Şimdi Ara

Üniversitede okurken YGS'ye başvurmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
38.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fata1ty

quote:

Orijinalden alıntı: 1905memo1905

Bu internet şifresi 2008'den sonra mı verilmeye başladı ? Yani neden 2006,2007 mezunları internet üzerinden başvuru yapamıyor?
    Bu olay 2008 ve sonrası için mi geçerli ?

Ben 2007 mezunuyum bana şifre verilmişti o zaman.Ondan sonraki 2 sınavda da o şifreyi kullanarak internetten kayıt yaptım.Şifrelerinizi takip etmediniz zamanında.ÖSYM ye başvurarak şifreni öğrenebilirsin belki.Tam emin değilim.Ama zaten eskimiştir o kayıtlar , yeni kayıt yapsanız daha iyi olur.

ben geçen sene mezun oldum o zaman direk şifreden kendim kayıt olayım teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

2008 senesinde yani mezun olduğum sene kendi lisemde başvuru yapmıştım. hatta bilgisayarın yanında webcam de vardı hatırlarsanız direk resmini çekip, görevli bilgileri bilgisayara giriyordu. kayıtı tamamlayınca bize 1 sayfalık kayıt olduğuma dair belge yazıcıdan çıkartıp imzalatıyorlardı. işte o belgede isim soyad tc no mezun olduğu okul filan yazıyordu. hemen en altta ösym sitesinden tc no ile giriş yapabileceğimiz bir şifre yazıyordu 8 veya 10 karaterliydi galiba. eğer o şifreye sahipsen bundan sonra öss ye girdiğinde, sadece bankaya para yatırıp eve gelip sisteme şifrenle girip tek tıkla sınava başvuru yapabiliyorsun.

o kağıdı bulabilirsem resmini çeker koyarım buraya.

o kağıdı buldum ben en altta aday internet şifresi diyor 8 karakterli o şifre değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Orodreth Elanesse

quote:

2008 senesinde yani mezun olduğum sene kendi lisemde başvuru yapmıştım. hatta bilgisayarın yanında webcam de vardı hatırlarsanız direk resmini çekip, görevli bilgileri bilgisayara giriyordu. kayıtı tamamlayınca bize 1 sayfalık kayıt olduğuma dair belge yazıcıdan çıkartıp imzalatıyorlardı. işte o belgede isim soyad tc no mezun olduğu okul filan yazıyordu. hemen en altta ösym sitesinden tc no ile giriş yapabileceğimiz bir şifre yazıyordu 8 veya 10 karaterliydi galiba. eğer o şifreye sahipsen bundan sonra öss ye girdiğinde, sadece bankaya para yatırıp eve gelip sisteme şifrenle girip tek tıkla sınava başvuru yapabiliyorsun.

o kağıdı buldum ben en altta aday internet şifresi diyor 8 karakterli o şifre değil mi ?

evet kesinlikle o

http://ais.osym.gov.tr/

şurdan giriş yapabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Orodreth Elanesse

quote:

evet kesinlikle o

http://ais.osym.gov.tr/

şurdan giriş yapabilirsin.

siteye girince hatırladım ki şifreyi değiştirmiştim. allahtan hala hatırlıyorum tabi pazartesi başlayacak kayıtlar şu anda detaylı bakmadım ama henüz yok ygs sanırım.

teşekkürler yardımın için

• rica ederim pazartesi mi başlıyor kayıtlar. çok heyecanlandım şimdi
  • Ben de bu sene sınava şu anda okuduğum bölüm olan Otomotiv Öğretmenliğini Marmara Üniversitesinde devam etmek istiyorum. Ben 2005 yılında kazandığım için üniversiteyi aradan çok zaman geçti. Sınav sisteminde bu ikinci değişiklik. Ben başvuru yapmak istiyorum. Şifre filan diyorsunuz. Benim zamanımda şifre filan yoktu. Benim bir ÖSYM bürosuna gidip mi başvurmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Ben de bu sene sınava şu anda okuduğum bölüm olan Otomotiv Öğretmenliğini Marmara Üniversitesinde devam etmek istiyorum. Ben 2005 yılında kazandığım için üniversiteyi aradan çok zaman geçti. Sınav sisteminde bu ikinci değişiklik. Ben başvuru yapmak istiyorum. Şifre filan diyorsunuz. Benim zamanımda şifre filan yoktu. Benim bir ÖSYM bürosuna gidip mi başvurmam gerekiyor?

şifre internetten yapmak için sanırım. herhangi bir liseye gidersen kayıtta yardımcı olurlar.
  • Ben de geçen sene öss ye girip bir üniversiteye yerleştim. Bu sene Ygs ye girmek için lise diplomamı okuldan alıp başvuru merkezine gitmem mi lazım? internet şifremle online başvuru yapmam mümkün mü?
  • Gidip kayıt olan var mı, ne belge istiyolar vs?
  • Arkadaşlar ben 2008 de bir yüksek okula yerleştim. Ve şuan 2. sınıf biticek. Ve bu sene ygs ye gireceğim. İnternetten başvuru yapılabiliyor ve gayette kolay oluyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EngiN_ -- 26 Ocak 2010; 23:27:38 >
  • Arkadaşlar bilgisi olan, bu işi halletmiş olan varsa yazsın illa gidip üniversiteden diplomayı geri mi almamız gerekli?yoksa internetten başvuru yapabiliyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihawk

Arkadaşlar bilgisi olan, bu işi halletmiş olan varsa yazsın illa gidip üniversiteden diplomayı geri mi almamız gerekli?yoksa internetten başvuru yapabiliyormuyuz?

Dostum internetten yapabiliyorsun direk. Diplomaya falan gerek yok diye biliyorum.
  • Birazdan gidip öğrenicem ben. Gelince yazarım. Ama 2008 ya da 2009 da girdiyseniz internetten kayıt yapabiliyor olmanız lazım.
  • Gittim diplomana gerek yok dediler ama başvuru formunda lise not ortalaması kısmı var. Yani en azından onu bilmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nosfe

Gittim diplomana gerek yok dediler ama başvuru formunda lise not ortalaması kısmı var. Yani en azından onu bilmek gerek.

çok sağol merakla bekliyordum
    üniversiteden diplomayı almamıza gerek yok yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 27 Ocak 2010; 17:54:11 >
  • bi arkadaşım sormuz ama ben yine de tekrarlayım ben şu an bi üniverside okuyorm bu sene girdim yani 2009 da başvurdum benim üniden mi başvurmam gerekiyor yoksa internetten de oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckin01

Öyle de not ortalamasını öğrenmek için öğrenci işlerine gidip alıcam yine de. Bugün gidemedim kar var diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nosfe

quote:

Orijinalden alıntı: seckin01

Öyle de not ortalamasını öğrenmek için öğrenci işlerine gidip alıcam yine de. Bugün gidemedim kar var diye.

not ortalamasını yanlış girsek ne olur ki? Kontrol ediyorlarsa onlar girsinler doğrusunu
  • Mesele not ortalaması değil. Öğrenim bilgileri kısmında ilk bölümü "Bir yükseköğrenim programına kayıtlıyım" diye yazdıktan sonra

Okul adı, okul türü, alan adı, okul numarası, bitirme yılı, not sistemi, diploma notu gibi kısımlar liseden mezun olduğun bilgilere göre düzenleniyor.

Okul adının kodu, okul türünün kodu, alan adının kodları filan var. Eğer mezun olduğun okula gidersen uğraşmazsın hiç onlar senin yerine doldururlar. Diploma notuna da kayıtlarda bakarlar.
  • Ya bende bişey sorucam internetten başvurmak için gidip bi okuldan kitapçık almamız lazımmı? Hangi bankaya parayı yatıracağımı nerden bilicem ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.