arkadaşlar otomotiv mühendisliği türkiyede 2-3 üniversitede var. bu sene uludağ üniversiteside açıcakmış. hacettepe : 10.000 çukurova : 20.000 den alıyor. uludağ üniversitesi kaçtan alabilir acaba? yda daha doğrusu uludağ üniversitesi ilk yılında çukurovayı geçebilirmi yani çukurova 20 binlerden 25 binlere kayabilirmi?
hocam onun yerine makine müh oku derim sana sonra da otomativ sektörüne yönel..dünya tersine döner ama temel mühendislikler ölmez..
evet arkadaşlarımın çoğuna önerdim bu bölümü hepsi aynen senin gibi kuşkulu bu konuda. ama benim anlamadığım böle kuşkulu bi konu türkiyede nasıl ilk 20 binden öğrenci alıyor?
quote:
Orijinalden alıntı: akum30
evet arkadaşlarımın çoğuna önerdim bu bölümü hepsi aynen senin gibi kuşkulu bu konuda. ama benim anlamadığım böle kuşkulu bi konu türkiyede nasıl ilk 20 binden öğrenci alıyor?
ama sonuçta öss sıralamasını duygusal lise öğrencileri piyasadan haberi olmayan rehber öğretmenleri danışmanlığında belirliyor çok takılmamak lazım sıralamasına..
dedebaş cok doğru analiz yapmış ömür boyu teknik eleman olarak tek sektörde kalmak can sıkıcı makinanın garantisi de devlettir bence. kamuda istihdamı cok iyi zaten oto hocaları hepsi makinacı yani makinanın her türlü imza yetkisi var
ve de otonun sayısı az olunca parlak görünüyo ama karabükde var atılımda var abartısız puanları ortlama makinaın altında tercihini birisi sponsor oluyo die sanma ilkk sene olurlar sonra bırakırlar tek sektöre hiç bizaman dalma işsizlik yada ömürboyu aynı sektör sıkar patron mesleği makina. ha makinada da işsiz vardır ama en kötü ihtimalle devlete girersin oda gayet olmlu
Otomotiv mühendisliğinin nerdeyse %70i Makina mühendisliğiyle aynı dersleri içeriyor. Uludağ üniversitesine bu sene yeni mühendislik binaları açıldı yeni lablar kuruldu zaten iyi bir eğitimi vardı şimdi kalitesi dahada artacaktır. ayrıca Otomotiv mühendisi olursan Makina Mühendisleri Odasına bağlı oluyorsun o nedenle için rahat olsun.
İlk 2 sene mak muh ile ayni dersleri goruolar zaten