Peki usta sen üniversite sınavında ne yaptın ? Ben çünkü meslek lisesiyim ve ders görmüyorum nasıl bi yol izlemem lazım yani bu kontenjandan iyi bir yer kazanabilmem için ?
fizik çalış fizik. en kek ders fiziktir. hem mühendis olacan ilerde fizik ünide yine karşına cıkacak. şimdiden hallet fiziği. zaten ilerde yine aynı konulardan sorumlu olacan ha sonra çalışırım dersen bilemem. şimdi yaparsan hem lys-ygs de hem ünide işine yarayacak.tecrübe konuşuyor. bende meslek lisesi çıkışlıyım. mtok yerleştim müh. mtok için ek puan da gelmiyor.
ygs de lys de puan yapmadan bi değeri yok 1.olmanın.2 Yıllık istediğin bi bölüme veya okula gidersin anca o :)
şöyle söyleyim dostum :) (gelen cevapları okuma fırsatım olmadı direk yazayım ne biliyorsam :D)
öncelikle mtoklara kesinlikle ek puan gelmez. Zaten oraya sadece meslek liseliler yerleşiyor , sen daha ne ek puan istiyorsun :))) (bir de dikkat et geçen sene mtok kontenjanları düşürüldü... bu da puanların artması anlamına geliyor...)
ek puan gelecek yer öğretmenliktir... ben bilişim teknolojileri okudum.. bilgisayar öğretmenliği okuyorum şuanda... ek puanla yerleştim.. (ygs-1 ile...)
Ayrıca okul birincisi olman güzel.. fakat bunu lys ile taçlandırman gerek.. yani yüksek bir puan almazsan işin çok zora girer.. okul sonuncuyla farkın kalmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme