Yakın bir zamanda ultrabook yada notebook alacağım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, yeni ürünler hakkında pek bir bilgiye sahip değilim. Aradığım özelliklere göre tavsiyede bulunursanız onlarıda göz önünde bulundururum.
Öncelikle bütçem 2000-2400 lira civarında.
Aradığım en önemli özellik şarjının uzun süre gitmesi, örneğin 6-7 saat internet-word kullanımı sağlayabilsin.
Ağırlık problem değil ama çok büyük ve ağır bir laptop da istemiyorum.
15 yada 13 inc olan modellere bakıyorum.
Oyun oynayabilmekde çok problem değil, sonuçta bilgisayarı oyun oynamak için almayacağım. Arada zaman geçirmek için basit oyunları oynayabilsem yeter.
İşlemciler konusunda araştırma yaptım ama hala kafamda kararsızlıklar var. i7 i5 arasındaki farkı anlayabilmiş değilim. Örneğin i7 nin 2.2ghz hızlısıyla i5 in 3ghz hızlısı nın hangisinin daha iyi olması?
Dokunmatik ekran olup olmaması önemli değil.
Alacağım bilgisayarın en azından 2-3 yıl beni sorunsuz idare etmesini istiyorum.
Ayrıca şu sıralarda önemli bir fırsat varsa fiyat/performans olarak onuda değerlendirebilirim.
İ7-3630QM ile i5-3337U arasında çok fark var mıdır?
Baştaki 3 harfinin 3. nesil anlamına geldiğini öğrendim ama geri kalan hakkında bir fikir yürütemiyorum. Hangisi hangisinden daha iyidir bir fikriniz var mı acaba?
Birde 1.7 GHz Turbo Boost ile 2.6 GHz'ye kadar böyle bir ibare yer alıyor. Bunun anlamı bilgisayarı 1.7Ghz olarak mı kullanacağız anlamına geliyor?
Onun dışında 128 GB harddiskler için yetersiz denilmiş genelde. Acaba boyutu en azından 256GB a yükseltmemiz mümkünmüdür ve maliyeti ne olur acaba?
Birde eğer biliyorsanız ultrabook boyutlarında olup hem HDDhem SSD bellek barındıran bilgisayar tavsiyeniz olursa çok memnun olurum. Sanıyorum onlar daha uygun fiyata daha yüksek donanımlara sahip oluyorlarmış.