Şimdi Ara

Üniversite Kayıtları Nasıl Oluyor? Kafam Karıştı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ankara uni.bilgisayar muh.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_26

quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Sıpa

quote:

Ben de niye 02/09-06/09/2013 böyle yazıyor Herkese bir gün vermişler acaba bizim okulda ayrım yok mu istediğin zaman yaptırabiliyor muyuz?

Yıldızda 2-6 herkesin. Okulumuz bir başka

Eee nasıl olacak bizim iş o zaman.İstediğimiz gün olabiliriz herhalde

yıldızın sitesinde lisansa vs ilk kayıt olacak öğrenciler için bir dosya var onu indiriyorsun bayada ayrıntılı anlatmışlar sanırım ağustosun sonuna doğru okulun sitesinde usis mi ne diye bir bölümden ön kayıt yaptırıyoruz. o indirdiğiniz belgede her fakültenin kendi ayrı kayıt tarihi var bir gün şeklinde mesela kimya müh. 2 eyllül diğer müh başka bir eylül gibi. indirip okuyun mutlaka. ön kayıt yaptıtırken kayıtta istenicek belgeleride yazıyormuş galiba orda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..dream..

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Sıpa

quote:

Ben de niye 02/09-06/09/2013 böyle yazıyor Herkese bir gün vermişler acaba bizim okulda ayrım yok mu istediğin zaman yaptırabiliyor muyuz?

Yıldızda 2-6 herkesin. Okulumuz bir başka

Eee nasıl olacak bizim iş o zaman.İstediğimiz gün olabiliriz herhalde

yıldızın sitesinde lisansa vs ilk kayıt olacak öğrenciler için bir dosya var onu indiriyorsun bayada ayrıntılı anlatmışlar sanırım ağustosun sonuna doğru okulun sitesinde usis mi ne diye bir bölümden ön kayıt yaptırıyoruz. o indirdiğiniz belgede her fakültenin kendi ayrı kayıt tarihi var bir gün şeklinde mesela kimya müh. 2 eyllül diğer müh başka bir eylül gibi. indirip okuyun mutlaka. ön kayıt yaptıtırken kayıtta istenicek belgeleride yazıyormuş galiba orda.

Evet,şimdi baktım orda ayrıntılı yazmışlar bölüm bölüm.İlk önce ön kayıt yapılacakmış dediğin gibi.
    28 Ağustos – 01 Eylül 2013 Ön kayıt (ÖSYM sonucuna göre üniversitemizi
    kazananlar USİS otomasyon sistemi üzerinden ön kayıt yapacaklardır
    Sonra İYS var.Hazırlığı geçmek için İngilizce sınavı.
    03 Eylül 2013 İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS): En az %30 İngilizce Öğretim yapan (%100 İngilizce öğretim yapan programlar dahil) Lisans programlarını kazanan öğrenciler bu sınava gireceklerdir.
    Sınav Saati: 10:00
    Sınav Yeri: Yıldız ve Davutpaşa Kampüsleri

Kayıt tarihlerini bölüm bölüm belirtmişler.

Elektrik Mühendisliği Bölümü (I.Öğr.)
    04 Eylül 2013 Çarşamba
    Davutpaşa Kampüsü Elektrik-Elektronik Fakültesi Binası
    Elektrik Müh. Böl. C-B09

Kayıt için gerekli belgeler,

A- LYS-DGS (YERLEŞTİRİLDİĞİNİ GÖSTEREN) SONUÇ BELGESİ: Kayıt olacak aday tarafından kayıt için gelinmeden önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin internet üzerindeki web sayfasından (www.osym.gov.tr) Üniversitemize yerleştirildiğini gösteren belgenin 2 adet çıktısı alınacak ve kayıt görevlisine teslim edilecektir.

B- ÖĞRENCİ KAYIT BİLGİLERİ FORMU: Kayıt olacak aday tarafındanhttp://usis.yildiz.edu.tr/onkayit adresinde yer alan “Öğrenci Ön Kayıt Bilgileri Formu” doldurularak 2 adet çıktısı (1 nüshası öğrenci tarafından saklanacaktır) alınacak ve imzalanarak 1 nüshası kayıt görevlisine teslim edilecektir.(Formun yer aldığı web adresi 28 Ağustos - 06 Eylül 2013 tarihleri arasında aktif olacaktır.)

C- DİPLOMA veya MEZUNİYET BELGESİ: Mezun olunan okuldan alınan diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı. Belgelerin fotokopi olması durumunda kesinlikle kayıt yapılmayacaktır. Başarı belgesi, mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz. DGS sonucuna göre kayıt yaptıracakların lise diploması ile birlikte mezun oldukları Meslek Yüksekokulundan almış oldukları diplomanın ya da mezuniyet belgesinin aslını da vermeleri gerekmektedir.

D- Aynı anda iki lisans programında kayıtlı olunamayacağından, (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan programlarda kayıtlı olanlar), bu durumda olan adayların, üniversitemizdeki programa kayıt için gelmeden önce, önceki programdan kaydını sildirmesi gerekmektedir.
    E- NÜFUS HÜVİYET CÜZDANI ASLI İLE ÖN VE ARKA YÜZÜNÜN FOTOKOPİSİ: Nüfus Hüviyet Cüzdanınızın fotokopisini Nüfus Hüviyet Cüzdanınızın aslı ile birlikte kayıt görevlisine verilecek, Nüfus Hüviyet Cüzdanı ve, Öğrenci Kayıt Bilgileri Formu’ndaki nüfus bilgileri ile kontrol edildikten sonra öğrenciye iade edilecektir.

F- FOTOĞRAFLAR: 6 adet (4.5x6) Fotoğrafların son altı ay içinde, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gereklidir. Fotoğrafların arka yüzüne mutlaka ad, soyad ve üniversite öğrenci numarası yazılmalıdır.

G- ASKERLİK BELGESİ: 1985 ve öncesi doğumlu erkek öğrenciler, bağlı oldukları Askerlik Şubesinden “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmanızda askerlik yönünden sakınca olmadığı”na dair belgeyi getireceklerdir.

• akdeniz üni kayıtları herkesin 2-6 arası mı?
  • üniversite kaydın da mali yükümlülük belgesi nedir bilen varmı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.