Şimdi Ara

Uefi kurulum yapamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba h110m-d anakartım var usbden windows kuracaktım ancak usb ile başlatamıyorum. İso dosyasının içindekini sitelerde görüldüğü gibi yaptım. Ancak yeni sistem biraz karışık geldi sanırım ne kadar uğraştımsa başlatamadım yardımcı olursanız sevinirim.
     Uefi kurulum yapamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Only uefi yi seçtiğimde bu çıkıyor. Usb de sıkıntı var diyeceksiniz. Usbyi rufus muydu o programla internette gösterilen gibi fat32 şekilde isoyu seçerek yaptım.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Uefi kurulum yapamadım

• Yaklaşık bir ay önce aldığım laptop'a Uefi Windows 10 kurdum, onu araştırırken yanlış hatırlamıyorsam Uefi kurulum sadece CD/DVD üzerinde yapılabiliyor diye okumuştum. İstersen onu bir araştır.

NOT: Yanlış hatırlıyormuşum USB disk üzerinden de kurulabiliyormuş, belki USB hazırlamada atladığın bir şey olabilir linkte nasıl hazırlanacağı yazılmış.
    http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-kurulum-icin.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 9 Temmuz 2016; 12:44:26 >
  • Uefi kurulum USB üzerinden ve HDD üzerinden de yapılabilir ancak kurulum yapılacak dosya sistemi Fat32 olmalıdır. Buda iso dosyasının 4 GB'tan küçük olmasını gerektirir.
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    4 GB'dan büyük flash disk olsa da olur sıkıntı olmaz. Çünkü flash bellek fat32 olarak formatlaniyor olsa da dosyalar parça parça flash belleğe yüklendiği için sorun olmuyor.

Şuan sıkıntı secure boot ayarının açık olması gibi gözüküyor.

Advanced Mode (F7) ayar bölümünde secure boot'u disabled yapıp kaydedip (F10) biosdan çıkın sorun büyük ihtimalle düzelecektir.

Birde şöyle bir şey var windows 7 yüklemeye çalışıyorsanız win 7'nin uefi USB disk hazırlanışında özel bir ayar yapmak gerekiyor.

bootx64.efi dosyasının flash disk içerisinde ilgili klasöre atılması gerekiyor. Şurayı incelememiz faydalı olacaktır.

http://7.enpedi.com/2012/12/windows-7-uefi-kurulum-icin.html?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 9 Temmuz 2016; 13:19:30 >

• MRT_ kullanıcısına yanıt
    Update'lerinde yüklü olduğu isolar 4 GB'tı geçebiliyor. O zaman Fat32 formatlı flash disklere yüklenemiyor. Ancak DVD ile yüklemek mümkün oluyor.
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    ISO dosyasının boyutunu 4 gb'ı geçmesi önemli değil çünkü rufus programı iso dosyasını direk olarak flash diskin içine atmiyor. ISO dosyasını açıp dosyaları tek tek yolluyor.

Tek tek atılan dosyalar içerisinde en büyük boyutlu dosya install.esd onunda boyutu 2 GB civarinda bu yüzden bir sıkıntı olmuyor. İsterseniz deneyip görebilirsiniz.

• MRT_ kullanıcısına yanıt
    Mesajımda belrttiğim gibi update dosyalarının içine entegre edilmiş isolardan bahsediyorum.

Sen o iso dosyalarının içine hiç bakmadın sanırım!!! sources klasörü içinde install.iso ya da yeni nesil iso'larda install.esd diye bir dosya bulunur. Boyutuda neredeyse ana iso'nunkine yakındır. Dolayısıyla o dosya 4 GB'tı geçerse FAT32 formatlı bir diske yükleyemezsin. Ben zaten katılımsız iso'lardan bahsetmiyorum. Yeni nesil .esd dosyalar dediğin gibi 4 GB geçmiyor. Ama eski iso dosyalarında durum farklı.

Eski bir Windows önyükleme isosunu açıp incelemeni tavsiye ederim ;) Benim başıma geldi oradan biliyorum ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 9 Temmuz 2016; 15:37:36 >
  • Usb 8 Gblik, rufusla attım ama kırmızı olan hatayı alıyorum en son sinir oldum gittim yeni girişi olan dvd-rw aldım. Öyle format attım. Dün geceden beri uğraşıyorum.
  • bios dan boot güvenliği disable yap ve dene bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.