Türkiye'de herhangi bir üniversitenin önlisans programını bitirip, sizin üniversiteye gelip, 1 sene hazırlık okuyup 3. sınıftan devam etmek mümkün müdür?
Mümkün ama biraz uğraşlı bir iş. Bunu bu işi bilen profesyonel danışmanlarla görüşmelisiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: OrijinalAdam
ekonami nedir ya diile ilgiye bak ekonomi yazmayı bilmiyorsun daha
Peki, sen cümleye büyük harfle başlanacağını bilmiyor musun?
Öncelikle başarılar dilerim. Hazırlığı bitirip 1. sınıfa geçmişsiniz. Rusçanız ne durumda, bu sene dersleri anlayabiliyor musunuz? Seneye benimde lise biticek ve yazılanları okuyunca ukrayna mantıklı geldi ama 1 yılda dersleri anlayabilecek seviyeye gelmek önemli olan.
ağzına sağlık cok güzel anlatmıssın
bişi sorcam mesela ben 2 yıllık tan 4 yıllıga hjzırlanıyorum
Bu işi ciddi ciddi düşünmeye başladım, tek sorun ekonomi, kendi ayaklarımın üzerin de durmak istiyorum, bu yüzden aileme dert olamam, dershaneye gidiyorum, ayrılıp yaklaşık 2000 lira elimde tutabilirim ancak ondan sonrası da var, diğer seneye kadar daha 10 ayım var, o zamana kadar çalışıp 2000 lira daha yapabilirim. Orada kalmak, orada dışlanmak, aile hasreti, ezilip büzülme umrum da değil, tek derdim yurt dışına çıkıp okumak.
quote:
Orijinalden alıntı: Azap
Bu işi ciddi ciddi düşünmeye başladım, tek sorun ekonomi, kendi ayaklarımın üzerin de durmak istiyorum, bu yüzden aileme dert olamam, dershaneye gidiyorum, ayrılıp yaklaşık 2000 lira elimde tutabilirim ancak ondan sonrası da var, diğer seneye kadar daha 10 ayım var, o zamana kadar çalışıp 2000 lira daha yapabilirim. Orada kalmak, orada dışlanmak, aile hasreti, ezilip büzülme umrum da değil, tek derdim yurt dışına çıkıp okumak.
Çok yanlış düşünüyorsun..Amacın yurtdışında okumak için okumak mı yoksa gerçekten okumak mı..Eğer yurtdışında okumak istiyorsan,iyi yerlerde okumalısın..Bu yazılarında ailenin maddi durumununda çok iyi olmadığı belli..Onun için amaçlarını tekrar gözden geçir..Ayrıca forumda ego tatmini yapmaya çalışan bazı kişiler var..Bazıları bişeyi başaramadığı için sanıyorki,parası olan her adam istediği ülkenin istediği üniversitesine girebiliyor..Tamamiyle züğürt tesellisi bir düşüncedir.Sahip olmadığı kişilik özellikleri nedeniyle,kendini avutmaktan daha öteye gidemeyen zavallı insanların teselli sözleridir.En basitinden forumda @Contranarya isimli bir üye var ve çocuk burslu olarak yanlış hatırlamıyorsam New York üniversitesinde okuyor.Samsun da Milli Piyango A.L den mezun ve kendi çaba ve kapasitesiyle Amerika ya gitti.İngilizcesi geliştirdi ,Toefl ve onun dışında birkaç mülaakattan geçerek Abd ye gitti ve orada lise sonra eğitime başladı(Adamlar Türkiye deki liseleri takmadıkları için çocuk mecburi olarak lise sonda eğitime başlatıldı).Onun için Harwar da her 200 bin doları vereni almıyorlar.Bu sizin hayata bakış açınız,bilgi ve becerinizle alakalıdır.Parayı verip okuyan var mı..Elbette var ama hiçbiride prestijli üniversitelerde değiller.Türkiyede sadece senin paranı almaya çalışan kıytırık özel üniversitelerin(Işık,arel,kültür vb) yurtdışı versiyonlarında okuyorlar..
quote:
Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!
Çok yanlış düşünüyorsun..Amacın yurtdışında okumak için okumak mı yoksa gerçekten okumak mı..Eğer yurtdışında okumak istiyorsan,iyi yerlerde okumalısın..Bu yazılarında ailenin maddi durumununda çok iyi olmadığı belli..Onun için amaçlarını tekrar gözden geçir..Ayrıca forumda ego tatmini yapmaya çalışan bazı kişiler var..Bazıları bişeyi başaramadığı için sanıyorki,parası olan her adam istediği ülkenin istediği üniversitesine girebiliyor..Tamamiyle züğürt tesellisi bir düşüncedir.Sahip olmadığı kişilik özellikleri nedeniyle,kendini avutmaktan daha öteye gidemeyen zavallı insanların teselli sözleridir.En basitinden forumda @Contranarya isimli bir üye var ve çocuk burslu olarak yanlış hatırlamıyorsam New York üniversitesinde okuyor.Samsun da Milli Piyango A.L den mezun ve kendi çaba ve kapasitesiyle Amerika ya gitti.İngilizcesi geliştirdi ,Toefl ve onun dışında birkaç mülaakattan geçerek Abd ye gitti ve orada lise sonra eğitime başladı(Adamlar Türkiye deki liseleri takmadıkları için çocuk mecburi olarak lise sonda eğitime başlatıldı).Onun için Harwar da her 200 bin doları vereni almıyorlar.Bu sizin hayata bakış açınız,bilgi ve becerinizle alakalıdır.Parayı verip okuyan var mı..Elbette var ama hiçbiride prestijli üniversitelerde değiller.Türkiyede sadece senin paranı almaya çalışan kıytırık özel üniversitelerin(Işık,arel,kültür vb) yurtdışı versiyonlarında okuyorlar..
Amacım yurtdışına gitmek ve orada dilimi geliştirmek, orta seviye de İngilizce ve arapça biliyorum, başlangıç seviyesin de Almanca biliyorum, bunlar zamanla gelişecektir, yanına bir de Rusça eklemek istiyorum. Babamdan ayrı yaşıyorum, bu yüzden ekonomik olarak daha iyi yere gidemem, geçen sene aldığım ÖSS puanıyla Türkiye de bir çok üniversitenin bölümlerine gidebilirdim, ancak hedefim yukarda belirttiğim gibi ailemden uzakta yaşamak. Hatay - i.makzume A.L mezunuyum ben de, bu sene yaklaşık 320 330 puan arası bir puan gelicek ( geçen sene ki sisteme göre ) yani eğitimden yana sıkıntınız olmasın, gitme sebebim yukarı da yazıyor.
Ben de bir bilgi vereyim o zaman; 1- Ukrayna'lılar Rusça değil Ukraynaca konuşuyorlar. 2- Ukrayna'lılar Rus Değil Ukrayn oluyorlar.O'nlar kendilerini Rus olarak kabul etmiyorlar.
Bir bilgide ben vereyim,
Ukraynada resmi dil Ukrayna diline insanları alıştırmaya çalıştırıyorlar. Ama Kırım'da Rus ağırlıklı olduğu için genelde Rusça konuşuluyor. Gidecek arkadaşlara tavsiyem;
İngiliz ve Ukrayna dili edebiyatı okumanız okul vs şartları nedir bilmiyorum ama benim eşim Kırım' da bu bölüm mezunu şuanda Ankara'da İngilizce dil kursunda dersler veriyor. Yani özelde diploma vs takan yok...tavsiyem kıytırık bölümler okumayın gitmişken adam gibi bir bölüm okuyun arkadaşlar ve Kırım Simferopol Kırımın Başkenti gibi güzel şehirdir. Yaşam şartlarıda ucuz denilecek kadar az mesela biz nikahımızı orada yaptık. Nikah işlemleri burada 200 Tl gibi bir rakam biz orada 30 Dolar para verdik sadece ve kimsede öyle hava vs dışlanma olayları yok. Ben sürekli gelip gittiğim için biliyorum. Polisler vs her köşe başında var size Turist gözüyle bakıyorlar hiçbir rahatsızlık vermiyorlar. Ayrıca insanlar çok ilgili birşey sorunca hemen cevap veriyorlar, Simferopol' de Türk sayısıda oldukça fazla heran Türkler ile karşılaşabiliyorsunuz... Benim eşim istese 1 Dk. Türkiyede durmam hemen tası tarağı toplar giderdim. Yaşanılacak yer Simferopol...
Grip salgını vardı en son, şuanda o bölge ne durumda acaba ?
yukarıı çok önemli konu *
Dil konusunu o kadar kafanıza takmayın :) zorla rusça öğretiyorlar.1. sınıfa başladığınızda derslerin %60 'ı gibi bir oranını anlıyorsunuz.
Denklik yok diyollaa...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme