Şimdi Ara

Ülke Sıralaması (Yükseliş İçerir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
3.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonSadrazam

Geçen sene çok iyi puan toplamışız , bu sene Başakşehir sağlam puanlar toplar , Beşiktaş oturmuş kadrosuyla iyi

şeyler yapacağına eminim, Fenerbahçe UEFA'da yine bi yarı final yaparsa 10 k civarında puan toplarız.

Osmanlı nın geçen sene katkısı muazzamdi hocam ayrıca fener de grubu lider bitirmişti. Bu sene basaksehir den alacağımız katkı çok önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekşi'den alıntı:

yine "düşük-orta seviyeli evropa futbolu"na doyduğumuz şahane bir perşembe gününü geride bıraktık. şu an için bize giren yahut çıkan bir şey zaten yok ama ben yine de önümüzdeki iki ve altımızdaki üç takımla birlikte türkiye'nin durumunu analiz edeceğim. devamında yine çeşitli notlar paylaşmayı planlıyorum. gelin dostlar, hep birlikte sayılarda kaybolalım. öncelikle perşembe gecesi itibariyle güncel ülke puanlarına bakalım. parantez içindeki puanlar 2013/14 sezonunun, yani önümüzdeki sezon silinecek olanlar.

8) belçika 37.000 (6.400)
    9) ukrayna 34.533 (7.833)
    10) türkiye 30.500 (6.700)
    11) hollanda 28.349 (5.916)
    12) avusturya 25.725 (7.800)
    13) çek cumhuriyeti 25.575 (8.000)

silinecek puanları yazdım çünkü bunlar hayli önemli. gelen kadar gidene de bakmak gerekiyor. örneğin, biz bu sezonu çeklerle aynı puanda bitirirsek, sezon bittiğinde şrak diye adamlara 1.300 fark atmış olacağız. çünkü onlardan 8, bizden 6.7 gidecek. diğer bir deyişle, çekler bizimle farkı korumak istiyorsa, bu sezon bizden 1.300 puan fazla toplamalı. bu açıdan bakıldığında türkiye için en azından önümüzdeki sezon ciddi bir tehdit yok. bizden daha az puan alan belçika sadece 0.300 yaklaşacak, hollanda ise 0.784'le takip edecek. diğer üç ülke ise gerimizde kalıyor. ünlü filozof murat kekilli'nin belirttiği şekilde, bir uçurum gibi gözlerden düşmemiz için hiçbir sebep yok. madem gidenlerden yana sıkıntımız yok, ne yapacağız? gelenlere bakacağız. hadi bakalım. sıra sıra gidelim.

belçika'dan gelen haberler bizim için çok olumlu. avrupa kupalarına beş takımla katılan belçika'da gent ve oostende, avrupa ligi üçüncü ön eleme turunda havlu attı. oostende'den kimse zaten pek bir şey beklemiyordu sanırım ama yine de daha ilk turdan, sadece bir beraberlik alarak (ki ülke puanına katkısı 0.100 oluyor sadece) elenmesi onlar adına kötünün de kötüsü oldu. gent de benzer bir tabloyla gitti ki asıl şok bu oldu. son 32-16 görmesine kimsenin şaşırmayacağı bir takımdı. diğer üç ekipten anderlecht, şampiyonlar ligi grup aşamasına üçüncü torbadan giriyor. tur atlamaları bence imkânsız. ilk torbadan spartak'ı çekseler bile sanmıyorum yani, çok zor. avrupa ligi grup aşamasında zulte waregem var. gruptan çıkma ihtimallerine %50 diyorum, daha ötesine gidebileceklerini pek sanmam. son takım club brugge, onu da başakşehir avrupa ligi'ne indirdi zaten. gruplara kalamazlarsa facia olur. kalsalar bile, şampiyonlar ligi'nde olmamaları çok iyi. çünkü bildiğiniz üzere, grup aşaması demek direkt olarak 4 ekstra puan demek. takım kalitelerine baktığımız zaman da belçikalılar için tablo pek parlak görünmüyor. brugge'ü başakşehir karşısında gördük. zulte belçika standartlarında bile çok iyi bir takım değil. anderlecht ne kadar gider bilmiyorum ama onlar da korkulacak bir takım gibi gelmiyor bana açıkçası, şampiyonlar ligi grubunda üçüncü olup da avrupa ligi'nde iki tur gidebilirlerse "vay amk" diyeceğim. belçika tam şu anda bizden 6.500 puan önde ama daha ileri gidecek gibi durmuyorlar. yakalayabileceğimizi zannetmesem de yaklaşırız diye düşünüyorum anderlecht-brugge ikilisi coşmadığı sürece. fena değiliz burada.

ukrayna da belçika gibi beş kontenjana sahip ama play-off'lar öncesinde dört takımları kaldı. olimpik donetsk, paok'a elendi. şahtar, şampiyonlar ligi grup aşamasına birinci torbadan katılıyor. zorya luhansk ise avrupa ligi grup aşamasında oynayacak. dinamo kiev, şampiyonlar ligi üçüncü ön eleme turunda young boys'a elenerek avrupa ligi'nin yolunu tuttu. play-off kurasında seri başı olacaklar. oleksandriya ise o grubun karşı tarafında yer alacak. açıkçası en "tahmin edilemez" bulduğum yakın rakibimiz ukrayna. şahtar, şampiyonlar ligi'nde ikinci tur görse de şaşırmam 4 puanla sonuncu olsa da. dinamo kiev, avrupa ligi'nde çeyrek final oynasa da şaşırmam, grupta elense de. bu sezon ukrayna için bence en önemli soru şu: şahtar, şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkabilecek mi? bu gerçekleşirse, güzel puan toplayacaklar. dinamo kiev sezona iyi başladı ama skorlarının yanıltıcı olduğunu düşünüyorum, çünkü iyi bir takım değiller. gruplara kalırlar herhalde ama orada zorlanacaklardır. son 32 yazarım en fazla onlara. zorya ve oleksandriya gruptan çıkamaz gibime geliyor, hatta oleksandriya muhtemelen gruplara da kalamaz. ukrayna şu an dört için fena değil ama takım kaliteleri geçtiğimiz yıllara kıyasla düşük. o yüzden bir tık düşük bir performans beklemek hayalcilik olmaz diye düşünüyorum. geçen sezon 5.500'de kalmışlardı; ondan önceki sezon ise 9.800 ve 10.000 var. yani ukrayna zaten keskin sayılabilecek bir düşüş yaşadı. tekrar şaha kalkmadıkları sürece, biz 8-10 puan bandında kalabilirsek, önümüzdeki üç yıl içinde farkı zaten eriteceğiz. ukrayna da şu an için bi' yerlere gitmeyen, etrafında takılabileceğimiz ülkelerden. sıkıntı yok gibi.

(türkiye'yi en sona sakladım, bir altımızdaki hollanda'dan devam ediyorum)

hollanda, 2011-12 sezonundaki 13.600 puan silinince çok sert bir düşüş yaşamıştı. şampiyonlar ligi grup aşamasına direkt olarak katılma haklarını kaybettiler. 2017-18 sezonunda eredivisie şampiyonu ön eleme oynamak zorunda kalacak. yani uzun vadede hollanda için işler zaten pek de iyi değil. bu sezona bakacak olursak... beş takımla katıldılar. feyenoord, şampiyonlar ligi grup aşamasına üçüncü veya dördüncü torbadan girecek. ajax, nice'e elenerek avrupa ligi play-off'una düştü. bunu gören psv durur mu yapıştırdı cevabı; osijek'e yenilerek, avrupa ligi üçüncü ön eleme turunda elendiler! hollanda adına en büyük şok, şüphesiz bu. psv 0.000'lık efsanevi bir katkı yaparak elendi. vitesse, avrupa ligi gruplarında oynayacak, torbaları üç veya dört. utrecht de lech poznan'ı eleyip avrupa ligi play-off'larına kaldı. seri başı olmadıkları için, gruplara kalamama ihtimalleri hiç de az değil. bana kalırsa hollanda'nın bu sezon avrupa'daki tek umudu ajax olacak. kadroları hiç fena değil, avrupa ligi'nde ilerleyebilirler. feyenoord'un şl'de bir halt yapacağını sanmıyorum, üçüncü olup avrupa ligi'nde bir tur atlamaları iyimser bir tahmin benim için. vitesse'nin gruptan çıkabileceğini düşünmüyorum, utrecht gruplara kalırsa şaşıracağım. sonuç olarak hollanda'nın dört takımı var ama bunlardan ikisi utrecht ve vitesse. şl'deki temsilcileri de o seviye için çok zayıf kalıyor. ben ajax işi götürmediği sürece hollanda'nın bizi geçebileceğini düşünmüyorum. kaldı ki geçseler bile bunlar hollanda yahu, çok da mesele değil eheh. düne kadar hollanda'nın önünde değildik. olsun o kadar.

avusturya bu sezon dört takımla katılmıştı. hepimizin bildiği üzere, fenerbahçe daha grup aşaması göstermeden sturm graz'ı postaladı. ülkenin şampiyonlar ligi'ndeki tek temsilcisi olan müzmin loser salzburg, yine salzburgluğunu yapıp avrupa ligi'ne düştü. diğer iki takımları austria wien ve altach. ön elemede bizden çok daha fazla top oynadıkları için şu an puanları bizden fazla ama müsaadenizle ben avusturya'yı biraz küçümseyeceğim. salzburg, yaklaşık 10 yıldır red bull desteği görmesine rağmen avrupa ligi'nde son 16'nın ötesine geçemedi ki orayı da sadece bir kez görebildi. takımın ideal noktası, avrupa ligi son 32 turu. avusturya ligini birbirine katan, rakiplerine 15-20 puan fark yapan salzburg'un kapasitesi bu. kaldı ki red bull artık leipzig'e odaklanmış durumda; haliyle eskisi kadar bile güçlü değil salzburg. altach, gent'i eleyerek büyük bir sürpriz yapmış olsa da cidden vasat bir takım. 10 takımlı ligi dördüncü bitirmişlerdi, doğru dürüst transfer bile yapmadılar. gruplara kalabilseler bile orada pek varlık gösterebileceklerini sanmıyorum. austria wien de bir kıbrıs takımını (unuttum ama aek larnaka'ydı galiba) tamamen rakibin aptallığı sayesinde eleyebildi. adamlar yok yere ilk yarıdan kırmızı kart gördü, ona rağmen 1-0'dan sonra 1-1'i buldular ama austria bir tane daha sallayıp turladı. şampiyonlar ligi'nde temsilcileri yok. avrupa ligi play-off turunda iki takımları seri başı (salzburg, austria) ve diğeri (altach) değil. iki takımı birden son 16 turuna çıkarmadıkları sürece avusturya'dan pek korkum yok. ilerleyen yıllarda sıralamada daha da geriye düşmelerini bekliyorum, bi' sikim olmaz bunlardan.

çek cumhuriyeti de bence korkmamamız gereken rakiplerden. beş takımla katıldılar ancak sparta prag, kızılyıldız'a iki maçta da kaybederek 0.000'lık müthiş katkıyla avrupa defterini kapattı. mlada boleslav da beklenmedik şekilde makedon ekibi shkendija'ya elendi, ülke puanına 0.600'lük katkı yaparak evine döndü. zlin, avrupa ligi gruplarına üçüncü veya dördüncü torbadan katılacak. şampiyonlar ligi ön elemesinde steaua bükreş'e elenen viktoria plzen, avrupa ligi'nde gruplara kalacaktır. son 32 de bekleyebiliriz bir ihtimal. ülkenin şampiyonlar ligi'ndeki tek temsilcisi slavia prag... sabah çekilecek kuraya göre, gruplara kalma şansları olabilir. fena bir takım değiller kesinlikle. şl olmasa bile avrupa ligi'nde son 32-16 görebileceklerini düşünüyorum. hem 5 küsür puan gerimizde olmaları, hem sezon sonunda bizden 1.3 puan fazla kaybedecek olmaları hem de sparta prag'ın elenmiş olması gibi sebeplerden dolayı şu aşamada çekleri ciddi tehdit olarak görmüyorum. en azından önümüzdeki iki sezon için.

peki gelelim bize... biz ne yapıyoruz? biz de beş takımla katıldık ve bir galatasaraylı olarak bunu söylemekten utanıyorum ama ülke puanına 0.100'lük muazzam bir katkı yaparak elendik. şu an dört takımımız var. beşiktaş, şampiyonlar ligi grup aşamasında olacak. üçüncü torbaya yükselmiş olmaları olumlu. ikinci tur harika olur, ben bu takımdan en kötü ihtimalle bir üçüncülük ve devamında avrupa ligi'nde son 16 turu bekliyorum. daha ötesini görebilirler mi? evet, potansiyel var. ama bu sezonluk ülke puanının façasını kurtarmak açısından beşiktaş bunu yapsa görevini fazlasıyla yerine getirmiş olur. işin siyasi tarafını bir yana bırakacak olursak, başakşehir'in yaptığı iş muazzam. hem club brugge'ün şampiyonlar ligi gruplarına gidip 4 ekstra puan almasının yolunu kapattılar hem de kendileri avrupa ligi gruplarını garantilediler. bu ekstra 6 maç demek. takımın kadrosu herkesin malumu... şampiyonlar ligi'nde brugge gibi bir takımı elemek hem moral hem de motivasyon açısından şahane. reisçi de olsa taraftar bile geliyor artık maçlara. şampiyonlar ligi grup aşaması, getireceği 4 ekstra puan sayesinde direkt muhteşem olur. avrupa ligi grup aşaması da hiç fena değil. ben bu takımdan ümitliyim. diğer takımların üzerindeki baskı, başakşehir'de yok. kadro da hayli üst düzey. isminin bilinmiyor oluşu da bence avantaj. rakipler şu an başakşehir'i kendi kafalarında oturtmakta zorlanıyor bence. baktığın zaman "bu ne sikim takım amk, ne zaman çıktı bunlar piyasaya?" diyorsun ama adamların beki clichy. rakiplere fatal error verdirmek için her şey müsait. gruptan çıksalar güzel olur. fenerbahçe de direkt rakiplerimizden sayılabilecek avusturya'yı tokatladı sturm graz'ı eleyerek. ben sir aykut kocaman'ın turnuva performansına güvenerek, fener'den de en az son 32 turu bekliyorum. şu aşamada taraftarın ve kulübün beklentisi de daha az değildir zaten, bu takım önce gruplara kalır sonra da oradan çıkar. konya'dan, daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, pek ümitli değilim. galatasaray'ın östersund'a elendiği yerde adamlara kızacak halim de yok açıkçası. ülke puanına katkıları 1.000 seviyesinde olursa (bunun için kendi puanlarının 5 olması lazım, grup aşamasında 2 galibiyet ve 1 beraberlikle alınabiliyor sanıyorum) şahane olur. öyle 2 beraberlik 4 yenilgiyle elenirlerse üzülürüm. en azından grupta 5-6 puan toplayabilseler harika olur. galibiyetin 3, beraberliğin 1 puan olduğu normal grup tablosundan bahsediyorum tabii bununla, yoksa 5-6 puanı sevilla'dan falan anca beklersin.

bizim önümüzdeki üç sezonda sırasıyla 6.700, 6.000 ve 6.000 puanımız silinecek. yani bizi bir anda dipsiz kuyulara düşürecek, etimizi kemiğimizi götürecek efsanevi puanlarımız yok. yakın çevremizde son yıllarda 8.000 gören pek ülke yok. o nedenle 8-9 bandında bir sezon bizim için yine fena olmaz diye düşünüyorum, özellikle de galatasaray yüzünden bir takım eksik başladığımız düşünülürse.

abi bakın beş kontenjanımız var. beşiktaş'ı yaz. fenerbahçe ve galatasaray'ın da toparlandığını, son 32-16 oynayacak seviyede takım kurduğunu düşün. yanlarına bir trabzon veya antalya koy. beşinci takım da başakşehir. şöyle bir beşli üç sezon çıkıp da gruplarda oynayabilse, bi' tane şampiyonlar ligi'nde ikinci tura çıkan, üç tane de avrupa ligi grubundan çıkmayı başaran takım çıkarsak şerefsizim portekiz'in rusya'nın peşine takılırız. ama bu ortamda beş tane takımın istikrarlı üç sezon geçirmesi hayal tabii, o da ayrı.

neyse, şimdilik böyle. aslında neden böyle sikimsonik bir entry girdim onu da bilmiyorum, bari kuraları bekleseydim. ama olsun, zararı yok. üşenmezsem eğer grup kuraları çekildikten sonra da bir değerlendirme yaparım, zaten ak göt kara göt o vakit büyük ölçüde ortaya çıkmış olacaktır. yani şimdi anderlecht şampiyonlar ligi'nde spartak moskova, porto ve astana ile aynı gruba düşebileceği gibi juventus, barcelona ve leipzig ile aynı gruba düşüp daha maça falan çıkmadan kulübü kapatıp kayıplara karışabilir. iş artık büyük ölçüde kuraya kaldı. grup aşaması gelsin hele bakalım, yine şeyaparız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kataffaz

Türkiye'nin önümüzde ki sezona girerken 12/13 sezonunda kazanmış olduğu 10.2 silinince bırak yaklaşmayı arada ki fark iyice açılacak .

Ne oldu hocam açıldı mı fark? :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erich Fromm -- 4 Ağustos 2017; 10:7:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

quote:

Türkiye'nin önümüzde ki sezona girerken 12/13 sezonunda kazanmış olduğu 10.2 silinince bırak yaklaşmayı arada ki fark iyice açılacak .

2 resime bakıp aradaki farkları göremiyorsan sıkıntı sendedir .

36 puandan >> 30 puana düştü
    11. sıra ile ( arkamızdaki ülke ) aradaki fark ~3.5 dan >> 1.5'a düştü
    9. sıra ile (önümüzdeki )fark 1.4 ken >> 4.3 çıktı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

quote:

2 resime bakıp aradaki farkları göremiyorsan sıkıntı sendedir .

36 puandan >> 30 puana düştü
    11. sıra ile ( arkamızdaki ülke ) aradaki fark ~3.5 dan >> 1.5'a düştü
    9. sıra ile (önümüzdeki )fark 1.4 ken >> 4.3 çıktı

Fark iyice açılacak demişssin ilk mesajında. Evet fark illa ki var ama kıyamet senaryosu gibi değil.

• Belçika, Ukrayna ve Hollanda'da birer takım kaybetti. Artık onlarında kazanacakları puanlar bölündüğünde birisi boşa gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirrüs

Belçika, Ukrayna ve Hollanda'da birer takım kaybetti. Artık onlarında kazanacakları puanlar bölündüğünde birisi boşa gidecek.

Hatta Belçika 2 takım kaybetmiş. Portekiz ve Rusya da kaybetse harika olacak.

• Club brugge elendi ama Belcika hala (5/5) yaziyor?

• Erich Fromm kullanıcısına yanıt
    Belçika'ya iyi olmuş. Brugge denen takım umarım AL'den de elenir.

• quote:

Belçika'ya iyi olmuş. Brugge denen takım umarım AL'den de elenir.

Brugge komple elendi hocam EL de yok.

AL'den devam ediyorlar. Hatta rakipleri Yunanistan'dan AEK olmuş.

• quote:

Gecen yil Beşiktaş Fenerbahçe Osmanlıspor Konyaspor dort takım gruplardaydi.

• Ülke sıralamasında Ukrayna'yı geçip 9. olmak lig 2.sinin direkt olarak Şampiyonlar Ligi play-off dan başlamasını sağlayacak.

Belçika'yı geçip 8. olmak ise lig 1.sinin hangi takım olursa olsun Şampiyonlar Ligi gruplarına 1.torbadan katılmasını sağlayacak.

9.lukta 1 tane eleme turu azalmış olacak. Takıma bağlı olarak seribaşı olunursa da 2 takımla gruplara kalmak bayağı kolaylaşır. 8.olmak ise gruplardan çıkmak için çok büyük bir avantaj.

• Her türlü ilk 10 dayız şu senaryo da ama ilk 8 hayal beyler. 20 farklı denklemin gerçekleşmesi lazım.

• quote:

Hocam başakşehir elenirse komple elencek diyorlardı brugge nasıl düştü yav

• 9-11 arası gidip geliyoruz sürekli. Bundan sonra da böyle olur. Düşmeyelim yeter.

Sanırım yanlış anlamışsınız. ŞL play off = AL gruplarını garantileme, ŞL 3.Tur = AL play off garanti.

• avrupa ligi gruplarına doğrudan 2 takım yada 3 takım göndermek için kaçıncı olmak gerekiyor?
  • kaç bin feetteyiz
  • Çıkabileceğimiz en yüksek sıra 8. Biraz gerçekçi olmak lazım. Bir iki sene Bjk bir şeyler yapar, bir iki sene Gs, bir iki sene Fb. Daha üst sıralara çıkmak için üçünün birden 4 5 yıl mart ayını görmesi lazım avrupada. Bjk, Fb, Gs bir mucize gerçekleştirse birisi ş.ligi kazansa bile bu 4 5 sene üst üste üç takımın mart ayını görmesi kadar önemli değil. Biz millet olarak takıntılıyız. Eminim bu taraftarların tamamı ( takım ayırt etmeksizin ) kendi takımı bir kupa kazansın da 20 sene bir daha kazanamasın kimse deseler göbek atar.

Portekiz değiliz biz. Benfica diye dalga geçtiğiniz takım 10. sırada. Porto dediğiniz takımdan daha büyük takım yok bu ülkede. Hatta bütün ülke takımlarını topla Porto kadar etmez. Yani anlayamıyorum bu dev aynası durumlarını. İstikrar denen şeyin, sürdürülebilir başarı denen olgunun farkında bile değilsiniz. Bjk 5 yıl üst üste mart-nisan görsün bir sene Uefa kupası aldığından daha mutlu olurum. Artık biz de başarıyı sürdürülebilir kıldık derim. Ama biz de öyle değil. 1 tane kupa al 100 yıl övün. Tekrar edeyim, başarım sürsün yok.

Fazla bir şey istemiyorum istikrarımız A. Madrid kadar olsun yeter. 10 yıl önce sıradan bir takımken nasıl 2. sırada şimdi görüyoruz. Sevilla olalım yeter. Kupayı almasak da olur. O istikrarı yakalayalım avrupada.

Birgün belki benim gibi, diğer bütün avrupa kulüpleri gibi düşünen insanlar yönetir Türk futbolunu da, kulüpleri de.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.