Şimdi Ara

Ucuz Güneş gözlüğü alma yardım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
25.652
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Malum havalar iyice ısındı güneş yüzümüze vurdukca gözler enfeksiyon geçiriyor.Güneş gözlüğü şart oldu fakat öğrenci adamız 200-300 lira vercek durumum yok.
    1.Soru:Devlet hastanesinden dinlenme gözlüğü yazdırıp onun yerine güneş gözlüğü alsam ne kadar indirim olur.
    2.Soru:Morhipo da 2 gözlük 60 TL markası aqua di polo.Bu gözlükler nasıl iş yaparmı 2 yıl garantili ve %100 UV korumalı diyorlar.
    SAYGILAR HAYIRLI RAMAZANLAR OLSUN İNSALLAH.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fener_1996

Merhaba arkadaşlar.Malum havalar iyice ısındı güneş yüzümüze vurdukca gözler enfeksiyon geçiriyor.Güneş gözlüğü şart oldu fakat öğrenci adamız 200-300 lira vercek durumum yok.
    1.Soru:Devlet hastanesinden dinlenme gözlüğü yazdırıp onun yerine güneş gözlüğü alsam ne kadar indirim olur.
    2.Soru:Morhipo da 2 gözlük 60 TL markası aqua di polo.Bu gözlükler nasıl iş yaparmı 2 yıl garantili ve %100 UV korumalı diyorlar.
    SAYGILAR HAYIRLI RAMAZANLAR OLSUN İNSALLAH.

Konu başlığı ve içerik baştan aşağı faul.

Bir kere ucuz gözlük olmaz. Ucuzdan kastım 10-20 liraya gözlük kullanırsan paha biçilemeyen gözlerini çöpe atmış olursun. Nasıl bu kadar cesur olabiliyorsunuz hayret.

1.Cevap: "Hayırlı Ramazanlar olsun inşallah" deyip devletin sana normal gözlük al diye vereceği hakkı güneş gözlüğü ile mi kullanmak istiyorsun. Çelişkiler içindesin bence.
    2.Cevap: Morhipo'daki gözlükleri bilmem ama benden sana tavsiye, gidip de sırf adı var diye RayBan vb. bir şey sanma. Kaliteli ve uzun ömürlü gözlük Polarize özelliği olan gözlüktür. Yani güneşin zararlı ışınlarını engeller ve uzun süreli kullanımda gözü yormaz. Polarize olmayan gözlük takmak sırf havadan ibarettir ve fazla para vermek lüzumsuzluktur.

Cevaplar ağır gelebilir, doğrular bunlar maalesef.
    Saygılar.

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir davranış biçimi.Egonuzumu tatmin ediyonuz yoksa birileri silah zoruylamı yazdırıyo bunları size.Ben buraya durumumu anlatıyorum öğrenciyim diyorum siz bana bi hırsız muamelesi yapmadığınız kalmış...Civişi çıkmış iyice bu ülkenin baştakiler ayakkabı kutusu ile götürür paraları bize gelince kalkar tabi...
  • Geçen yıl bime 20tl güneş gözlüğü gelmişti. Arabada dursun diye almıştım ama gözlük öyle kaliteli çıktı ki deneyen herkes koşup kendide aldı. Hem UV hemde Polorize özelliği vardı. Bu sene gelmedi gelse yine alıcam.
    ha bu arada polarize cam öneririniz için sağol eksik olma.
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Bu beyaz çerceveli olanları diyosunuz demi hocam.Bende gördümde kötüdür diye almadıydım pişman oldum
  • fener_1996 F kullanıcısına yanıt
    Sadece beyaz çerçeve yoktu siyah ve kahverengi farklı çerçeveli modeller vardı. Ben 1 siyah 1 kahverengi farklı modellerde almıştım.
  • Swing marka gözlüklere bak derim fiyatına göre kaliteli bayağı 3 yıldır kullanıyorum. 80-90 liraya Polarize olanı bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fener_1996

Bu nasıl bir davranış biçimi.Egonuzumu tatmin ediyonuz yoksa birileri silah zoruylamı yazdırıyo bunları size.Ben buraya durumumu anlatıyorum öğrenciyim diyorum siz bana bi hırsız muamelesi yapmadığınız kalmış...Civişi çıkmış iyice bu ülkenin baştakiler ayakkabı kutusu ile götürür paraları bize gelince kalkar tabi...

Hocam kusura bakma da senin yazdığın mesajla söylediklerin birbirini tutmuyor o yüzden o şekilde yazdım, amacım seni kırmak değil ama senin düşüncen yanlış. Yani öğrenci olabilirsin ama bu senin yukarıdakiler gibi ayakkabı kutusu ile değil de farklı yolla devlete kazık atmanı gerektirmez. Bu düşünce hoş bir tavır değil.
    Ben de tavsiye olarak marka olayına aldanma ama çin malı adi bir şey de alma diyorum. Öğrenci adamsın madem uzun süre götürsün diyorsan 100-150 ye gerçek polarize bir gözlük bulursan al.

Önerileriniz için teşekkür ederim.

• yahely kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.

• 2 sene önce colinsten 30 liraya bir gözlük almıştım. Bayağı güzeldi. %100 uv.
    Polarize camın bahsettiğin gibi güneşin zararlı ışınlarından koruma gibi bir özelliği yok. Ayrıca gözlüğün ne kalitesini ne de uzun ömürlülüğünü etkilemez. Bu daha çok direk çerçeve ve camın malzemesi ile alakalı. Polarize cam yansımaları engellemek için kullanılan bir filtre. Genelde araç kullanan kişiler ya da kış sporu yapan kişiler tercih eder. Yani yansımaların sıkça karşılaşıldığı durumlarda. Bu durumda polarize olmayan gözlük hava atmaktan başka bir işe yaramıyor demek tamamen yanlış. Gözlüklerdeki uv400 filtre zararlı ışınları filtre eder. Maddi duruma ve kullanılacak yere bağlı olarak polarize olmayan gözlükte hayli hayli tercih edilebilir/ediliyor. Uv ile polarizenin bir bağlantısı yok.

Ucuz markalarda polarize farkı çok olmayabilir ama pahalı markalarda bu fark çok. Ben tercihimi polarize gözlükten yana kullanırım çünkü araba kullanıyorum ama kullanmayanların polarize alması zorunlu değildir, yani olmazsa olmaz değildir. Maddi durum ve tercih meselesi. Işığa çok hassas olanlar polarize tercih ederek bir nebze daha iyi sonuç alırlar. Ama polarizenin de handikapları var. Baş ağrısı yapabilir, ekrana bakınca görüntü olması gerekenden çok daha karanlık görünebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 21 Haziran 2016; 22:02:19 >

• Merhaba,
    Ben Trendyoldan almıştım bir saat bir gözluk almıştım Aqua Di Polo oldukça kaliteli bir gözluğu var,fiyata göre en ust kalite diyebilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.