Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE OKUMAK SİZE NE KAZANDIRDI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: firtikk

Üniversite Türkiyede hiçbir işe yaramaz..İyiki gidip okuyup da zamanımı kaybetmedim..Allaha şükür işim çok iyi,şuan 4 yıllık bir üniversite okusam kazandığımın yarısını kazanamazdım eminim..

Sırf para kazanmak için araç görüyorsan üniversiteyi gitmemekle iyi yapmışsın emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

quote:

Üniversite Türkiyede hiçbir işe yaramaz..İyiki gidip okuyup da zamanımı kaybetmedim..Allaha şükür işim çok iyi,şuan 4 yıllık bir üniversite okusam kazandığımın yarısını kazanamazdım eminim..

Sırf para kazanmak için araç görüyorsan üniversiteyi gitmemekle iyi yapmışsın emin ol.

Ben Türkiyemizde üniversite okumayana ekmek yok diye biliyorum.
  • karı kız mevzusuna takılmaycaksanız büyük ihtimal üniversite insanı köreltir yatmaya alıştırır... cogu bölümde bi donemde 5-6 tane ders veriyolar onlarıda sadece sınavdan 1 gun once calısarak cc filan geçiyosun... gerisinde yatış.. bütün millet yatınca sende yatıyosun ve koreliyosun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

karı kız mevzusuna takılmaycaksanız büyük ihtimal üniversite insanı köreltir yatmaya alıştırır... cogu bölümde bi donemde 5-6 tane ders veriyolar onlarıda sadece sınavdan 1 gun once calısarak cc filan geçiyosun... gerisinde yatış.. bütün millet yatınca sende yatıyosun ve koreliyosun..

Bu söylediğin makine, inşaat, endüstri, elektrik-elektronik, petrol. vs mühendislikleri, mimarlık ve vs. fakülteler için geçerli değildir sanırım..
  • quote:

her ay yatakta başka bir kızla uyanabilme

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Üniversitenin bir şey katmadığı, üniversitenin kendisine bir şeyler katmasına izin vermeyen kişi zaten odun gelmiş odun gidiyordur.
    Kendimden örnek vereceğim. Ben üniversiteye başlayıncaya kadar ingilizce'nin i'sini bilmezdim. Sadece lisede 2 yıl yarım yamalak aldığım ingilizce vardı. O da malum. Üniversitedeki hazırlık sınıfında haftada 25 saat ingilizce ile gerçekten öğrendim. Şimdi pişmanım o sene kendimi kasıp çok daha ileri düzeyde ingilizce öğrenmediğime. Yani elde var 1:İngilizce
    Üniversite insanı gerçekten olgunlaştıran, hayat felsefesinin artık tam oturduğu, geleceği için artık düşünmeye başlanılan yer. Bazen insanı öyle düşündürüyor ki önceki eğitim hayatın boşmuş da sanki her şey burda başlamış gibi gelir insana. Elde var 2:karakter, gelecek
    Alanı ile araştırıp öğrenilmesi sonucu öyle şeyler katıyor ki aslında. Okuduğun bölümle ilgili okudukça okuyası geliyor insanın(isteyerek yazdıysa bölümünü). Hem teknik hem genel kültür olarak geliştiriyor insanı. Elde var 3: bilgi birikimi
    Ve orada kurulan arkadaşlıklar, dostluklar. Bulduğum 5-6 kişi ile bağlantıyı koparmadıktan sonra bu kısımdan da kârla ayrılabiliriz aslında. 5 tane adam gibi adam bulup gerçekten bunlarla Dost olduktan sonra o okunulan 4 ya da 5 sene buna bile değer. Elde var 4:arkadaş.

Ha bunların hiç birini alamayan, üniversiteye gelmiş hala orta okul, lise çocuğu gibi davrananlara bir şey verir mi üniversite denen yer? Vermez. Adam üniversiteye gelmiş. Yaş gelmiş 18-20'ye. Derste doğru düzgün durmayı bilmiyor herif. Yahu afedersiniz eşşek kadar olmuşsun. Derste hoca ders anlatırken cep telefonunu açıp komik bir sesi tüm sınıfa dinletmek sonra da kahkahalarla gülüp hocanın elemanı dışarı atmasıyla sonuçlanan bir olaydan 20 yaşındaki biri nasıl zevk alabiliyor? Dedim ya. Odun gelmiş odun gidiyor adam. Yapacak bir şey yok artık onun için. Alacak diplomasını. Ya gidecek kaldırım mühendisi olacak, ya gidecek babasının yanında işyerinde bi baltaya sap olduğunu sanacak. Ama sadece saplığıyla kalacak.

+1903, acaba ben mi yanlış yerdeyim diye insan kendi kendine sorar oluyor bazen

• Üniversite size birşey katmaz. Aman ben üniversiteye sallana sallana gideyim, bişeyler kaparım derseniz boş gider boş gelirsiniz.

Üniversite size sadece ortam hazırlar, imkanlar sunar, özgürlük verir.
    Siz bu imkanları, ortamı ister kendinizi geliştirmeye kullanırsınız, ister gezmeye tozmaya.

Üniversitede öğretilenler, bilgi miktarı olarak liseden çok daha az. Birşeyler öğrenmek istiyorsanız bireysel araştırmaya yönelmelisiniz.
  • Bana kazandırdıkları.

1-Cinsel Deneyim
    2-Şu anda çalıştığım kebap iş
    3-Askerliğin kısa dönem olması
  • Üniversite anlayışı malesef ülkemizde çok yanlış bir şekilde düşünülüyor.
    Sadece meslek edinmek veya akademik bir noktaya gelmek değildir üniversitenin 1. amacı.
    Asıl amacı katılan öğrencilerin hepsine objektif bir dünya görüşü verip onların sosyal ve kültürel olarak gelişmesini sağlamaktır.
    Ama Milletinin karnını bile doyuramayan bir devletin bünyesinde yaşadığımız için malesef öncelik bir baltaya sap olabilmek oluyor.
    Ben üniversite hayatımı yukarıda bahsettiğim ve olması gerektiğini düşündüğüm şekilde yaşıyorum. Ama herkesin elinde olmuyor bu tabiki.
    Ama "üniversiteye girdim kendimi sadece derslere vericem büyük adam olucam heyyy" falan diye gaza gelip her türlü sosyallikten geri kalanlar bence çok büyük bir hata yapar ve açıkcası kafalarındaki planların büyük bir çoğunu gerçekleştiremez diye düşünüyorum, en azından bugüne kadar gördüğüm o.

• Üniversitede final zamanında kantinde otururken bir hocamız yanımıza geldi. Nasıl gidiyor sınavlar falan konuşurken bir şey anlattı ki ölene kadar unutmam herhalde. Size de anlatayım.
    Siz birer insansınız =1
    Güzel bir eşiniz var =10
    Süper bir arabanız var =100
    Süper bir eviniz var =1000
    Süper bir işiniz var =10000
    Sonuçta 10000 etti değil mi?
    Bu rakamın başında 1 olmayınca yani siz olmayınca diğer sıfırların hiçbir kıymeti yok. Koskoca sıfır yani.
    Yani herşey sizde bitiyor. İster üniversite mezunu olun, ister lise.
    Siz kendinize bir değer katmalısınız ki 1 olsun 10000.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IwillBe

quote:

karı kız mevzusuna takılmaycaksanız büyük ihtimal üniversite insanı köreltir yatmaya alıştırır... cogu bölümde bi donemde 5-6 tane ders veriyolar onlarıda sadece sınavdan 1 gun once calısarak cc filan geçiyosun... gerisinde yatış.. bütün millet yatınca sende yatıyosun ve koreliyosun..

Bu söylediğin makine, inşaat, endüstri, elektrik-elektronik, petrol. vs mühendislikleri, mimarlık ve vs. fakülteler için geçerli değildir sanırım..

olurmu iibf vs gibi bölümleri adamdan saymıyorum bile sen ne diyosun?? en kötü ihtimal sürekli yatar son hafta çalışır gecersin bütün sınavlardan... iibf vs. gibi bölümlerde okuyupta sınavamı çalışılır allah aşkına?? mühler esktradan iibf okuyup hepsini nerdeyse çalışmadan geçmiyormu sanki??

• quote:

Orijinalden alıntı: Kènan

quote:

Ne iş yapıyorsun ?

Turizm.
  • açık öğretim okuyorum

örgün öğrenime kendi isteğim ile gitmedim

ben şahsen memnunum 4 sene örgün öğretimde sürteceğime 4 senedir kendimi mesleğimde geliştirdim.

çoğu üniversite mezunu arkadaşım şuna boşta işsiz.

onlar üniversitede ortamda kızları mıncıklarken mesleki gelişim sağladım

tüm lise çağındaki kardeşlerimede tavsiye ettiğim şudur , kendinizi fazla üniversitede okuduğunuz bölümle ilgili iş bulacam diye hayallere sokmayın.çoğunuz o bölümde iş bulamayacaksınız.

4 sene okuduğunuz bir bölümle ilgisi olmayan bir işe girersiniz ondada asgari ücret alırsınız ki.iş bulabildiğinizi varsayıyorum.
  • Üniversite eğitiminin sonucunu iş bulmayla veya fazla para kazanmayla kıyaslarsanız yanlış yaparsınız. Üniversite okunursunuz daha sonra yeri gelir amelelik bile yapabilirsiniz. Hayat bu ne olacağı belli olmaz. Ama şu dünyaya bir kere geliyoruz. En azından o ortamı görmek, insanlar sorduğunda bir sıfatınız olduğunu bilmek bile güzel birşey. Ama gerçekten üniversite sonrası şu an kimse için fazla parlak değil.
  • Ntv deki doğru tercih programına bile itü bilmem ne yazıcam iş bulma yüzdem kaç olur? tıp veya endüstri mühendisliği yazıcam hangisi daha kazançlıdır diye soranlar varken tabi işsiz kaynar ortalık.
  • reel olarak bakarsam;askerliği kısa dönem yapmamı sağladı.Ama askerlikte rahat etmemi ise,esnaflıktan gelmem,işletme tecrübem sağladı,o sayede kapağı orduevine attım:)
  • Yorumların hepsini okudum iyi bir sohbet ortamı oluşmuş.

Şunu gördüm ben farkında olmadan kendim bir şeyler kazanmışım üniversiteden bazı arkadaşlar gözümü açtı diyebilirim.

Teşekkürler tüm yorum atanlara...
  • Lise mezunuyum.

Bazı yorumlarda: Kişiler başlarına gelen olayları üniversiteye maletmiş. Ben size Üniversite okumadığım halde neler ile karşılaşıtığımı neler yaşandığımı anlatsam şaşırırsınız.
    - Arkadaşlık tamamen insanların iletişimi ile alakalıdır. Okul, iş, askerlik, oturulan çevre gibi bir sürü etken buna sebep olabilir.
    - Birileriyle tanışıp evlenmek ya da cinsel deneyim kazanmak için üni okumaya gerek yoktur.
    - Çok kazanma meselesine gelince de Üniversite mezunlarından çok kazanan lise mezunları nı iş hayatında sıklıkla görebilirsiniz.
    - Üniversite okuyacak arkadaşlara bir tavsiye. Okuyabiliyorsanız en iyisini okuyun. Sonunda "adama bak üniversite okumuş ama işsiz kalmış. Ya da üniversite okuyup amelelik yapıyor dedirtmeyin"
    4-5 yıllık Üni eğitiminin ardından işsiz kalacağınız bir okula asla gitmeyin. Kısa zamanda ilgi alanınızda bir iş bulup kendinizi ilerletin. Diplomaya verilen para bir yere kadar. Ama işini iyi yapan, gelişime açık kişilerin fiyatları sürekli artar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.