Şimdi Ara

üniversitede derslerin boş ve verimsiz olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Türkiyede üniversiteye gitmek 4 sene vakit kaybıdır.
    https://www.youtube.com/watch?v=gW04e3am_vA
  • Hocalar derse calisilip gelinmesini bekler ogrenci ise doğal olarak hicbirsey anlamadan gelir.

Sinavlar ogrencilerin bilgisini olçmek için degil ogrencileri yaristirmak için yapilir. Yaristirip napicaklarsa...

Ogrenciye anadilde kaynak verilmez. Ingilizcesi yetersiz ogrenci derste çok zorlanir.

Bircok ogretim gorevlidi anlattiginin anlasilip anlasilmadigini sorgulamaz. Duz okur geçer. Örnekleri çok dar tutar.

Ogrenci dersten verim alamayinca derse gelmez. Ogretmen derse gelen ogrenciyi odullendirmek icin dersteki ornekleri sorar. Ogrenciler arasi rekabet olusturulur. Anlamsiz bir durum.

Ezberlenmesi anlamsiz formüllerin ezberlenmesi beklenir. Halbuki ezber ogrenmeyi geciktirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteyi liseden ayıran fark bu zaten, dünyanın her yerinde böyledir. Hoca sadece konu başlıklarını ve konu özetini verir gerisi sana kalmış

• Hocamın veriii guuud diyişi yeter be.( bu arada haklısın derse gitmesem daha fazla şey öğrenirim. Ama gitmeyince de düzeni sağlayamıyorsun.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinhani12 -- 18 Kasım 2022; 0:55:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

aynennn oyle figen gurdolun biyokimya kitabını bilirsin slaytlardan hiçbir şey anlamayinca oradan calisayim dedim belki anlarım hoca da slaytlari oradan hazirlamis cümleler bile aynı  biyokimya dersine hic girmedim tamamen handmade  

• hipokratamca kullanıcısına yanıt
    Bizim histo slaytları da Ross'tan ctrl c ctrl v

• evet donem 3 hocam

• Bizim istatistikte de bazı konular böyle, gerçekten gitsen de gitmesen de notlara eşşek gibi çalışman gerekiyor. Tyt oturumundan önce R6 girecek kadar tembel beni bile deli gibi ders çalıştırmaya başlattı üni

• boun mat 101 kokusu alıyorum bu konudan

• Bilkent de en verimli derslerin Mat 101 olduğunu düşünüyorum o yüzden önermeye pek katılamayacağım. Doğal olarak kendin de tekrar yaparsın ama konuyu öğrenmiş oluyorum, soru çözümüne daha çok vakit kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A74E143A6 -- 19 Kasım 2022; 0:4:38 >
  • Tony Ferguson kullanıcısına yanıt

kolay gelsin hocam.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.