Şimdi Ara

üniversite ödevim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Canlı farkında değilse özgürdür, fakat sınırlandığının farkında ise özgür değildir.
    Kimbilir bizler(toplumdaki normal bireyler) hangi kısıtlamalara maruz kalıyoruz ve farkında değiliz buna rağmen kendimizi özgür sayıyoruz.
    İstediğimiz yere para harcama olanağımız var bakkala girip jelibonda alabiliyoruz ya da galeriden BMW de alabiliyoruz fakat bizi özgür kılan bu mu? Yahut başkarlının rahatsız etmek-etmemek için gösterdiğimiz davranışlarmı? bunları kendi bulunduğumuz noktadan özgür olduğumuza karar veremeyiz çünkü ne ile sınırlandığımızı bilmiyoruz. Dışarıdan bakan birisi için özgür veya özgür değil demek kolay.

bir nevi serbestlik derecesi gibi :D , değişkenler belli olduğunda ancak sistemin boyutları hakkında fikir edinilebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

18 yaşıma geldiğimde, liseden mezun olmuş ve 1 yıl boyunca çalışıp üniversiteye girmem, 4 sene daha çalışıp üniversiteyi bitirmem şarttı. bu süreçte ekonomik bakımdan aileme bakıyor, kendi kararlarımı alamıyordum. şuan mezun olmak üzereyim, 5 sene boyunca özgür mü yaşadım acaba? özgür değilim değil mi?

18 yaşıma geldiğimde dediğim andaki durumumu bir anlatayım. askeri okuldan ayrılmış, nizamiye dışına çıkıp toprağı öpmüştüm. aklımdan tek geçen "oh be özgürüm" olmuştu.

peki şimdi özgür müymüşüm? bazılarına hala bir şey ifade etmemiş olabilir, ama bana göre çok şey ifade ediyor.

balık özgür müdür değil midir bilemeyiz.

Çok kısa bir yazı ama çok yerinde ve ilgi çekicide bir yazı. Hocam keşke uzun uzun anlatsaydın zira anlatacakların arkadaş için ilham kaynağı olabilirdi. Zira olaya yaklaşımın tamda örtüşüyor ve bahsedilen hocanın ilgisini çekebilecek bir durum olabilirdi...

evet yardımcı olabilecek bir şey olabilir, ama bu kadar bile yazmayı düşünmüyordum, fazla bile yazdığımı düşünüyorum. bu konuda konuşmayı pek sevmem

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.