Şimdi Ara

Ülkemizin en büyük komutanı Atatürk'ü tam olarak öğrenmek için hangi kaynakları kullanmalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fatih Istanbul'u almaya calisiyor, Ataturk de kaleyi savunuyor. Ikisinin de iyi oldugu savas turu iste. Ülkemizin en büyük komutanı Atatürk'ü tam olarak öğrenmek için hangi kaynakları kullanmalıyım? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 28 Ocak 2022; 2:13:57 >
  • my rab ne şanslı milletiz o kadar çok zeki komutana sahibiz ki hangisi iyi diye tartışıyoruzÜlkemizin en büyük komutanı Atatürk'ü tam olarak öğrenmek için hangi kaynakları kullanmalıyım? 

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Fehmi İlkay Çeçen modernist müslüman değil mi şu ayetleri eğip bükmek , hadis inkarcılığı vs vs

• Modernist bir tarafını görmedim, âyet eğip bükme konusunu bilemeyeceğim, hadisleri de toptan inkâr etmiyor. Bahsettiğim kitap da zaten bununla ilgili değil.

• Ciddi sanmadım sadece kalite bekliyordum. Espiri yapacaksanda ironi yapacaksanda kaliteli yap. Yakışmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacınız, Atatürkün İslamla arasının iyi olmadıgını söylemekse, açıkça söyleyin. Suç mu bu? Amacınız a bakın İslamla arası iyi değil o halde Atatürk kötüdür algısını , konu sahibinde oluşturmaksa, boş iştir.

• Kim yenerdi onu bilemem ama bir monarşi liderini halkı kölelikten kurtaran ve insan gibi yaşamaları için haklarını veren Atatürk ile kıyaslamak abes geldi. İnsanı iyi bir lider yapan tek askeri başarısı değil ki, ona bakarsan tarihte ne liderler var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öyle bir anlatıyor ki sanki meydan muharebesinde 80k ya karşı 8k savaşılmış, abicim siz 1 (yazıyla bir) gecede mi bu kadar cahil kaldınız

• Teslas kullanıcısına yanıt

Kale vardı ancak bu kadar uzun sürmemeliydi, ilk haliçden saldırsaydı kazanırdı kısa sürede.

Ayrıca insanlık bakımından da bakıyorum ben karşılaştırırken.

• Şehir almayı özellikle de İstanbul gibi surlarla korunan şehirleri almayı ne zannediyorsunuz bilmiyorum...Tarihte kimi kalelerin kuşatması uzun yıllar bile sürmüştür hatta uzun yıllara rağmen fethedilemeyenler de var, defalarca kez kuşatılan defaatle kuşatılmanın kaldırıldığı kalelerle dolu tarih kitapları. Sen de çıkmış 1453'e kadar nerdeyse 30 kez kuşatılan (çoğunda başarısız olunan) İstanbul'u 2 ayda fetheden adamı küçük görüyorsun çünkü cahilsin, kusura bakma ama zamanla insanlara doğrudan şu konuda cahilsin bu konuda zır cahilsin demeyi öğrendim açıkçası.

İnsanlık olarak bakıyorsun? Manevi Değerleri Tahkik ve Tasnif Etme Memuru musun arkadaşım, neyse uzun uzadıya laf anlatmakla uğraşmayacağım

• Hangi açıdan öğrenmek istediğinize göre değişir. Ancak genel anlamda tavsiyem şu şekilde olacaktır

1 - Nutuk
    2 - Sınıf Arkadaşım Atatürk - Ali Fuat Cebesoy
    3 - Atatürk ve Demokratik Türkiye - Prof.Dr.Halil İnancık
    4 - Çankaya- Falih Rıfkı Atay

• Teslas kullanıcısına yanıt

Ben ortaya argüman koyuyorum sense argümanıma karşılık vermek yerine saçmalıyorsun. Saçmalamayı durdur.

Memurun sanane?

• Halkı o savaştan bu savaşa sürüklemesi ve sürüklemeleri.

Bizi biri işgal etse iyi olur mu? Bizim padişahlar başkasını işgal edince niye iyi oluyor?

Değer yargılarımız bu ve bir çok sebepten dolayı çökmüş vaziyette.

• Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

O dönemin şartları , diyenler cıkacaktır size karşı, anakronizm yapıyorsunuz diyenler de, ne cevap verirdiniz bunlara karşı?

• Peygamberimizin hayatını öğren

Onun bunun hayatını öğrenmenin sana faydası yok

• Bunu anlayabilirim ancak benim gibi düşünmeli herkes bu konuda. Tamam yapmışlar ama bunu iyi bir şey olarak görmemek lazım bu zamanda. Herkes Fatih fatih diyor, 1 hafta onun zamanında yaşasalar 180 derece dönerler. Zaten Fatih'in zamanında halk sevmiyordu onu, çünkü sürekli savaş yapıyordu. Bu adamların isminin çok anılmaması lazım, çünkü yaptıkları şeyler İLE bu zamanda insana katacak bir şey yok, ancak zararı var, benim görüşüm.

Eğer bir isim anılacaksa Atatürk'dür benim görüşüm. Adamın yaptıkları ve dedikleri şu andaki yaşayan insana çok faydalı şeyler katar.

Ülkemizin en büyük komutanı Atatürk'ü tam olarak öğrenmek için hangi kaynakları kullanmalıyım?TayfunRaideryoutube
    Birinci Dünya Savaşı sırasında bir patlama sonucu vücudunun birçok bölümünü kaybeden ve makinelere bağlı olarak yaşamaya mahkum olan Joe Bonham’ın dramatik öyküsünü anlatan enfes bir şarkı. Daha fazla güç ve ekonomik çıkarlar uğruna yapılan savaşların nelere mal olduğunu gözler önüne seriyor. Metallica'nın en sevilen parçalarının başında geliyor One şarkısı. Melodik ve sert bölümlerin birbirleriyle olağanüstü bir uyum içinde olduğu nadir parçalardan. Konusu ve özellikle de müzik videosu ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekiyor. BURADAN ABONE OLABİLİRSİNİZ: https://www.youtube.com/channel/UCf5LwDQjM_afZz2cFRB2T2w?sub_confirmation=1 ŞARKI İSTEKLERİ = https://youtu.be/XvIBgt0yFZE LİSTE DIŞI ŞARKILAR (39.saniyesi) = https://youtu.be/uP9bseuGWDE?t=39s TÜM ALTYAZILI VİDEOLAR = https://www.youtube.com/playlist?list=PLB8Zuol5lQNX06Hb6muUxyYH-PpXflatZ Bu videoyu https://facebook.com sayfanızda paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. İyi seyirler. Metallica, One, Türkçe, Çeviri, Altyazı, Altyazılı, Metal, Rock, Müzik, Megadeth, Maiden, Sabbath, Iron Maiden, Black Sabbath, Klip, James Hetfield
    https://www.youtube.com/watch?v=l5wAKpJIjlU

• ataturkun gozu ile gormek istersen nutuk,
    baskasinin gozu ile ataturkun sahsinda milli mucadeleyi ve ulkenin nasil kuruldugunu anlamak istersen celal bayar,ali fuat cebesoy ve baska bir bakis acisi icin de kazim karabekir hatirati okumakla baslayabilirsin.
    celal bayar siyasetcidir,galip hoca takma adiyal kuvayi milliye kurulusunda emek sarfetmistir.hatirati satir aralarinda milli mucadelede kuvayi milliyenin onemini,kuvayi milliye icinde de ittihat terakki emegini aciklar agirlikli.
    ali fuat cebesoy ise tam bir askerdir, hatirati askeri acidan milli mucadeleyi aydinlatir.belgelerle,sifre nolu telgraglar ile.

kazim karabekir ise kendini ankaradan buyuk gorur,baskentin kendi hakimiyetindeki sivas olmasini ister.doguda ayri bir devlet kurup oranin ataturku olmayi hayal etmis,kafasina gore erzurum kongresini duzenlemis,ankara heyetini almamistir filan.bu hayal kirikliginin ve egonun yansimasini gorursun.
    bunlardan sonra mesela abdulhamitin yaverinin gunluklerini okursan onun hakkinda gercekci ilk agizdan seyler duyarsin. sonra son donem osmaanli mebus kayitlarini okurken bulursun kendini ve koca imparatorluk neden yikilmis anlarsin.meclisi mebusan tutanaarini okuyup oyle bir meclis ve karma halk ile imparatorlugun yikilmaktan baska caresi olmadigini farkettiginde ataturku ve ne yapmaya calistigini daha iyi anlamaya baslarsin.

Ülkemizin en büyük komutanı Atatürk'ü tam olarak öğrenmek için hangi kaynakları kullanmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 30 Ocak 2022; 20:33:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

Senin argümanın yok kahvehane ağzıyla şöyle olmaz böyle olmaz diyip tarih bilgisinden uzak şeyler zırvalamışsın, ayrıca kalelerin fetih süresiyle/zorluğuyla alakalı bilgi verdim üstte kaldı ki surlarla çevrili şehrin alınmasının ne denli zor olduğunu anla diye örnekler de verdim, daha ne söyleyebilirim bilemiyorum neyse

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.