır haritasıda Başarsoft Teleatlas işbirliği ile çalışır
    Navigon ise Türkiye'de ve Avrupa'da NAVTEQ yazılımını kullanır

Bu saymış olduğum markaları dünyada nereye giderseniz gidin İster AB ülkeleri ister ABD çok rahatlıkla temin edebilirsiniz bu da bu firmaların ne kadar büyük olduklarını gösterir

Kampanyalı olan Garmin,Tomtom,Navigon ürünleri çeşitli yerlerde kampanyalı satışları devam etmekte olan cihazları gözünüz kapalı alın pişman olmazsınız

ciddi anlamda sormak isteğiniz sorular varsa bana mesaj atmanız yeterli

buradaki amaç Evinizi Teknoloji çöplüğüne dönüştürmeyin arkadaşlar bu cihazları bir kere alıyorsunuz ve uzun zaman kullanmaya bakın

olumlu olumsuz yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim ama lütfen seviyesizce polemik yaparak insanların kafalarını karıştırmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowredlion -- 8 Mayıs 2010; 1:08:13 >

• marka model ve harita sağlayıcı konusunda ağzımı açmam... açamam.. ama diğer bütün eleştirileriniz bir harika..

bu gidişle zaten yakında geri görüş kamerası filan hikaye kalacak.. tansiyon ölçen şeker ölçen gps'te çıkar yakında..
    ne yazıkkı arz talep meselesi.. niye tv yok ? niye mp3 yok ? niye film izleyemiyoruz ? gps'i al beni surdan şuraya götur degilde tv'de olsaydı mantığıyla yaklaşırsak olacagı budur

olumlu olumsuz yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim ama lütfen seviyesizce polemik yaparak insanların kafalarını karıştırmayın
    demişsiniz
    sonuna kadar katılıyorum... hadi hayırlısı...

• Kusura bakmayında bu yazınızı bilerekmi yazdınız,sorusu olan yazsın dediğinizde konuya hakim olmanız lazım.Ama konuya hakim değilsiniz,okuyanıda yanlış yönlendiriyorsunuz.

Tomtom Alt taban program olarak LİNUX kullanır haritasıda Başarsoft Teleatlas işbirliği ile çalışır

Bu yazınızda olan harita sağlayıcı tamamen yanlış ! Tomtom başarsoft kullansaydı iyi satılan bir cihaz olurdu,ama maalesef Infotech üretimi Teleatlas kullanıyor.

Ayrıca evet o da olsun bu da olsun tarzı cihazların bazıları göz boyama.Mesela bazılarında Türkiye'de 1-2 tane olan ve o da bazı yerlerde sadece çalışan DijitalTV özelliği olan cihazlar.Satış yerlerinde bunu poh pohlayan adamlar,hatta gene Türkiye'de olmamasına rağmen TMC yi varmış gibi pazarlayan adı lazım değil firmalar markalar var.

Son olarak,dünyada dev olmuş nice firmalar Türkiye'de barınamadılar,neden ise basit satıldığı ülkeye 3. dünya ülkesi gözü ile bakıp ona göre çözümler üretemeyen firmalar.Yabancı sermayeli markalar yerine yerli sermayeli bir sürü firma var.Tüketici neyi nasıl seçeceğini son zamanlarda iyi analiz ediyor artık.Ayrıca buradan alınan bir çok cihaza zaten tüm haritalarda kendi yazılımları ile rahatça yüklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 8 Mayıs 2010; 2:50:59 >

• Selamlar,

Gerci baska bi basliga daha yazmistim ama burayi gorunce en uygun yer bu baslik sanirim benimm sorunum icin.. Soyle ki;
    Ben yurtdisindan bi navigasyon cihazi almayi dusunuyorum TR de kullanmak icin ama harita yukleme durumlari nasil oluyor hicbir fikrim yok. Sony marka almayi dusunuyordum ben ama siz Garmin, Tomtom, Navigon uclusunden sozetmissiniz. Acaba ne yapmalayim? Navigasyon cihazi alirken hangi ozelliklere dikkat etmeliyim? TV, MP3, Video falan istemiyorum :) sadece isini iyi yapan bir navigasyon cihazi ariyorum ;)
  • next cihazları neden listeye girememiş o kadar iyi değil mi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Kusura bakmayında bu yazınızı bilerekmi yazdınız,sorusu olan yazsın dediğinizde konuya hakim olmanız lazım.Ama konuya hakim değilsiniz,okuyanıda yanlış yönlendiriyorsunuz.

Bu yazınızda olan harita sağlayıcı tamamen yanlış ! Tomtom başarsoft kullansaydı iyi satılan bir cihaz olurdu,ama maalesef Infotech üretimi Teleatlas kullanıyor.

Ayrıca evet o da olsun bu da olsun tarzı cihazların bazıları göz boyama.Mesela bazılarında Türkiye'de 1-2 tane olan ve o da bazı yerlerde sadece çalışan DijitalTV özelliği olan cihazlar.Satış yerlerinde bunu poh pohlayan adamlar,hatta gene Türkiye'de olmamasına rağmen TMC yi varmış gibi pazarlayan adı lazım değil firmalar markalar var.

Son olarak,dünyada dev olmuş nice firmalar Türkiye'de barınamadılar,neden ise basit satıldığı ülkeye 3. dünya ülkesi gözü ile bakıp ona göre çözümler üretemeyen firmalar.Yabancı sermayeli markalar yerine yerli sermayeli bir sürü firma var.Tüketici neyi nasıl seçeceğini son zamanlarda iyi analiz ediyor artık.Ayrıca buradan alınan bir çok cihaza zaten tüm haritalarda kendi yazılımları ile rahatça yüklenir.

Evet arkadaşım konuyu bilerek ve bizzat bu ürünlerle akşama kadar vakit geçirdiğim için yazdım tomtom müşteri destek hattını arayıp benim yazmış olduğum bilginin doğruluğun teyid edebilirsin sana tomtom müşteri destek hattının numarasını yolluyorum
    212 3569707
    Hafta içi her gün: 10:00 -18:00 Bir arkadaşımızda Next neden listeye girememiş diye sormuş Macellan deseydi haklıydı çünkü bir daha yazıyorum yukarda yamıştım anlaşılmamış Tomtom,Garmin,Navigon,Macellan bu üretici firmalar ve cihazlar sadece navigasyon üretiyor ve bu işi en iyi yapan firmalar

saygılar

olumlu olumsuz yorum yapan arkadaşlara teşekkürler ama saçma sapan yorum yapıp insanların kafalarını karıştırmaya hakkınız yok Türkiye teknoloji çöplülüğü olmamalı doğru ürünü seçmesine yardımcı oluyorum insanların

• quote:

Orijinalden alıntı: yellowredlion

quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Kusura bakmayında bu yazınızı bilerekmi yazdınız,sorusu olan yazsın dediğinizde konuya hakim olmanız lazım.Ama konuya hakim değilsiniz,okuyanıda yanlış yönlendiriyorsunuz.

Evet arkadaşım konuyu bilerek ve bizzat bu ürünlerle akşama kadar vakit geçirdiğim için yazdım tomtom müşteri destek hattını arayıp benim yazmış olduğum bilginin doğruluğun teyid edebilirsin sana tomtom müşteri destek hattının numarasını yolluyorum
    212 3569707
    Hafta içi her gün: 10:00 -18:00 Bir arkadaşımızda Next neden listeye girememiş diye sormuş Macellan deseydi haklıydı çünkü bir daha yazıyorum yukarda yamıştım anlaşılmamış Tomtom,Garmin,Navigon,Macellan bu üretici firmalar ve cihazlar sadece navigasyon üretiyor ve bu işi en iyi yapan firmalar

saygılar

olumlu olumsuz yorum yapan arkadaşlara teşekkürler ama saçma sapan yorum yapıp insanların kafalarını karıştırmaya hakkınız yok Türkiye teknoloji çöplülüğü olmamalı doğru ürünü seçmesine yardımcı oluyorum insanların

Sayin Yellowredlion

Sanirim soz hakki dogdu :-)

TomTom Başarsoft haritasi kullanmıyor maalesef. Kullansaydi bizim haberimiz olurdu
    Bu konuda hem bizim hem Turkiyede bir cok TomTom kullanıcısının önerileri vb. oldu, ama o yonde pozitif bir gelisme olmadi.. heleki farki gorenler bu konuda cok buyuk hayal kirikliklari yasiyorlar...

sonuc: TomTom basarsoft kullanmaz...

diger konuya gelince;
    Bence bakis acisinda bir hataniz var... Yani kullanici cihazin ustunde MP3, AV In girisi istiyorsa, bu reel bir pazar talebidir.. bunu goz ardi edip, bu cok cok iyi navigasyon yapar.. baska bir sey yapmaz diyerek pazarda rakiplere yer acarsiniz.. buyuk firmalar bu isi takip eder ve ona gore urun cikarirlar.. bakin garmin'in de TomTom'un da Navigon'un da MP3 calan cihazlari var.. Bazilari e-book olarak kullaniliyor, bazilari MP4 oynatiyor... AV in portu olan cihazlari henuz olmayabilir.. ama emin olun 1-2 yila onlari da cikaracaklardir.. bu arada daha hizli urun tasarimi yapip daha hizli urun cikaran firmalari elestirmek yanlis olur.. bence iyi yonlerinizi one cikarmalisiniz..

mesela Garmin'in ekran dokunmatiginin kalitesi en az 50TL fazla para vermeyi hakeder diyebilirsiniz... mesela Navigon'un kolay kullanımı en az 70 TL fazla parayi hakeder diyebilirsiniz.. ama bence... yine tekrar edeyim... bence... kullaniciya AV in niye ariyorsun diyemezsiniz.. ariyor zaten!!! benim arabamda sensor yoksa, cihazin AV IN'i olsa ne guzel olur derim...

saygilarimla

Alim K

• Sayin Yellowredlion,

1. Ucuz cihaz kalitesiz olacak diye bir kural yok. Rekabet yaratmak için firmalar fiyat düşürebilirler ve bu tüketicinin işine yarar, piyasayı geliştirir.
    2. GPS cihazlarında donanımdan önce, yazılımın kalitesi ve haritanın sağlıklı ve güncel olması önemlidir. Çünkü sonradan yazılımı değiştirmek epeyce pahalı.
    3. Cihazın Türkiyede temin edilebilirliği ve servis sağlayıcıların buradaki servis kalitesi önemli. Yurt dışında kullanmayacağım için beni ilgilendirmiyor.
    4. GPS yongasının hızlı ve belleğinin yüksek ve ekranının büyük olması da bir tercih nedeni.
    5. TV, BlueTooth gibi ek özellik kullanmak isteyen varsa ne sakıncası olabilir. Ben basit bir cihaz olmasını yine de tercih ederim.
    6. Hızlı gelişen sistemlerde ne yazık ki, teknoloji çöplüğü olması kaçınılmaz. Tercih sizin. Ya basit özelliklerle ucuz fiyata bir cihaz alacaksınız, yada kullanmayacağınız özelliklerde olan cihazlara ciddi paralar bağlaycaksınız. Teknolojisi gelişen sistemlerde cihaz ömürleri 2-3 yıl ile malesef sınırlı.

Ben ucuz bir GPS kullanıyorum ve oldukça memnunum. Sonrasında, eğer değiştirmem gerekirse yine ucuz bir GPS (tercihan aynı marka) almayı düşünüyorum. Çünkü bu ürünleri evladiyelik görmüyorum.

Saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.