Mesela bazı üniversiteler hakkında eğitimi çok kaliteli gibi yorumlar görüyorum ama ondan daha yüksek puanlı üniversitelerdeki aynı bölüm daha fazla talep görüyor. Bu forumdaki insanlar genelde eğitiminin kalitesine göre seçim yap diyor içi boş bir tavsiye olduğunu sanmıyorum ama mantığını oturtturamadım. Mesela 10K sıralama yaptın 10Klık okula girebiliyorsun ama eğitimi kaliteli olan okul 20K'dan alıyor. 10K ile alan okulun prestiji iş verenlerin gözünde daha fazla olmaz mı? 20K'lık okulu yazarsan eğitimi iyi diye nasıl 10K'lık okulun önüne geçebiliyorsun? Sonuçta iş veren genel olarak üniversitene bakar sonrasında kazanımlarına bakar ki kazanımlar aynı bölümlerde oldukça yakın. A konusunu senden daha iyi üniversitede okuyandan iyi bilmen nasıl seni öne çıkaracak? |
Üniversite tercihinde eğitiminin kalitesi neden önemli?
-
-
Alınan eğitim vs önemli değil
Önemli olanlar aşağıdakiler
Sanayi şehri olması
Okula yakın firmaların olması
Hocaların firmalarla bağlantısı olması
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Niye aklı başında gibi gözüken insanlar eğitimin kalitesini vurguluyorlar da troll gibi profil resimsiz yeni hesaplar yukarıda yazdığın kriterlere göre seçim yapıyor?
-
iyi üni iyi çevre iyi network iyi hocalar iyi bağlantılar
bildiğim kadarıyla iyi bi hoca iyi bi kulüp iyi bi network yurtdışında yl yaparken iyi bi firmaya girerken aracı olabiliyor
bu sakaryada mı fazladır odtüde mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İucde
Etiket ünide değilsen (bilkent, koç, odtü, boğaziçi, sabancı, itü) nerede okursan oku fark etmez.
-
Bence buralarda değilsen sanayiye yakın olmak lazım yine de. Kocaeli ee mesela egeden daha çok kapı açar diye düşünüyorum.
Üniversite eğitim kalitesinin bir önemi yoktur diyorsunuz yani?
-
Öyle bir şey demedim
Yav gidip de bilkentle saü arasında kalmıyorsun zaten
Saü ile Uludağ arasında kalırsın
Uludağın puanı 5 puan daha yüksektir ama saü deki iş imkanları daha fazladır saü yü seçersin
İüc ee mi saü ee mi
Aşağı yukarı aynıdır
Ege Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinin taban sıralaması Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ile neredeyse aynı. Savunma Sanayiye giren Ege Üniversitesi mezunları var. Ege Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesini kıyaslamak ODTÜ ile YTÜ'yü kıyaslamak gibi bir şeydir, karşılaştırılabilir ama hangisinin daha iyi olduğu apaçık ortadadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 20 Mart 2024; 15:29:22 >
müh için konuşamam ama tıp için okulun önemi yok demek büyük bir palavra elbette hepsi aynı statüde mezun oluyor ama mesela ctf ile kafkas arasında çok büyük vizyon farkı var.
istediği kadariyi eğitim versin, güçlü bir ismi yoksa hiç önemi yok kendi ipini kendin keseceksin, iyi eğitim nedir nasıl verilir bunu kaç okul sağlıyor buna da soru işareti koydum
-
Üniversitenin eğitim kalitesini araştır diyenler boşa mı sallıyor yani?
-
Kocaeli mühendislik bitik yazmayın la mühendislik de okuyacağın üniversiteler belli
eğitim kalitesini kim belirliyor ki? misal benim lisansı bitirdiğim üniversiteyi kimse iplemiyor ülkede(sabahattin zaim) oysa istanbul üni bölüm başkanlarının vesaire ders verdiği bir okuldu bildiğim kadarıyla, ama peki onlar çok mu önemseyip harika eğitim mi veriyor bence hayır, geldim gördüm gibi çünkü o da çok önemsemiyor bnelki seni, şimdi bu karmaşadan nasıl bir sonuç çıkacak misal? onu geçtim üsküdar üni içinde gözüm kapalı bilimselliğe en yakın yer diyeiblirim ama orası da bildiğin ticarethane gibi, hem iş hem öğretim vardı hocalar için, bu şekilde sonuca varamayız, iş dönüp dolaşıp kabul edilme durumuna kalıyor, yıldız teknik ya da kOÇ üni dediğin zaman açılmayacak az kapı vardır, naçizane
-
tr de fark olacağı çok net bence de ben bunun yurt dışındaki etkisini merak ediyorum. tr de en basitinden herkes gideceği doktorun mezun olduğu okula bakıyor, klinik açanların, tv ye çıkanların, üniversite hastanelerinde kalanların eksteriyeti aütf ctf hütf itf den oluşuyor. yurt dışında phd yapmayı düşünen bir öğrenci için farkını merak ediyorum, benim hütf de zor bela yaptığım ortalamayla giresun tıptaki bir tutulmuyordur diye ummak istiyorum
yani ortalamaya diğer cart curt dersler de katılıyor hocam mesela ben alan dışı seçmeli olarak spor ve iletişim diye bir ders seçtim ama hoca devamsızlıktan bıraktı ve bu bahar döneminde yeniden ders almak zorunda kaldım taşradaki yerlerde seçmeli ders var mı onu bile bilmiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: the.last.airbendertr de fark olacağı çok net bence de ben bunun yurt dışındaki etkisini merak ediyorum. tr de en basitinden herkes gideceği doktorun mezun olduğu okula bakıyor, klinik açanların, tv ye çıkanların, üniversite hastanelerinde kalanların eksteriyeti aütf ctf hütf itf den oluşuyor. yurt dışında phd yapmayı düşünen bir öğrenci için farkını merak ediyorum, benim hütf de zor bela yaptığım ortalamayla giresun tıptaki bir tutulmuyordur diye ummak istiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İucde |
Benzer içerikler
- bitmeyen kartuşlu yazıcı tavsiyesi
- üçgenler fasikül önerisi
- 21 yaşında üniversiteye başlamak
- 7 ayda derece yapılır mı
- itü siber güvenlik mühendisliği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X