Şimdi Ara

Ülseratif Kolit Hastalığına Yakalandım :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şuan mesalazin kullanıyorsundur yan etkisinden korkmana gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herrfatih kullanıcısına yanıt
    Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim Allah razı olsun. Salofalk 500mg tablet günde 6 tane ve salofalk 4 gr/60ml lavman kullanıyorum. İlaçlara başlayalı 4-5 gün oldu öncesinde atak zayıflamıştı ilaçlarla birlikte baya azaldı.
  • Gaita naklini araştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çok kötü hastalık. öldürmez süründürür. çok geçmiş olsun.
  • Proton pompası inhibitörü mide ülserinde kullanılmıyor muydu hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: breakaleg

Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim Allah razı olsun. Salofalk 500mg tablet günde 6 tane ve salofalk 4 gr/60ml lavman kullanıyorum. İlaçlara başlayalı 4-5 gün oldu öncesinde atak zayıflamıştı ilaçlarla birlikte baya azaldı.
    Geçmiş olsun. Yaşınız kaç? Bir de bağırsağın hangi bölümünde olduğuna dair bilgi verdiler mi kolonoskopi veya tomografi ile?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen rektaldir, hastaların çoğunda rektalde başlayıp proksimale doğru ilerliyor hastalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-299E3B5E7

Proton pompası inhibitörü mide ülserinde kullanılmıyor muydu hocam ?
    kullanılıyor.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Rektal denildi, Yaşım 25
  • breakaleg kullanıcısına yanıt
    Günde 2 ekmek ye zayıflatır tok tutar.

• geçmiş olsun hocam tavsiyem bi diyetisyene git bi ara
    Merhaba, cok gecmis olsun, ALLAH şifa versin. Umutsuzluga asla kapilmayin. Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz? Eger Adana veya yakin şehirlerde iseniz bu konuda cok basarili, ünlü bir gastroenterolog doktor var. Hatta uzakta olsaniz gelip muayene olmanizi mutlaka öneririm. Crohn, ulseratif kolit vs konusunda da aşırı başarılı bir hekim.
    Prof. Dr. Yüksel GÜMÜRDÜLÜ
    Hakkinda detayli bilgiye paylasacagim linklerden ulasabilirsiniz;

www.yukselgumurdulu.com
    Prof. Dr. Yüksel GÜMÜRDÜLÜ, Adana, İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı, Anasayfa
    http://www.yukselgumurdulu.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodimus01 -- 30 Aralık 2019; 23:9:39 >

• Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim uğraşmış bilgi toplamışsın Allah Razı olsun. Ankara'da yaşıyorum, oralara gidip tedavi olmak benim için çok çok zor ama tabi ki sağlık herşeyden önemli. Tanı konulalı 15 gün oldu Ocak sonunda doktor kontrole çağırdı, süreçte bir gelişme olmazsa tabi ki Yüksel Hoca'ya ne yapıp edip ulaşmaya çalışacağım.
    Daha önce de dediğim gibi mesalazin kullanıyorsunuz, yan etkisinden korkmanıza gerek yok. Birkaç haftaya iyileşirsiniz lavmanı bırakırsınız diye tahmin ediyorum. İyileşmemeniz durumunda metilprednisolon tedavisine geçirebilir doktor, yani bende böyle olmuştu. Steroid bu, yan etkisinden asıl korkmanız gereken ilaç bu. Hastalığınızı duyan herkes alternatif çözümler söylüyordur, ben bende işe yaradığı için kefir kullanmanızı önerebilirim.

• mesadunal1 M kullanıcısına yanıt
    Hocam 5.gün ilaçların azaldı baya özellikle kan çok az. Atak komple gidip normale döndüğümde hapa devam etmem gerek mi? Siz etmiş miydiniz?
    8 ay oldu benim, hala devam ediyorum hapa. Aslında tablet değil granül kullanıyorum bulması zor baya ama. Lavman kullandığınızda 4g maddeyi direk etken bölgeye rektuma vermiş oluyorsunuz. O aldığınız tablet 500g tanesi ve ağızdan alıyorsunuz. Lavman kullanmanızın sebebi bu. Öncelikle hayatınızdaki stres ögelerinden kurtulun, kendinize çeki düzen verin. Beslenmenize dikkat edin, hazır gıdalardan yeşilkiklerden uzak durmaya çalışın. Remisyona girdikten sonra deneye deneye kendiniz öğreneceksiniz ne yeyip ne yememeniz gerektiğini falan

• Arkadaşlar bu videoyu sonuna kadar izleyin özellikle hasta olanlar.

• geçmiş olsun kardeşim. 100 kilo çok bence kilo vermelisin. insan çok daha sağlıklı oluyor zayıflayınca. yediklerine içtiklerine dikkat etmen gerekecek. hiç canını sıkıp stres yapma.
  • Kardesim ilk isim bir ilac sirketinde satis pazarlama stajiydi. Calistigim ilaclardan birisi seninde eminim ya kullandigin ya da baslatilacagin mesalazine aktif maddeli ulseratif kolit ilaciydi.

Cok zor hastalik ulseratif kolit, sagligina cok dikkat et. Aman ilaclarini aksatma. Hastaliga gore yasamayi ogrenmen lazim maalesef.

Bunu diyorum cunku semptomlar kontrol altina alinamazsa tek caresi insanin hayatini cok etkileyen bagirsagin bir kisminin cikartildigi, sonrasinda diskilamak icin plastik torbaya bagli yasatan bir ameliyat.

Allah yardimcin olsun.
  • Teşekkürler arkadaşlar, @BerkHan hocam evet ilacımda mesalazine var tamam bu ilaçları kullanıyoruz ama vücuda zarar veriyor nereye kadar idare edecek vücut bu ilaçları
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.