Şimdi Ara

Unity - MySql'den gelen cevabı bekleme (UI)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Birkaç gündür üzerinde çalıştığım ufak bir deneme projem var. MySql ile bedava bir host üzerinden klasik login-register sistemi yapmaya çalışıyorum.

Takıldığım nokta; ben projede login ekranında username ve şifreyi girdikten sonra kullanıcı "register" butonuna bastığında MySQL'den yanıt gelmesi 2-3 saniye sürebiliyor. Ben gelen yanıta göre kullanıcıya UI üzerinden uyarı verdirmeye çalışmak istiyorum. "Bu kullanıcı zaten var, başka isim deneyin" gibi bir uyarı versin eğer tabloda olan bir isim girdiyse. Sorun şurada ben butonun içinde if-else ile kontrol yaptıramıyorum. Butondaki if-else komutu, MySQL'den cevap gelene kadar çok hızlı bir şekilde çalıştığı için cevabı yakalayamıyorum.

Coroutine oluşturup "WaitUntil" fonksiyonu ile cevap gelene kadar bekletip ardından if-else kullanmayı denedim fakat Coroutine'lerin içinde if-else statement kullanılamıyormuş.

Kısaca ben UI üzerinde kullanıcı register veya login tuşuna bastıktan sonra Mysql'deki kontrol bitene kadar diğer sahneye geçmeden nasıl bekletebilirim gelen cevaba göre?

Ayrıca bir kontrol fonksiyonu yazıp if-else komutlarımı oraya gömüp, Corotuine'de WaitUntil'den sonra bu kontrol fonksiyonunu çağırmayı denedim. Yine yemedi. Hiçbir şekilde Coroutine ile kullanamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 30 Nisan 2019; 22:52:38 >

• Sorunumu switch-case ile çözdüm. IENumerator'ün içine if-else yerine switch-case yapınca çalıştı.

Belki merak eden olur diye yazayım (gerçi kimsenin umrunda değil de) bunu Update fonksiyonunda da rahatça yapabilirdim lakin bana pek mantıklı gelmedi sürekli her frame'de bunun kontrolünü yaptırmak. Olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum işin kolayına kaçmak gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 2 Mayıs 2019; 2:15:56 >
  • Hocam teşekkürler konu benim de işime yaradı. Kendiniz sormuşsunuz kimse yazmasa da kendi bulduğunuz çözümü paylaşmışsınız. Sağolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac os x pop mail sorunu hk.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.