Şimdi Ara

Umarım Adil Bir Tanrı Vardır (Deist Tanrısı ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SADSADSAAD

Bu mesaj silindi.
    İşte diyorum ki Dünyaya müdahale etmeyen bir tanrı modeli.Orda adaletli derken kusursuz bir Tanrıdan bahsettim zaten Tanrı varsa eğer kusursuzdur lakin dinlerdeki tanrılar kusurlu olduğu için yani uydurma olduğu için öyle bir tanım yaptım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6C7EF6CED

Bu mesaj silindi.
    İlk başta neyin olduğunu bilemediğimiz sürece bu sürekli devam edecek .Bu yüzden doğruyuda bulamayacağız gibi bir düşüncem var .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SADSADSAAD

Bu mesaj silindi.
    Cennet ,Cehennem dinlerin uydurduğu bir şeydir yani olmaz .Esasında mantıklı düşünürsek kusursuz olan bir şey bizim gibi kendisinden kat ve kat daha güçsüz bir şeyi niye yaratsın buda çok mantıklı değil .Bir nevi çıkmaz sokak gibi bir şey .Sorunun içinde soru var bu yüzden zaten deist değilm ve bu yüzden konuyu umarım tanrı vardır diye açtım .
  • ilahi kudretin tanrisal!! yapıda anılması için bir kısım işlemler gerekiyor diye düşünüyorum.

ben eşimle evlendim ve bir kız çocuğu dünyaya getirdik. materyalist anlayışta bu kız sebeb-sonuç ilişkisi ile benim ve eşimin ta kendisi. ya da en azından sebebi ve sonucu.

şimdi bu kızı bir erkeğe eş ederken ben ve eşim dürüst olmalı ve biz kendimizi kıza evirdik ve çocuğumuz yaşındaki bir kişiye yeniden eş (tanım gereği onun annesi ettik, yani bizim gerçek cinsiyetimiz kadındı) ettik. bu esemede ben dişil bir varlık olduğumu kabul etmek zorunda kalırken toplumsal manada benden başka bir türeme gösteren ve evladımsı yapan başka bir ailenin çocuğuna da annelik yapacağımı anladığımda adalet denen şeyin sair evladımsıları da evladım gibi görmem gerekliliği olduğu görülüyyor.

peki ben bu gerçeği red ederek ne yaptım?

ben kadın da olabileceğimi red ettim ve türsel olarak aslında eşimi ve kendimi devam ettirerek evladım hükmünde olanla türleşme eğilimi gösterdiğimden o evladımsıyı görmezden gelerek bir hayat yaşadım.

esasen dışarıdaki herhangi bir birey benim kızımın yani benim eşi olacağından ben o bireyin annesine evrileccektim ancak kızım da ben olunca ben bu kere dışarıdaki herhangi bir çocuğa evladımsı gibi davranamayacağımı anladım. bencilce ve zalimce bir var oluşu benimsedim.

.......................

esasen ben hanımımı ve kendimi sair bir kişiye eş ediyordum. bu kişiye de söz de evladım demekteydim ancak evladım denebilecek çağlarında ona yardım etmedim hatta kan döktüm savaş ettim çaldım çırptım vs.

bu çelişkinin yaşamsal boyutu adaletsizliği ortaya koydu.

........................

daha ileri boyutta ise ben kendimi eş etmeye devam ediyordum ve kızım denen bireye esasen bir fırsat da tanımamıştım. yani ben türsel olarak türeme eylemi gösterirken yani kopyalanırken esasen evlat diye bir şeyi düşünemem. evlat denen birey tamamen hayal ürünüdür. onu biz yani eşim ve ben olduğu için yani kendimi seviyorum. evlat denen şey benden sadır olsa onu sevmiyorum.

......................

bunun temeli erilin de dişilin de kadın şeklinde evrilmeye karşı anksiyetik bir tepkisi olması olabilir.
    yani kimse esasen kadın olmak istememekte. türsel olarka evrimsel süreçte bu isteksizliğin üremeye değil türemeye neden olduğu anlaşılıyor.

.....................

başka sorunlar da var . esasen daha önceden bahsetmiştik. bu nedenle bu sorunlara kısaca değinirsek, benim ve eşimin evrilmesi ile yeniden aile hayatları kurması denen süreçte bu yapılacak yeni evliliklerdeki anlam karmaları ahlak denen öğretideki boşluklar olmalıdır.

bu boşlukların genişlediğini düşünebiliriz. ancak bu boşlukların dolduğu da söylenebilir ki belki de kainatımız sanıldığının aksine doluyordur.

• onur01 kullanıcısına yanıt
    allah yok demiyorki zaten burdakilerde. oku!
  • Eğer tanrı bizden iyi insanlar olup kendimizi kanıtlamak için gönderseydi sadece kabul edebilirdim. ama bizden namaz vs zorunluklar getirdiği için kabul etmiyorum. egosu için gönderilmiş bir varlıkmışız gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AE3ADB3F4

Düşünsenize adil bir Tanrı geliyor herkez karşısında deist tanrısından bahsediyorum yani dünyaya müdahale etmeyen ,bir din göndermeyen tanrıdan .

Bir anda çıkıyor karşımıza ,dindarlar şaşkın filan o sakallı ,cübbeli tipler ,hani bize yanacak gözüyle bakan tipler ,insanların hayatını zehir eden tipler sonra dicek ateistler ve deistler haklılarmış meğerseme ,kandırıldık dicekler Şöyle bir kafamda canlandırdımda hoşuma gitti sizle paylaşayım dedim .

Kardeş anlamsız ve boş yollarda vaktini harcayıp kendini yakma bizi ve herşeyi yaratan Allah'tan başka herşey yalan ve uydurmadır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AE3ADB3F4

Cennet ,Cehennem dinlerin uydurduğu bir şeydir yani olmaz .Esasında mantıklı düşünürsek kusursuz olan bir şey bizim gibi kendisinden kat ve kat daha güçsüz bir şeyi niye yaratsın buda çok mantıklı değil .Bir nevi çıkmaz sokak gibi bir şey .Sorunun içinde soru var bu yüzden zaten deist değilm ve bu yüzden konuyu umarım tanrı vardır diye açtım .

Cennet ve Cehennem dinlerin uydurması değil adın kadar gerçektir ibadet etmek işine gelmediği için yok diyerek sorumluluktan kurtulamazsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru cevap ölüler özür dileyemez olmalı.
  • Sensuski kullanıcısına yanıt
    Tamam da kardeş zaten tanrı senden iyi insan olmanı ve kanıtlamanı istiyor, bunun yolu olarakta kendi dinini ortaya koyuyor. Aksi halde herkes kendince bir yol bulur kendince din uydururdu.
    Ego dediğiniz nedir? Egosu için neden göndermiş bu fikrin temeli nedir?
  • Bindikleri uçak türbülansa girince Fatiha'lar Kevser'ler başlıyor okunmaya o nasıl olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 4 Ocak 2019; 22:21:3 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.