Üniversite harçları geri gelmeli
-
-
Basliga katiliyorum, ilk 3 madde de olabilir. Bugun egzersiz yaparken maalesef birisi c*n turk'u acmis, orada bir program vardi, biri eski bir bakana ait ozel uni'de calisiyormus. Simdi bu adamin iktidara muhalif bir arguman sahip olmasi, veya tam anlamiyla durust bir degerlendirme yapabilmesi mumkun mu?
Bir defa devletin veya insanlarin parasi, bu sacma sapan ozel uni'lere harcanmamali. Kismen de olsa vasifsiz olanlarin tamami, veya ilgili bolumleri kapatilmali.
Bir Turk makine muhendisinin youtube kanalinda izlemistim, Cin'de bir uni'nin makine muh bolumune ayrilan butce, ODTU'nun toplam butcesinin bilmem kac kati. E bu sekilde ne bekliyorsun bu uni'lerden? Beklemiyorsun zaten. Savunma sanayi ile goz boya, yeter. Iyi de senin ekonomini cokerttiklerinde sirf savunma sanayinle mi yirtacaksin?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hazır ikinci öğretim programları yeni öğrenci alımına kapatılmışken harçlar geri gelirse hiç şaşırmam. Çünkü ikinci öğretim öğrencilerinden aldıkları harç paralarını ancak bu şekilde telafi edebilirler.
-
Üniversitelerin bütçeye yükü falan yok. Türkiye, %3'le dünyanın gelirinin en azını eğitime ayıran ülkelerinden. Eğitime daha çok önem veren tonla Afrika ülkesi var. Bugünkü savsaklama sürekli devam ederse gelecekte Uganda, Türkiye'yi bilimlerde geçer mesela.
Büyük üniversitler kendi kendilerine yetiyorlar, ülkeye para da kazandırıyorlar. AB ilişkileri daha iyi olsa, vizede karşılıklılık ilkesi uygulansa, vatandaşlarn uluslararası seyahatlari dünya standartlarında kolaylaştırılsa daha da çok kazandırırlar.
-
Açıkçası şahsi filrim Üniversiteleri kazanmak zor olmalı.
Üniversite okumak bir ayrıcalık olmalı başarısız öğrencilere harç öldemesi gelmeli. Bizde 600-700 bin sıralama ile mühendislik kazanıyon öğretmenlik kazanıyon.
Bu sene Üniversite sınavına 3 milyon çocuk girmiş bunun 1 milyonu 4 yıllık üniversite kazanacak 500 bin de 2 yıllık olsa yarısı kör topal bir bölüm okuyor.
Kalitenin artması için puanlar arttırılmalı hatta öğrenci başarısız ise harç gelmeli Okul uzuyorsa harç artmalı flan.
-
zaten öyle olmalı daha sayısalda ilk 100bine giremeyen adamı mühendislik fakültesine sokmamak lazım
-
Yandaş öğretim görevlilerin maaşları arttırılır başka da bir bok olmaz.
-
Üniversiteye torpille dolmuş sayısız akademisyen bozuntusu için çok iyi olur.
Hem bütçe gelirleri artacağı için daha fazla keyiflerine bakarlar hem öğrenci sayısı da azalır.
Mis gibi düzen.
Para veriyorsun diye eğitim kalitesi düzelmez kökünden çürümüş sistemde hiç düzelmez.
Para verip daha kalitesiz hizmet alırsın ama ona bir şey diyemem
-
Akademisyenlerin verdiği ek ders gibi kalemlere ayrılıyordu o para, ayrıca bir ders vermeyecekleri için bir manası yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eğitim ana okulundan başlayıp Üniveristeye kadar bir sektör oldu, o sektörü kırıp atmak kolay değil, bunun siyasi sonuçları olur. Siyasetçiler böyle büyük kitleleri karşılarına almak istemez. Üni ye giriş zorlaştırılmalı ama o zaman da bir çok özel üniversite gümler oralarda çalışan bir Dünya insan var tedarik zinciri var.
-
Öğretim üyeleri sadece kendi üniversitelerinde ders vermiyor. Gerekli durumlarda başka üniversitelerde ders vermeleri için görevlendiriliyor. Bu görevlendirmeler de ek dersten sayılıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X