Şimdi Ara

üniversite not sistemi hakkında bir sorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • can uygulaniyorsa evet en yuksek alan(lar) AA alir.
    Genel uygulama ortalama CC alir bunun alti DC ve DD seklinde siralanir ustu de CB BB BA ve AA seklinde. (AA 1 kisi de daha fazla kisi de alabilir hocanin karasi ama en yuksek alan kisi mutlaka AA)
    katalok ile notlaniyorsa o zaman hangi not araligi ne olacak hocaya kalmis. ama ben katalok olup da AA alanine olmadigi ders gormedim daha genelde notu bol olan derslerde (yani ortalama cok yuksek cikacak derslerde) uygulanir.

Masterdayken ekonometriden 4. olmustum 92 idi puanim ilk 3 ise 95,93,93
    Hoca 3 kisiye AA vermeye karar vermis biz BA aliyoruz (o universitenin sistemi ile A ve A-)
    hocam dedim 1 puan icin notumu mu kiracaksiniz ha 4 kisi ha 3 kisi 1 puan icin harf notunu eksiltmeyiniz, hoca hakli bulmustu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nowhere Man X

quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Hocam ders hocaları harf notu ile oynayabiliyor mu acaba? Aynı dersten bütte 56 ortalama ile AA düşürdüm ama bir arkadaşım bütte aynı sınavdan 58 ortalama ile BB düşürmüştü. Acaba hocalar oynayabiliyor mu harf notu ile? Sistemsel bir hata mı oldu anlamadık.

Arkadaşının vizesi düşüktür. Vizeyide kat işin içine. Harf notuyla oynayamazsın çünkü geçme notu üzerinden hesaplanır harfler. Diyelimki çanda 50 geçme notu o cc olur. Bunun üstündeki harflerde ona göre ayarlanır.

Hocam arkadaşın vizesi 55 finali 60 idi. Benim vize 28 final 75 idi. Onun ortalaması 58 düştü benim 56. Harf notu, başarı notu üzerinden yani ortalama üzerinden hesaplanmıyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @Physicist_Emre

45- DD

60- CC

70- CB

85- BB

90- BA

100- AA

1.cinin her durumda AA almasi durumu Çan Eğrisidir.

En dusuk not belirlenir. Not ortalamasi belirlenir.

Ortalama CC alir.

DD 20 lere kadar cekilebilir.. Bunlar tahmin. Hoca istedigini yapabilir. Sadece gecme notu DD yi ortalamaya gore 20 lere cekip BA - AA gibi notlari degistirmez. Cunku o notlarin alan varsa onlara haksizlik olur..

Bazende birinci 80 alir yinede BB de birakilir. Gecme 20 olur. Tamamen hocaya ve dersin seneler icindeki grafigine bagli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 15 Haziran 2017; 12:55:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nowhere Man X

quote:

Hocam ders hocaları harf notu ile oynayabiliyor mu acaba? Aynı dersten bütte 56 ortalama ile AA düşürdüm ama bir arkadaşım bütte aynı sınavdan 58 ortalama ile BB düşürmüştü. Acaba hocalar oynayabiliyor mu harf notu ile? Sistemsel bir hata mı oldu anlamadık.

Arkadaşının vizesi düşüktür. Vizeyide kat işin içine. Harf notuyla oynayamazsın çünkü geçme notu üzerinden hesaplanır harfler. Diyelimki çanda 50 geçme notu o cc olur. Bunun üstündeki harflerde ona göre ayarlanır.

Hocam arkadaşın vizesi 55 finali 60 idi. Benim vize 28 final 75 idi. Onun ortalaması 58 düştü benim 56. Harf notu, başarı notu üzerinden yani ortalama üzerinden hesaplanmıyor mu?

Hangi üniversite ?

• Cumhuriyet Üniversitesi eğitim fakültesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Nickim Minaj

Eğer okulunda çan sistemi denilen sistem varsa en yüksek notu alan 5-6 kişi (bu sayı sınıftaki kişi sayısına göre değişir) AA düşer, 50 alsan bile.

Mesela benim bi ders 81 ile BB düşmüş bi ders 69 ile.

Bir dersimde 74 ile AA düşmüş

Çan sisteminde olay tamamen sınıfın başarı ortalamasına bağlı

üniversite not sistemi hakkında bir sorum

pdr okuyan erkek mi olur

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.