Arkadaşlar bundan 3 ay önce açmıştım konu arkadaşalr önermişti bir sistem hem ordan hemde diğer konulardan bakarak bir sistem topladım sizce nasıl olmuş değiştirmem gereken bir parça varmı acaba ? Bütçem çok düşük ama aynı fiyata şunu değilde şunu al diyeceğiniz parça varmı ?
Oynayacağım oyun Dota 2 ona göre değerlendirin sistemi.
Bunu alıcam Dota 2 yi kasmadan pinglemeden oynarım sorunsuz değilmi ?
Sabit 60fps
quote:
Orijinalden alıntı: furkanmacit
Sabit 60fps
O işlemciyi kullanma aldıktan sonra pişman olursun
tam bütçe söylermisin ve vatandan almak zorundamısın ?
quote:
Orijinalden alıntı: darkjester
O işlemciyi kullanma aldıktan sonra pişman olursun
benzer fiyata daha iyisi varmı acaba ucuza bu iyi diyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: Runny Genius
tam bütçe söylermisin ve vatandan almak zorundamısın ?
Ekran dahil 1400-1500 tl arası hocam.Ekranı 2.el bulabilirsem kasaya daha çok bütçe kalacak yoksa 280tl falan 21.5 inc ekranlar.Vatan zorunlu değil ama bütün parçaları orda bulduğum için ordan gösterdim bazı yerlerde hepsi olmuyo daha ucuza gelebilecek site bulamadım
charm35
kullanıcısına yanıt
AMD FX Series 4300 (3.8 GHz) 8MB 32nm AM3+ Asus M5A78L-M LX3 DDR3 Corsair 4GB 1333 MHz DDR3 Ram WD 500 GB Blue 7200 16MB SATA3 Nagas F126 350W ATX Kasa/Siyah Sapphire HD7730 UEFI 2GB 128Bit DDR5
1000 tl sinerji.gen.tr
500w cok fazla ve bazi insanlar hic bi mok bilmeden gelip yorum yazmis.. İslemcin gayet iyi onda bi sıkıntı yok 400wluk bi kasa alsan yeter bu sisteme çokta kaliteli olmasina gerek yok
quote:
Orijinalden alıntı: forvet09
AMD FX Series 4300 (3.8 GHz) 8MB 32nm AM3+ Asus M5A78L-M LX3 DDR3 Corsair 4GB 1333 MHz DDR3 Ram WD 500 GB Blue 7200 16MB SATA3 Nagas F126 350W ATX Kasa/Siyah Sapphire HD7730 UEFI 2GB 128Bit DDR5
1000 tl sinerji.gen.tr
hocam olabilecek en ucuza yappmışsınız teşekkürler fakat sorularım olacak pek bilmediğimden.
birde işlemci daha iyi gibi duruyo sizin seçiminiz fakat dota 2 vs oyunlar için intel in daha iyi olduğunu duymuştum doğrumudur yoksa kart intel/amd olması farketmezmi
charm35
kullanıcısına yanıt
R7 250ddr5 olani alin. Bariz daha iyidir. Ddr3 olan da iyidir de ddr5 olan bariz iyidir.
quote:
Orijinalden alıntı: fatihburak95
R7 250ddr5 olani alin. Bariz daha iyidir. Ddr3 olan da iyidir de ddr5 olan bariz iyidir.
peki hocam intel g3258 mi AMD FX Series 4300 mü daha iyi acaba ? Eski konulara göz atarken bir arkadaş dota 2 gibi tek çekirdeğe yüklenilen oyunlarda intel daha iyi olduğunu söylemişti ama amd özellik bakımından daha iyi gibi duruyor
quote:
Orijinalden alıntı: fatihburak95
Bu bütçeyle intel toplamanı destekleyip millete laf söyleyen kardeşim yazık sana biliyorum diye geçiniyorsun . İntel alıcaksan kesinlikle en az i3 3. nesil kullanmalısın . Amd öneren arkadaş sana sistemin fiyatını yapmış. Bence amd e yönel ısınma sorunu olabilir extra soğutucu al. intel işlemci seni sıkar bu bütçeyle o makineden verim alamazsın tablet al daha iyi 300-400 arası.
charm35
kullanıcısına yanıt
Ben olsam ikisini de es gecim fx 6300 alirdim. 4300 ile arasinda fark cok az 20 30 lira civariydi bi ara. Arasturirsaniz farkli sitelerde ucuza bulabilirsiniz fx 6300u
Ikisi de bence cop kisaca. Az daha koyun 6300 alin.
quote:
Orijinalden alıntı: darkjester
Bu bütçeyle intel toplamanı destekleyip millete laf söyleyen kardeşim yazık sana biliyorum diye geçiniyorsun . İntel alıcaksan kesinlikle en az i3 3. nesil kullanmalısın . Amd öneren arkadaş sana sistemin fiyatını yapmış. Bence amd e yönel ısınma sorunu olabilir extra soğutucu al. intel işlemci seni sıkar bu bütçeyle o makineden verim alamazsın tablet al daha iyi 300-400 arası.
hocam bende bilmiyorum ki valla intel diyenlerde var amd daha iyi diyende. fatih arkadaşımız amd fx6300 önermiş birazcık daha pahalı ama daha iyi gibi
charm35
kullanıcısına yanıt
öneri benden karar senden. r7 250 50 tl gibi daha pahalı. oyun için bu yeterli olur. ikinci elden gtx 750 alırsan 7750 ye 3 kat fark atar. 350w powerda yeterli olur.
forvet09
kullanıcısına yanıt
teşekkürler hocam sizin önerinize göre alıcam sistem birkaçını bir üst seviye alırım belki ama hemen hemen aynısını alıcam
charm35
kullanıcısına yanıt
max limitin değişirse önderi de değişebilir.
quote:
max limitin değişirse önderi de değişebilir.
hocam işte elimde bir miktar para var birde ekran kartı reballing ihtiyacı olan laptop var onu satıp biraz param daha olacak tam kestiremiyorum yani ama iste eğer max fiyat değişirse işlemciyi AMD FX Series 4300 yaparım veya ekran kartını r7 250 yapabilirim diyorum. Kasayı elite rc-430 yapsam performans atmayacağı için gerek yok değil mi?
charm35
kullanıcısına yanıt
max limit kesinleşirse daha iyi olur. daha verimli bir pc toplayabiliriz.
quote:
max limit kesinleşirse daha iyi olur. daha verimli bir pc toplayabiliriz.
3-4 gün içinde belli olur heralde hocam pc yi satayım ozaman söylerim size bütçe artarsa değişiklik yaparız