< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Üniversite Aile Özlemi (2. sayfa)
-
-
nickname çok tanısık geldi, itüde miydiniz hocam?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bence* şu an olduğun yerde yeterince mutlu olduğunda aileni o kadar aramazsın.
itüdeyim bu arada evet siz de mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 29 Aralık 2022; 0:16:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Olum ne adamlarsiniz he ne ararsan var mezun olduktan sonra maaşınız kirayi anca karşılıyinca tıpış tıpış aile evine doneceksiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kardeşim dişini sıkıp okuluna odaklanmaya, sosyalleşmeye çalış. insanlarla tanışmaya çekinme, kafa dengi birkaç kişi bulursun mutlaka. üniversite çok hızlı biter zaten. bitince anlarsın doğrusunu yaptığını.
-
adam belki TIP fakültesine geçecek hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ilk defa aileden uzak kalmayı üniversitede döneminde halletmeniz faydanıza olur, düşünsenize üniversiteye evden gidip geldiğini sonrasında ilk defa aileden ayrı yasadıgın zaman ilk defa iş buldugun zamana denk gelecekti ve bu çok daha büyük problem olacaktı, ilk yıllar üniversitede genelde kolay olur öğrencilerin bu tarz adaptasyon sorunları ile uğrasacaklarını bildikleri için o yüzden bu dönemin geçeceğini ve zamanla bu duruma alışacağınızın farkında olun bu dönemi kendinizi tanımak için kullanabilirsiniz örneğin yani aileden uzak kalınca zorlandığınızın farkına varmanız bile kendinizi tanımanıza yardımcı oluyor.
-
ailesinin yanında TIP okuması en doğru karardır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben aileye alıştım da ev ortamını özlüyorum bazen.
aile her şeydir evlat
Asıl kastedilmek istenen konfordur.Aile özlemi değil.Konfor kendine özel hayatını sürdürebileceğin bir alan olsun aile evini aramazsın.Niye arayasın ki ama bunu karşılamak baya maliyetli.
Şuan okuyanlar için zor.Yani burslu yerler bile sanıyorum 2 kişi anca karşılıyor.Derece filan yapsan herhalde.
Ülkedeki genel hata işte.Aslında ilk 5 bine girmiş kişilere ayrı bir tekli yurt ve yeme kütüphane ulaşım harcırah gibi şeyler lazım ama zor.Buda ülkenin planlaması ile alakalı.
10 Milyon öğrenci okuyacağına 100 bin öğrenci kotası olsa daha iyi olurdu.Bu şekilde başarılı olanda doğru biçimde mükafatlandırılırdı.
Şuanda eğer aileniz doğuda filan kalmıyorsa metropollerde filan değilseniz tıp dışında alakasız tırıvırı yerleri yazmayın değmez.
Mühendislik için Ankara ve İstanbul,Bunun dışında bulunduğunuz şehir dışı ancak tıp ama onda da okuma bazında batıda kalmak ile doğuda farklı.Şimdi 6 sene dandirik bir şehirde ömür geçmez onuda düşünün bence.Ha sonunda yine doktor oluyorsun ama sosyal biri iseniz buda sıkıntı yaratır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X