Şimdi Ara

Ülkede Herkesin Mühendis Öğretmen Doktor Olmak İstemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • türkiyede her mesleği yapan yapacak insan sayısı fazla tek sorun bu

üniler açılmasaydı da işsizlik olacaktı

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Nitelikli mühendis arayıp bulamayan firmalar da var. Parasıyla bile bulamıyor adam. Tek taraflı düşünüyorsunuz yani. Toptan kapatılması aşırı saçma ama kontenjan sınırı getirilebilir.

yapma hocam ülke microsoft apple mi kaynıyor

ego tatmin ediyodur onlar milleti işe almayarak

• 12 yıllık kesintisiz eğitim bizdeki haliyle hata. Bazı kişiler 12 yıl okur. Çarpım tablosunu bilmeden mezun olur. En basarizis öğrenciler meslek liselerine gider. Elektriğin e sinden, makinanin m sinden habersiz birde mezun olur. Bu kişilerin ne kendine nede ülkeye bir faydası olur.
    Zamanında Meslek liselerini küçümseyip Anadolu liselerine giden ortalama öğrenciler ise zar zor bir üniversite kazansa bile, onlarda aşırı akademik bilgilere boğularak bir meslek öğrenmeden üniversite mezunu işsizler kervanına katılır.
    Bu ortalama öğrenciler Zamanında meslek liselerini tercih etselerdi, kısa yoldan geçerli meslek sahibi olup, kendilerine ve ülkeye fayda saglayacaklardi.
    Devletin ve vatandaşın eğitime bakış açısı değişmeden diplomalı işsizlik artarak devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MonacoDoom sizin dediğiniz de doğru. Orası da öyle.

@Thomas Silverstein tamam çalışmak istemiyor da diğer türlü de iş bulamıyor, bunalıma giriyor. Kaç yıldır işsiz dolaşan insanlar var. 2 yıl bazıları için az bile. Artık millet ümidini kesip, iş aramaktan vazgeçiyor. Bu durumda var yani. Üniversite'de mühendislik okudun diyelim ilerisi yok. Bomboş ilerisi onu diyorum. Gün gelecek o beğenilmeyen işleri de bulamayacak millet ki yavaş yavaş oraya gidiyor. Geçenlerde konuda gördüm Burger King bile kriz var ne elamanı demiş.

Az önce konuda gördüm ODTÜ Uzay ve Havacılık bölümü konusu açılmış. On numara mesela. Bunu okursan geleceğin var. Fakat bu tarz bölümleri de sadece çok çok küçük bir kesim gidebiliyor. Diğerleri gerçekten boş. Saçma sapan bir üniversiteye gidip bomboş 4 yıl geçirmektense ve sonra işsizlik kervanına katılmaktansa şimdiden bir işe girip geleceğini sağlama almak daha mantıklı. Bunu diyorum. Yoksa ODTÜ Uzay ve Havacılık bölümü okuyacak zeki bir beyin gitsin araba tamircisi olarak başlasın demiyorum. Kapasitesi olan adam gitsin okusun, diğerleri de ne iş yapabilirim diye bir baksın etrafına. Yoksa bu gidişle çok zor durumlara gelinecek. O beğenilmeyen işlerde bile iş bulanamayacak hale gelecek.

• Yok be hocam ya. Bahsettiğim firma BMC. Adamların çalışanı işten çıktı, yerine yenisini koymadılar. İzmir'de o işi bilen adam bulamadılar resmen. 6-7k falan veriyorlar senesine göre.

• Ortası varken ya az yaparlar yada çok yaparlar.

Hiçbir işte ortasını bulamıyorlar.

• Okusalar da maalesef bir çoğu o mesleği yapamayacaklar. Çünkü yığılma olacak ve en kaliteliler ya da torpilliler iş bulabilecek. Geri kalanları da garsonluk kasiyerlik falan yapacaklar.

Sıkıntı tekniker-usta bulabilmede çünkü üni okumuş bir adamı sıfırdan usta olabilmesi için baya emek sarfetmesi gerek. Ayrıca bunlar ağır işler hayatı boyunca kalem tutmuş birinin alışması zor olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Habley H kullanıcısına yanıt

Boğaziçi kimya nasıldır hocam

müh deil düz kimya

• Evet sen yanlış düşünüyorsun.Bazı bölümler için zaten kısıtlamalar var.Geri kalan gerekli şartları sağlıyorsa istediği bölümü seçmekte özgür. Dünyanın hiçbir ülkesinde "ben ilerde garson olmayı hedefliyorum" ya da "çocuğumun büyüdüğünde temizlik görevlisi olmasını istiyorum" diye birşey duyamazsın. Her ülkedeki yaşayanlar tabiiki kendi ülkesindeki en geçerli meslekleri hedeflerler.Buda gayet normal.

• Kimya hakkında bir bilgim yok. Bir bilene sormanı tavsiye ederim. Mümkünse okuyacağın bölümü okumuş birine.

@isem yahu hedeflemeyin demiyorum zaten. Hedeflediğin şey ne kadar doğru ona bakmak lazım. Eğer iyi bir yerde okumayacaksan okumanın bir mantığı yok. 300 puanla girdiğin üniversiteden bir hayır beklemeyeceksin. Ha çok okumak istiyorsanız veya yok ben okuyacağım diyorsanız tabii sizin kararınız. Fakat durum ortada. Ben geçici olarak bir fabrikada çalıştım. Benim çalıştığım fabrikada mühendis maaşı 3000 bile değildi. Adam 30 yaşından fazlaydı. Yani durum bu. Bakıyorum ben mühendis olacağım 6000 en az maaşla başlarım diyor yahu 6000 kim kime veriyor? Mühendis ortalama maaşı belli kapasitesi belli. Biraz gerçekçi hedefler koymak gerekiyor.

Durum bu. Beğenilse de beğenilmese de. Şu an ortalama bir yerde okuyan insanlar işsizlikten artık bunalıma girmiş durumda. Bunları görüp de zorlamanın anlamı yok. Bir sürü işsiz dolu. Mühendisten tut, mimarına, öğretmenine, avuaktına ne ararsan. Hem de böyle az da değil yüz binlerce. Etraf bunlardan geçinilmiyor. Bu durumda iken kendinize bir sorun benim bunlardan farkım ne olacak da ben iş bulacağım. Bu soruyu sorun zaten gerisi gelir.

Bana kalırsa Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ gibi yerlerde okumayacaksan okumanın bir mantığı yok ki bazen bunlardan bile görülüyor iş krizi. Ülke şu an çok acayip bir durumda. Daha bunun farkında olmayan insanlar var. Sanıyor ki 300 puan civarıyla girdiği üniversiteden mezun olunca 6000 maaşla şirketler sıraya dizilmiş de bunu bekliyor.

Ya daha okumayan insanlara bakıyorum 6000 maaş alırım en az diyor. Ülkeden bir haber bu işte. Böyle saçma sapan şeyler yapacağınıza bir etrafınıza bakın. Ciddi diyorum şu an büyük kesmin küçümsediği meslekleri ileride bile bulamayacak duruma geleceğiz.

Diplomalar iş garantisi artık sağlamıyor çok eskidendi o. Artık sizin gibi yüzbinlerce insan var. Yani bunları da düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Habley -- 7 Temmuz 2020; 3:4:27 >

• çünkü herkeste sabit bir mesleğim olsun. fazla işim derdim karmaşam olmasın. ailem olsun geçinip gidelim kafası var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zumrutkahve

çünkü herkeste sabit bir mesleğim olsun. fazla işim derdim karmaşam olmasın. ailem olsun geçinip gidelim kafası var.

iyi de başka ne olsun istiyon ki normali bu değil mi maceraya ne gerek var

• Geçinilebilecek para veren meslekler bunlar malesef. Daha alt sınıf meslekler insana yeterli düzeyde para verse bu para olarak üst sınıfta yer alan mesleklere ilgi de azalacaktır. Mesela sen vardiyasız düz işçi olup 6 bin kazanacağını bilsen kendini parçalayıp avukat olmaya çalışır mıydın?  

• bölüm okuyup formasyonla öğretmen oldum. atanmaya çalışıyorum. şuan ki aklım olsa üni hayatım boyunca yabancı dilimi geliştirir, THY nin pilot programına odaklanırdım kafama tüküreyim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maleguard -- 8 Temmuz 2020; 0:35:16 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.