Şimdi Ara

Ülkede savaş varken savaşmak gerekmez mi? [Suriyeliler] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bayrampaşa otogar tarafında resmen çadır devleti kurdular. Ben savaş bitsede döneceklerini sanmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chucky Pancamo

Nasılsa ölünce de şehit oluyorsun. Ülkende savaş varken niye savaşmıyorsun? Müslümansan savaşman gerekmez mi? Eğer durum böyleyse bu Suriyelilerin ne bok işi var burada? Gidip ülkeleri için savaşsınlar??

Gerçekten bilmediğim için soruyorum, şöyle bir düşününce acayip saçma geldi.

Suriye'den haberin, bilgin yok burda klavye delikanlılığı taslıyorsun. Türkiye şu an Suriye gibi olsun sen arkana bakmadan kaçarsın. Sen orayı herhalde Çanakkale savaşı gibi bir yer sandın. Orası şu an bataklık. Ölsen şehit olmazsın.

Bir kere Esad bin beter ÖSO bin beter. Kimin yanında savaşacaksın. Hadi canın aksiyon çekiyor birini seçtin yanında savaştın diyelim IŞİD'in eline düşersen vay senin haline.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Kim uğruna savaşacaksın o da var. Bir tarafta sivil masum ayırmadan bombalayan biri, diğer tarafta amerikan desteğiyle ülkeye savaşı getiren önüne geleni genç çocuk ayırmadan kurşunlayan öso, diğer tarafta kafa kesen, fantastik şekillerde adam öldürüp parçalayan işid. Sen böyle bir durumda hangisinden taraf olurdun? Bir taraf olur muydun yoksa pisliğe bulaşmam diyip gidermiydin?

Edit: Bakman gereken bir ailen olduğunu saymıyorum bile. Aileni göndercen başka bir ülkeye artık sağlar mı ölüler mi bilmeden yaşayacaksın. Kendi ülkende kalsan ne zaman kim tarafından neye uğrayacağınız belli değil. Böyle bir ortamda en uygun şey aileni alarak güvenli bir bölge bulmak olacaktır. Çünkü uğruna savaşacağın bir şey yok.

+1

• kardeş onlar arap biz ise Türk'üz.o yüzden dövlet bize bahmiyii
  • Sanki bizde savaş çıksa millet canla başla savaşacak

%80 i topuklamanın yollarını arayacak.Onlarda öyle işte.
  • Doğrudur. O nedenle ki buraya korkakları, üçkağıtçıları, okumuşları kaçtı. Kısacası 5 para etmeyenlerin hepsi burada, adam gibi olanları da çoktan hayatını yitirmiş veya halen ülkesindedir.
  • Evladınız, eşiniz yoksa ve ülkenizde iç savaş yoksa susun bence. Kim anlayabilir ki onların psikolojisini? Devletin de el açarak gelin kardeşlerim dediğini sanmıyorum. O insanlara çözüm aradığını da.
  • Tv 24 acın

• o savas liderlik savasi ama kazanan hep baskalari. Savasip olenlerde ne ugruna savastiklarini bilmiyor isin kolayini dusunup yanlisa dusuyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

çünkü biz malız, adamlara gel sana bedava sağlık, ev ve para vereceğim diyoruz. daha kendi serserilerimize bakamayıp halka kazandırmaya çalışmazken, kendi insanlarımıza sağlık sigortası sağlamak yerine GSS adı altında haraç keserken, anadolu insanına eğitimsel yatırım yapmak yerine kendisiyle baş başa bırakırken, sırf dünya liderimizin elinin altında piyonları olsun diye adam topluyoruz.

Çok güzel bir açıklama olmuş.
    Bimer e kendi kendimi yokedebilirim genel sağlık sigortası istemiyorum yazdım.
    Onlarda kırmamış hemen 920 TL ye çıktı gss.
    Her zaman yazdığım gibi hiçbir siyasi görüşüm yok.
    Ama en çok nefret ettiğim iktidar bu.
    Hayalleri gerçeklere dönüştürmede üstlerine yok.
    Eskiden yakında nefesimizden bile vergi alacaklar diye şaka yapardık.
    Bir baktık şakaydı gerçek oldu.

• İç savaş kardeş.
  • Şimdi sana biri banka kartına 400 dolar koyup çoluğunun çocuğunun karnını doyuracam bedava hastane,bedava otobüse dolmuşa binmeler bedavaya lokantaya girip yemek yiyip tayyibin selamını söyle deseler sen gidip savaşır mısın ?
    araplar bugün bu halde olmalarının sebebi apaçık ortada adamlarda ne bir savaş azmi var ne de vatan koruma arzusu
    ABD Irak'a girdiğinde arap askerleri tankını silahını bırakıp teslim oldu ondan sonra Amerikan askerleri 1 milyon arap kadının üstünden geçti şuan Irak'da binlerce piç çocuk geziyor sokaklarda
    Birde gidin Vietnam'a bakın adamlar öyle bir direniş gösterdi ki Coniler gemisine atlayıp evin yolunu tuttular.
    araplar tarihteki en basiretsiz en kolay kandırılabilen en kanı bozuk milletdir Kurtuluş Savaşında İngilizlerle bir olup Türkleri arkadan hançerleyen araplardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

Şimdi sana biri banka kartına 400 dolar koyup çoluğunun çocuğunun karnını doyuracam bedava hastane,bedava otobüse dolmuşa binmeler bedavaya lokantaya girip yemek yiyip tayyibin selamını söyle deseler sen gidip savaşır mısın ?
    araplar bugün bu halde olmalarının sebebi apaçık ortada adamlarda ne bir savaş azmi var ne de vatan koruma arzusu
    ABD Irak'a girdiğinde arap askerleri tankını silahını bırakıp teslim oldu ondan sonra Amerikan askerleri 1 milyon arap kadının üstünden geçti şuan Irak'da binlerce piç çocuk geziyor sokaklarda
    Birde gidin Vietnam'a bakın adamlar öyle bir direniş gösterdi ki Coniler gemisine atlayıp evin yolunu tuttular.
    araplar tarihteki en basiretsiz en kolay kandırılabilen en kanı bozuk milletdir Kurtuluş Savaşında İngilizlerle bir olup Türkleri arkadan hançerleyen araplardır.

+1
    Müslüman din kardeşi ayağına güvenmeyin Araplara en küçük kazançta satarlar.

• neyle savasacaklar yumrukla mı

• Kapımın önüne 2-3 tanesini bağladım sabahları besleyip 15-20 dk gezdirip yerine koyuyorum, sorun olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.