Şimdi Ara

universitemin dag bisikleti klubu (yardim) !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acemiyim bisiklete uzaktan bi ilgim var fakat biraz minyon biriyim ayrica sakarim. Bisiklet dayanikliliga dayali bi spor biliyorum bunu. Okudugum universite de yakin bi arkadasim dag bisikleti klubu aciminda gorevlendirildi.ona yardim icin varim bende fakat ilk olacagi icin dag bisikletleriyle baslasam mi ne kadar dogru olur ve de zaten zayif biriyimdir ama nasil olur dh liler bi bakin bu kardesinize fikrinizi soyleyin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstersen yapamayacağın şey yoktur yeter ki istek ve azimin olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurlee istersem herseyi yaparim haklisiniz ama bikac endise var mesela 45 kg biseyim kilo kaybina falan meden olur mu bisiklet ya da gercekten sakar biriyim orami burami kirmak istemem

• Kilo kaybı bence tamamen senin bünyenle alakalı. İlk bisiklet sürmeye başladığım yıl 20 kg civarında kilo verdim ama 100kg üstündeydim. Şuan bisiklet sürmek kilo değişimine neden olmuyor. Bacaklarımdaki yağlar büyük oranda yerini kaslara bıraktı. Sen zaten 45 kilosun spor yaparken yeme içme dengeni sağlarsan bence kilo kaybetmezsin aksine kilo alman gerekir. Ayrıca zayıf olmak bisiklet sürerken dezavantajdan çok avantajdır. Daha az yük taşırsın. Ayrıca zayıf olupta sele şikayeti yapan insanda çok nadir. Sakarlık konusuna gelirsek sakatlanmaktan korkuyorsan kask dışında diz dirsek bacak kol koruyucu ekipmanlar var. Hatta bazı yabancı sitelerde omuilik koruyucu ekipman bile görmüştüm. Yaptığınız işin zorluğuna göre bu ekipmanlardan edinip kullanabilirsin. Sürüşünüzün rahatlığını bozar ama kafanız daha rahat eder. Zaten yapacağınız bir kulüp işi olduğuna göre ekibinizde acemiler olacaktır bu nedenle parkurlarınız muhtemelen basitten zora doğru ilerleyecektir yani sürüşünüzü yavaş yavaş profosyenelleştirirsiniz. Ufak tefek düşme taktikleri vardır aşırı sakarsanız basit etaplarda sakatlanmadan düşmeyi öğrenirsiniz. Son olarak bence düşüp sakatlanmak için biraz durumu aşırı zorlamanız lazım. Bence çekinmeden girin bu işe, uygun parkurlarda doğru insanlarla dağ bisikleti sürmek aşırı keyifli bir iştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hyungevis

Kilo kaybı bence tamamen senin bünyenle alakalı. İlk bisiklet sürmeye başladığım yıl 20 kg civarında kilo verdim ama 100kg üstündeydim. Şuan bisiklet sürmek kilo değişimine neden olmuyor. Bacaklarımdaki yağlar büyük oranda yerini kaslara bıraktı. Sen zaten 45 kilosun spor yaparken yeme içme dengeni sağlarsan bence kilo kaybetmezsin aksine kilo alman gerekir. Ayrıca zayıf olmak bisiklet sürerken dezavantajdan çok avantajdır. Daha az yük taşırsın. Ayrıca zayıf olupta sele şikayeti yapan insanda çok nadir. Sakarlık konusuna gelirsek sakatlanmaktan korkuyorsan kask dışında diz dirsek bacak kol koruyucu ekipmanlar var. Hatta bazı yabancı sitelerde omuilik koruyucu ekipman bile görmüştüm. Yaptığınız işin zorluğuna göre bu ekipmanlardan edinip kullanabilirsin. Sürüşünüzün rahatlığını bozar ama kafanız daha rahat eder. Zaten yapacağınız bir kulüp işi olduğuna göre ekibinizde acemiler olacaktır bu nedenle parkurlarınız muhtemelen basitten zora doğru ilerleyecektir yani sürüşünüzü yavaş yavaş profosyenelleştirirsiniz. Ufak tefek düşme taktikleri vardır aşırı sakarsanız basit etaplarda sakatlanmadan düşmeyi öğrenirsiniz. Son olarak bence düşüp sakatlanmak için biraz durumu aşırı zorlamanız lazım. Bence çekinmeden girin bu işe, uygun parkurlarda doğru insanlarla dağ bisikleti sürmek aşırı keyifli bir iştir.

Tesekkur ederim fena gaza geldim

• Hangi üniversite?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liny

Tesekkurlee istersem herseyi yaparim haklisiniz ama bikac endise var mesela 45 kg biseyim kilo kaybina falan meden olur mu bisiklet ya da gercekten sakar biriyim orami burami kirmak istemem

Bisiklet sürersen kilo alırsın bence çünkü kas yapacaksın vicudunda yağ yok ki veresin.

Bisikletten düşmek zevklidir takma kafana çocuğuna bile anlatırsın Bisikletten düşmek motosikletten düşmek bunlar araba kazasına benzemez hatırladıkça gülersin, tabi motosiklette kask yoksa gülecek bir çenen olmayabilir

Ben spd pedal diye bir pedal türüne geçtim , bisiklet sürmeyi yeniden öğreniyorum desem yeridir. Sürekli düşecek miyim diye sürüyorum, youtubea spd fail yazarsanız anlarsınız. ( örnekhttps://www.youtube.com/watch?v=FJnU1ym7AJk ) Aynı durumda sayılırız yani, Ama 3-5 saat sonra geçeceğine inanıyorum.

Bisiklet al bir tane , evinden uzak bir noktaya doğru sür yorulana kadar evinden uzaklaş sonra dön, bunun dönüşü var yorulmadan döneyim dersen kendini geliştiremezsin. Unutma bisikleti bir tempoda sürersen örneğin 8 km/h gibi bu hızda 6 saat sürsende yorulmazsın vicudun uzun yol yürür gibi bisiklet içinde bir temposu vardır o tempoda gitmelisin. Zamanla o tempo artar bu nedenle senin amacın çok uzun saatler sürmek olmalı, ki bacak kasları gelişirken kalp ve ciğer gibi organlarda gelişsin, Çıkıp 1 km depar atarsan bacak kasların gelişir ancak kalp gelişmez.

örneğin ben 10 yıl aradan sonra bisiklet sürdüğümde bu tempomu sabitleyip 14 km boyunca hiç durmamıştım. zamanla 40 oldu 60 oldu 100km oldu sonra 2 yıl ara verdim ondan sonra o 10 yıllık aradan sonraki gibi tek seferde 14 kmyi dahi süremedim 4 km de tıkandım. Çünkü bacaklarım kaslarım durmaksızın 100km sürecek kadar güçlü ancak ciğer ve kalp yetmiyor. eğer ki ben 10 yıl sürmeyi bıraktıkdan sonra sürdüğüm tempoda sürseydim yine 14 km sürerdim ancak artık tempom onun 2 katı olduğundan bir anda yoruldum. Yani vicudunu dinleyip rahat ettiği tempoyu iyi seçersen yıllarca sürmeyip sonra tek seferde 30 km bile sürersin. Eğer vicudunu zorlarsan 2-3 km bile senin için eziyet olur. Bisiklet diğer spor dalları gibi kişinin kendini zorlamasıyla değil zamanla gelişen bir dal. elbette kendini zorlarsan daha hızlı gelişirsin ancak kendini zorlaman demek yorulman demek, yorgunluk dikkatsizlik demek, oda kaza demek.

• körüklüotobüs kullanıcısına yanıt
    hocam gerçekten düşmek acaip zevkli zaten bi aksiyon olmadığı zaman monotonlaşmaya başlıyor. Takla mı atmadım. Suratımın üzerine mi düşmedim herşey oldu fakat şunu söyleyebilirim koruma çok çok önemli kask olmasaydı suratım parçalanacaktı sadece ağız içine bi kaç dikişle atlattım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.