Şimdi Ara

Ucuz telefon arayanlara kötü haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bazı konularda büyük eleştirilere neden olsa da Tayvanlı yonga tasarımcısı MediaTek uygun fiyata iyi performans sunan akıllı telefonların önünü açmıştı. Mobil yonga pazarının bir numarası haline gelen MediaTek zor bir süreçten geçiyor.

Yonga fiyatları artıyor

MediaTek her ne kadar pazar lideri olsa da rakibi Qualcomm gibi bacasız fabrika. Yani döküm tesisleri yok ve üçüncü taraf tesislerde üretmek zorunda. Bu da küresel yonga krizini derinden hissetmesine neden oluyor. 

Ayrıca Bkz.MediaTek rekor gelirler elde ediyor

Gelen bilgilere göre MediaTek gerek talebin çok fazla olması gerekse de üretim tarafında yaşanan sıkıntılar nedeniyle fiyatları arttırmak zorunda kaldı. Fiyatların yaklaşık olarak yüzde 15 artış göstermesi bekleniyor. 

Özellikle uygun fiyatlı akıllı telefonlar için haber pek iyi değil. Diğer taraftan Qualcomm’un da fiyat artışına gideceği konuşuluyor. Yeni dönemde bunun fiyatlara ne kadar etki edeceği bilinmiyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/11/08/mediatek-chip-price-rise-due-to-supply-constraints/

• Çok şaşırdım.

• Ailecek şaşkınız ben şok.

• Hep bizemi oluyor bunlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cip olsa da olmasa da zaten iyi bir beklentimiz yok bizim. O da nerden cikti..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fiyatlar yükseliyor normalde geri kalanı Vergi biniyor üstüne iyice imkansızlaşıyor

• Aha vaziyet ve vazelin alın demek istiyorlar.

• devletin acilen şu cep telefonlarına yıl sonuna kadar vergi indirim getirmesi gerekiyor yoksa millet cep telefonu artık almayacak...

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    %36 zam gelecek sen indirimden bahsediyorsun

• MarionCobretti kullanıcısına yanıt

vay halimize desene... ben hemen tcl 10 se yi sipariş ediyorum ne olur ne olmaz

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

4 yıldır kullanıyorum telefon ölene kadar devam herhalde :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.