Şimdi Ara

Üniversitelerin İnternet Hızları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
5
Favori
10.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: StarBurst

quote:

Orijinalden alıntı: hckr

Ping normalde daha da düşük oluyor ancak şimdi 10ms çıkmış.Sürekli kesiliyor internet ancak hatta bazı sorunlarda mevcut mesela biz şu an okulun web sayfalarından birine:http://www.idmyo.bilkent.edu.tr'ye ulaşamıyoruz okulun internetiyle ama TTNet'tekiler,3Gciler ulaşabiliyor ilginçtir,sanırım okulun DNS sunucusunda sıkıntı var.İnternetiniz burada takip altında ben torrent kullanarak yasal olmayan içerik indirmeyeceğim ancak yine de kullanmam yasak.Bilmiyorum belki tüm bağlantıları inceliyorlardır o yüzden riskli buranın interneti ayrıca burada da AKK var. Belli bir kotanız var günlük 3GB idi sanırım sonra hızınız 6 mbit'e düşüyor ama mantıklı bir şey yoksa bize internet falan bırakmaz buradakiler.
    Bu arada üniversite tercih edecekseniz imzamdaki üniversiteyi tavsiye etmiyorum.

O değilde forumda 500Mb'yi 1000Mb'yi hız sanan arkadaşlar var Türkiye'de hizmet veren hosting firmaları bile standart 10GBit hat bağlıyorlar herkese
    Dostum bir servera 10 gbit bağlamıyorlar. Sadece veri merkezi toplam 10 Gbit. Paylaşımlı olarak hosting paketlerine, vps'ye dağıtıyorlar. Kaldı ki DH sunucuları bile 100 mbit paylaşımsız hatta sahip.

Tek tek sunuculara veriyorlar o kadar hız diye biliyorum ancak emin değilim ben de yine de 1gbit de o kadar hız değil daha önce bahçeşehirden de arkadaşlar koydu hız testi yaptığı sunucu uzakta olmasına rağmen 900'ü geçkindi download hızı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orijinalden alıntı: abdullah4

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=YZNZUiZhZJU

Ttnet ussunde bile yoktur bole bi hiz

Yarin uniden speedtest yaparim bizim unininki 700-800 arasi cikiyo. Bosuna mi SSD aldik be

ssd ile ne alakasi var ki?

ytu 100 mbps di gecen 2 sene once. bu sene bakmadim.
    bahcesehir de 100 mbps.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 5 Ekim 2012; 22:10:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

quote:

quote:

Yarin uniden speedtest yaparim bizim unininki 700-800 arasi cikiyo. Bosuna mi SSD aldik be

bahcesehir de 100 mbps.

Önemi şu, senin 1654196156961 gbit hızın olsun, eğer hard disk yazamazsa o veriyi, o hızın hiç bir önemi yok.

• quote:

ulan ben internetimin yavaşlığından zar zor izledim videoyu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bahcesehir de 100 mbps.

tam

bu mesajı yıkarlar

yazıcaktım ki , internetim sağolsun yollayana kadar cevabı vermişler

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Üniversitelerin İnternet Hızları

Öğrencilerine en yüksek hız sağlayan özel üni Bilkent sanırım. Ne zaman Bilkent'ten sonuç görsem çok yüksek oluyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bahcesehir de 100 mbps.

Önemi şu, senin 1654196156961 gbit hızın olsun, eğer hard disk yazamazsa o veriyi, o hızın hiç bir önemi yok.

ram'e bufferlar, zamani gelince yazar. gerci hayvani boyutlardaki dosyalarda haklisiniz ama gunumuz sabit diskleri de 800 mbps'u yazar rahatlikla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 5 Ekim 2012; 22:18:57 >

• odtü yü merak ediyorum oranın nasıl
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bahcesehir de 100 mbps.

SSD ile alakasi su:
    Bazi derslerde virtual linux ortami indirmek gerekiyor genellikle 5 GB oluyor dosyalar ve 5400 RPM diskte max 20-25 MB/s yapabiliyorsun.
    SSD olunca:
    Ethernet zaten 1000 Mbps, yani 125 MB/s, e SSDim 200 MB/s yani ortada hiz limitleyici tek faktor serverin hard disk hizi e zaten 2 farkli serverdan indirdin mi onu da amorti ediyorsun (genellikle bu tarz imajlari ulusal ve uluslararasi ozel degisim noktalarina minimum 10 GbE baglantili yerlerden indirdigimiz icin pek bir sorun olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gitαrist

Pinge bak.

Şaka şaka, titredim.

Ping normalde daha da düşük oluyor ancak şimdi 10ms çıkmış.Sürekli kesiliyor internet ancak hatta bazı sorunlarda mevcut mesela biz şu an okulun web sayfalarından birine:http://www.idmyo.bilkent.edu.tr'ye ulaşamıyoruz okulun internetiyle ama TTNet'tekiler,3Gciler ulaşabiliyor ilginçtir,sanırım okulun DNS sunucusunda sıkıntı var.İnternetiniz burada takip altında ben torrent kullanarak yasal olmayan içerik indirmeyeceğim ancak yine de kullanmam yasak.Bilmiyorum belki tüm bağlantıları inceliyorlardır o yüzden riskli buranın interneti ayrıca burada da AKK var. Belli bir kotanız var günlük 3GB idi sanırım sonra hızınız 6 mbit'e düşüyor ama mantıklı bir şey yoksa bize internet falan bırakmaz buradakiler.
    Bu arada üniversite tercih edecekseniz imzamdaki üniversiteyi tavsiye etmiyorum.

O değilde forumda 500Mb'yi 1000Mb'yi hız sanan arkadaşlar var Türkiye'de hizmet veren hosting firmaları bile standart 10GBit hat bağlıyorlar herkese

hayırdır neyini beğenmedin okulun

Doğusunu . Şu an kimseye gelmeyin kötü falan demiyorum ama söylediğim gibi tavsiye de etmiyorum.
    Sen doğuda değilsin tabi burası ölü bir yer resmen her açıdan.Hazırlık desen o öğrenciler nedir öyle yıl olmuş 2012 adam Fatih Terim'in İngilizcesi her gün derste espri konusu.Mağara içinde mağara anlayacağın.Ya ben yıllardır donanımhaber'i bilirim gezerim,lisedeki arkadaşlarım işte aynı şekilde bu tür insanlar gibi değildi.Ya nerdeyse artiz ne arar la bazarda diyecekler.Yurt desen adamlar yurt adabından bi' haber. Gece 2.30'da pencereden dışarı bağıranlar mevcut.Hoparlörü son ses açıp müzik dinleyenler var,ben buraya hoparlör getirmedim insanlar rahatsız olmasın diye sadece kulaklık kullanıyorum düşün yani.Koridorda sürekli böğürmeler yaşanıyor.Adamlar başkalarını düşünmüyor gece 1'de herkes uyanık zannediyorlar.Yurttaki aynayı alıp odasına götüren var.Umrumda değil tabi bu ayna meselesi ama rahatsız edici.Banyo desen adam tüm eşyalarını banyoya bırakmış gitmiş adam tüm hepsi kendisinin zannedersin.Gece 3'te kapıları çarpıyorlar....
    Hazırlık için lise 5 dediler lise 1'de bile ben böyle düşük bir seviye içerisinde bulunmadım insanların bakışları garip herkes MIT beni davet etti ancak Bilkent'i tercih ettim havasında.Bizim binanın yanındaki Bilkent İlkokulunda çocuklara bakıp diyorum ilkokula mı devam etsem çocuklar en azından mağaradan çıkma videoları anlatıp durmuyorlar.

• quote:

Nasil oluyor bu aciklarmisiniz?
    Hayir cogu datacenter 1 Gbit hattimiz var diyerek 200 ila 600 Mbps baglanti aliyorlar datacentrelarinada...
    Onu gectim su an max 10x10 Gbps signalling ile 100 GbE hizlarina ulasilabiliniyor. Bu tarz kartlar su anda modul olarak routerlara eklenebilmekte.
    Peki su anda 10 GbE kartlar bile zar zor varken ki fiyatlari zaten ayri ucuklukta ornegin :http://www.i-tech.com.au/products/114525_CISCO_Broadcom_57711_Dual_Port_10GbE.aspx
    nasil 10 GbE baglantiyi "standard" olarak veriyorlar ben onu anlamadim? Fazlasini nasil ekleyebiliyorlar ki bilgisayara? Hadi load balancing yapalim data centre da 5 tane mi server 100 GbE baglantiyi paylasacak???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 6 Ekim 2012; 5:41:11 >

• Ktü yer bilimleri leş onu biliyorum. Kütüphaneyi denemedim hiç. Titia'ya bakmak lazım.
  • quote:

quote:

Hayir cogu datacenter 1 Gbit hattimiz var diyerek 200 ila 600 Mbps baglanti aliyorlar datacentrelarinada...

Herkese derken normal sunucu alanlara dedim. O kadar düşük mü ya Türkiye'de.Bahçeşehir'dendi sanırım arkadaş orada öğrencilere verilen internet dahi 1GBit'e yakındı.İnternetteki hosting hizmeti veren yabancı firmalar forumlarda konu açıyorlar ama ben mi yanlış hatırlıyorum ki onu neyse.Türkiye'de de Turhost gibi bünyesinde çok fazla kurumun sunucularını,sitelerini barındıran firmalar 10Gb'ten fazlasına ihtiyaç duymuyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 5 Ekim 2012; 22:42:55 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gitαrist

Pinge bak.

Şaka şaka, titredim.

hayırdır neyini beğenmedin okulun

Doğusunu . Şu an kimseye gelmeyin kötü falan demiyorum ama söylediğim gibi tavsiye de etmiyorum.
    Sen doğuda değilsin tabi burası ölü bir yer resmen her açıdan.Hazırlık desen o öğrenciler nedir öyle yıl olmuş 2012 adam Fatih Terim'in İngilizcesi her gün derste espri konusu.Mağara içinde mağara anlayacağın.Ya ben yıllardır donanımhaber'i bilirim gezerim,lisedeki arkadaşlarım işte aynı şekilde bu tür insanlar gibi değildi.Ya nerdeyse artiz ne arar la bazarda diyecekler.Yurt desen adamlar yurt adabından bi' haber. Gece 2.30'da pencereden dışarı bağıranlar mevcut.Hoparlörü son ses açıp müzik dinleyenler var,ben buraya hoparlör getirmedim insanlar rahatsız olmasın diye sadece kulaklık kullanıyorum düşün yani.Koridorda sürekli böğürmeler yaşanıyor.Adamlar başkalarını düşünmüyor gece 1'de herkes uyanık zannediyorlar.Yurttaki aynayı alıp odasına götüren var.Umrumda değil tabi bu ayna meselesi ama rahatsız edici.Banyo desen adam tüm eşyalarını banyoya bırakmış gitmiş adam tüm hepsi kendisinin zannedersin.Gece 3'te kapıları çarpıyorlar....
    Hazırlık için lise 5 dediler lise 1'de bile ben böyle düşük bir seviye içerisinde bulunmadım insanların bakışları garip herkes MIT beni davet etti ancak Bilkent'i tercih ettim havasında.Bizim binanın yanındaki Bilkent İlkokulunda çocuklara bakıp diyorum ilkokula mı devam etsem çocuklar en azından mağaradan çıkma videoları anlatıp durmuyorlar.

valla kimseye kibar görünmeye çalışamayacağım. okuldaki mf puan türü dışında öğrenci alan bölümlerin öğrenci kitlesinin seviyesi çok düşük. tabi hukuk gibi bölümlerde tam burslu okuyanları dahil etmiyorum bu gruba. milyonuncu sıralamalardan parasıyla okula girenler var. o parası olanların çoğu da sonradan görme zenginler. o yüzden çok görgüsüz var okulda. arabalarıyla etrafta fink atıp "üniversite hayatı yaşıyoz hacı" triplerinde etrafta dolanıp duruyorlar. istisnalar olabilir (birkaç istisna tanıyorum) ama çoğu böyle. özellikle doğu tamamiyle karmakarışık olduğu için, o adamlarla iç içe okuyorsun. hazırlık okumamamın temel nedeni de buydu zaten. sayıları çok fazla. yüksek puanlı bölümler çok az öğrenci alırken ve sayıları bölüm olarak azken, düşük puanlı bölümlerin hem sayısı çok hem de çok fazla öğrenci alıyorlar. ek olarak doğudaki yurtlar çok kalabalık, rahatsızlık çekmen normal. ben tek kişilik odada kalıyorum, katta sadece 20 kişi var, ona rağmen rahatsız oluyorum. gece gürültü yapanlar oluyor, hatta koridora sıçan bile oldu, acayip cins insanlar var burada. şuan yaşadıkların normal.

ama şunu diyebilirim, elektrik elektronik bölümünün kitlesi çok iyi mesela, sanırım bi 10 kişiyle tanışmışımdır o bölümden, hepsi gayet iyiydi. eng ve turk derslerim dışında tüm dersleri mühendisler ve fen faktaki elemanlarla beraber alıyorum, açıkçası math, phys, chem gibi derslerde sıkıntı olmuyorken, eng ve turkde düz lise havasını köküne kadar hissediyorum. ilerde seversin sanırım, ama yurt olayı ne olur bilmiyorum ben ayrı eve çıkacağım zaten en geç seneye.

bir de anlayamıyorum arkadaş sizi, sınavda ilk 500'e giriyorsunuz ama COPE sınavını yapamıyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bahcesehir de 100 mbps.

ram'e bufferlar, zamani gelince yazar. gerci hayvani boyutlardaki dosyalarda haklisiniz ama gunumuz sabit diskleri de 800 mbps'u yazar rahatlikla.

O kadar hız alan adam hayvani boyutlarda dosya indiren birisidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Herkese derken normal sunucu alanlara dedim. O kadar düşük mü ya Türkiye'de.Bahçeşehir'dendi sanırım arkadaş orada öğrencilere verilen internet dahi 1GBit'e yakındı.İnternetteki hosting hizmeti veren yabancı firmalar forumlarda konu açıyorlar ama ben mi yanlış hatırlıyorum ki onu neyse.Türkiye'de de Turhost gibi bünyesinde çok fazla kurumun sunucularını,sitelerini barındıran firmalar 10Gb'ten fazlasına ihtiyaç duymuyorlar mı?

mesajimi editledim bakarsaniz zaten degil turkiye'de dunyada boyle birseyin olmasi imkansiz.
    al sana bir ornek
    http://www.datahouse.nl/offerte.php

1 Mbit den basliyor 100 Mbit e kadar...

baska bir ornek

https://myservers.rapidswitch.com/Order/OrderDedi.aspx?preset=extreme1

10/100/1000 MBit veriyor burasida. Dikkat edersen sadece 1 GbE upgrade yapmak aylik 4500 pound ediyor... Yani turk lirasiyla 13 bin lira ek oduyorsun her ay... Ki sen bunun standart olarak degil 1000Mbit, 10000Mbit geldigini iddaa ediyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 6 Ekim 2012; 5:58:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bahcesehir de 100 mbps.

O kadar hız alan adam hayvani boyutlarda dosya indiren birisidir

Iste SSDnin kapasitesi az oldugu icin(Bendeki sadece 120 GB) olay yuksek miktarda veri degil kisa surede indirmek ile alakali...

• quote:

valla kimseye kibar görünmeye çalışamayacağım. okuldaki mf puan türü dışında öğrenci alan bölümlerin öğrenci kitlesinin seviyesi çok düşük. tabi hukuk gibi bölümlerde tam burslu okuyanları dahil etmiyorum bu gruba. milyonuncu sıralamalardan parasıyla okula girenler var. o parası olanların çoğu da sonradan görme zenginler. o yüzden çok görgüsüz var okulda. arabalarıyla etrafta fink atıp "üniversite hayatı yaşıyoz hacı" triplerinde etrafta dolanıp duruyorlar. istisnalar olabilir (birkaç istisna tanıyorum) ama çoğu böyle. özellikle doğu tamamiyle karmakarışık olduğu için, o adamlarla iç içe okuyorsun. hazırlık okumamamın temel nedeni de buydu zaten. sayıları çok fazla. yüksek puanlı bölümler çok az öğrenci alırken ve sayıları bölüm olarak azken, düşük puanlı bölümlerin hem sayısı çok hem de çok fazla öğrenci alıyorlar. ek olarak doğudaki yurtlar çok kalabalık, rahatsızlık çekmen normal. ben tek kişilik odada kalıyorum, katta sadece 20 kişi var, ona rağmen rahatsız oluyorum. gece gürültü yapanlar oluyor, hatta koridora sıçan bile oldu, acayip cins insanlar var burada. şuan yaşadıkların normal.

ama şunu diyebilirim, elektrik elektronik bölümünün kitlesi çok iyi mesela, sanırım bi 10 kişiyle tanışmışımdır o bölümden, hepsi gayet iyiydi. eng ve turk derslerim dışında tüm dersleri mühendisler ve fen faktaki elemanlarla beraber alıyorum, açıkçası math, phys, chem gibi derslerde sıkıntı olmuyorken, eng ve turkde düz lise havasını köküne kadar hissediyorum. ilerde seversin sanırım, ama yurt olayı ne olur bilmiyorum ben ayrı eve çıkacağım zaten en geç seneye.

bir de anlayamıyorum arkadaş sizi, sınavda ilk 500'e giriyorsunuz ama COPE sınavını yapamıyorsunuz.

İstisnalar var söylediğin gibi kesinlikle.Ya geçen okulu elli defa turlayıp(arabayla) her seferinde elli kez Gangnam mıdır nedir oradan bir kaç sözcük söyleyerek aynı yerden geçen adamlar var.Bu arada bizim yurt da kalabalık değil iki kişilik odalarda kalıyorum ben de 92'de de en fazla 30 kişi vardır öyle zannediyorum(bizim katta).
    COPE sınavı meselesine gelecek olursak çoğumuz ne doğru düzgün İngilizce gördük ne de görmek istedik lisede . COPE çok zordu diye COPE'u yapamamak diye bir şey yok benim için.Bilmiyordum yapamadım .İşte şu an çalışıyoruz ancak yine de hazırlıktaki eğitimin de iyi olduğunu söyleyemem İngilizce herhangi bir yazıyı alıyorlar önümüze koyuyorlar.Ama paragrafın sorularını kendileri yazıyorlar.Paragrafı tam okuyup anlamadıkları için sorular hatalı oluyor işte paragrafın başında diyor ki Ankette beklenen sonuç 7500'dü ancak sonuç 8000 geldi.Soruda diyor ki yeni anketteki değer mi daha büyük yoksa eski anketteki değer mi?Ondan önceki paragrafta da bir anketten bahsediliyor ancak orada sadece %'ler var rakam yok sonra hoca 8000>7500'dür dedi ona göre cevapladı soruyu yani iki anketi değil de beklenen sonuçla gelen sonucu kıyasladı ama soru hatalı tabiki
    Başka bir readingde geçen cümle şu: Sosyal ağlara günümüzde bazı yaşlı insanlar da yeni yeni üye olmaya başlamıştır. Soru doğru-yanlış sorusu Sosyal ağlar yaşlı insanlar arasında yaygındır.Doğru dedi hoca önceki cümleyi göstererek...

Açıkça söylemek gerekirse Elektrik-Elektronik kitlesinin ben de iyi olduğunu düşünüyordum ancak analitik zeka konulu seminerdeki çocuğun biri(kendisi e-e'de) Einstein'in özel göreliliği hakkında 3-5 bir şey duymuş.Diyor ki aslında bu teori ispatlanmamış biz kabul etmişiz yanlış falan.Şu einsteinin iki postülatı var:
    Birbiriyle göreceli bir şekilde üniform hareketle hareket eden bütün gözlemciler için fizik yasaları aynıdır.
    Boş uzaydaki ışık hızı evrensel bir sabittir, bütün gözlemciler için kendi görece hareketlerinden veya ışık kaynağının hareketinden bağımsız olarak aynıdır.

Varsayımlar bunlar ancak çocuğa göre varsayım bizim ışık hızına ulaşamayacağımızmış halbuki bu tam olarak bu şekilde olmamakla birlikte bu da varsayım değil teorinin bir sonucu.Sonra Einstein'a ait olduğu söylenen ama ait olmayan sözlerden birini kullanıyor: "Düşünebilenler fizikçi,düşünemeyenler felsefeci olur." tabi bunu söylediği kız da büyük ihtimal felsefede okuyor.Ben o sırada avucumu suratıma vuruyordum o yüzden çocuğu aşağılamadım neyse bu olay sonucunda moralim baya bozuldu e-ecilerden de ümidi kestim gibi.Bir de o IEEE'de Bilgisayar topluluğu başkanı var forumdan biri görse boynuna pilot kalem saplar öyle deyim sana.Lâ kız bilgisayar mühendisliğinde okuyor konuştuğu yerde CTIS'te okuyanlar var biz işte CTIS'cilerle dalga geçeriz falan diyor alay ediyor.

Konuyla ne alakası var diyecek olursanız üniversiteyi tercih ederken internet bağlantısı en önemli olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 5 Ekim 2012; 23:10:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

mesajimi editledim bakarsaniz zaten degil turkiye'de dunyada boyle birseyin olmasi imkansiz.
    al sana bir ornek
    http://www.datahouse.nl/offerte.php

1 Mbit den basliyor 100 Mbit e kadar...

baska bir ornek

https://myservers.rapidswitch.com/Order/OrderDedi.aspx?preset=extreme1

10/100/1000 MBit veriyor burasida. Dikkat edersen sadece 1 GbE upgrade yapmak aylik 4500 pound ediyor... Yani turk lirasiyla 13 bin lira ek oduyorsun her ay... Ki sen bunun standart olarak degil 1000Mbit, 10000Mbit geldigini iddaa ediyorsun...

Ben bu haberleri nerede okudum ki yabancı firmalar müşterilerine 10Gbit bağlantı sunmaya başladılar falan diye yanlışlık olmuş olabilir ben biraz dinleneyim en iyisi mesajı editledikten sonra.

• http://www.speedtest.net/result/2191107770.png

Fatih Üniversitesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.