Şimdi Ara

UEFI Sisteme Linux Nasıl Kurulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Selamün Aleyküm herkese. Benim sistem UEFI Windows 8.1. SSD'ye kurulu. Ben Linux'u SSD'ye değil, HDD'ye kurmak istiyorum. Ama şöye şeyler var:
    -HDD'deki dosyalar gitsin istemiyorum, bir kısmını kullanmak istiyorum.
    -Linux'un bootloaderini kullanmak istemiyorum. Linux'a girmek için BIOS'tan öncelik sırasını değiştirerek girmek istiyorum her zaman.
    -Wubi ile kurmak istemiyorum, zaten Ubuntu kurmayacağım. (Ne kuracağımı bilmiyorum, büyük ihtimal Kali olur)

Teşekkürler, Allah'a emanet olun.
    //Bir şeyler yiyeceğim, bugün cevap veremeyebilirim. Kusuruma bakmayın.

• SSD kablosunu çıkarıp HDD e normal linux kurulumu yapın. İşlem bittikten sonra ssd kablosunu takın ve boot edin. Bios dan hangi diskten boot etmek isterseniz onu seçip çalışabilirsiniz.
  • uisik34 kullanıcısına yanıt
    Kabloyu çıkarmama ne gerek var? Direkt HDD'yi bölüm seçerim. Olmaz mı? Ayrıca dosyalarım kaybolur mu ondan korkuyorum.
  • Konuyu şu şekilde değiştirmek istiyorum, nasıl bilmiyorum. Ben USB'me kurayım Linux'umu. Ama içindeki Linux'u istediğim zaman bilgisayarıma aktarıp normal bir disk şeklinde kullanabilmek istiyorum. Mümkün mü bu, nasıl olacak? Direkt içindeki dosyayı atıp biçimlendirecek miyim? Tekrar kullanmak istediğim zaman da aynısını mı yapacağım? Yardım ederseniz sevinirim ama konuyla pek ilgilenen yok galiba.
  • Dediğim mantıkla her disk default mbr windows ve linux çalışacak şekilde kendini ayarlayacağından bios dan hangi diski seçerseniz o işletim sistemi açılacak. Grub bağımsız bu şekilde yapabilirsiniz. Boot önceliği hangi diskte olmasını isterseniz onu ayarlayıp kaydedin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saitp

Konuyu şu şekilde değiştirmek istiyorum, nasıl bilmiyorum. Ben USB'me kurayım Linux'umu. Ama içindeki Linux'u istediğim zaman bilgisayarıma aktarıp normal bir disk şeklinde kullanabilmek istiyorum. Mümkün mü bu, nasıl olacak? Direkt içindeki dosyayı atıp biçimlendirecek miyim? Tekrar kullanmak istediğim zaman da aynısını mı yapacağım? Yardım ederseniz sevinirim ama konuyla pek ilgilenen yok galiba.

Çalışan bir live cdyi flash belleğe kurup ayarları kalıcı yapacak ayarları yapmanız lazım. Forumda bakarsanız konu başlığı var.

Başlığın ismini tahmin edemediğim için bulamam. Biliyorsanız linkini atar mısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Onu biliyorum dostum.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106460662&p=1#106632396

Burda sorulan soru benim sorum değil dostum. Ben istediğim zaman flash içindeki dosyaları bilgisayara atıp yine normal bir Linux gibi kullanmak istiyorum. Başka bir zaman da o Linux dosyalarını flash'a atıp yine o flash'ımı Linux olarak kullanmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saitp

Burda sorulan soru benim sorum değil dostum. Ben istediğim zaman flash içindeki dosyaları bilgisayara atıp yine normal bir Linux gibi kullanmak istiyorum. Başka bir zaman da o Linux dosyalarını flash'a atıp yine o flash'ımı Linux olarak kullanmak istiyorum.

:)) Malesef öyle birşey olmuyor.

Ah, teşekkürler. Konu kilitlenebilir.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.