Şimdi Ara

unix kurmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam ustadlar ben unix isletim sitemini kurmak istiyorum ama unix ile ilgili hic bir bilgim yok kurulum disketi var ama arkadasların soledigine gore msdos istetiminde oluyormus komut sistemi bu dogrumu bide gorunumu xp gorunumu nasılyaparım normal pencere sistemi ile calısması icin ne yapmam lazım yanıl anlamayın ama benhttp://www.belgeler.org bu sitede ki belgelere bakıyordumarkads sizin siteyi tavsiye etti
    yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirnet -- 5 Eylül 2004, 11:29:11 >

• bilen arkadaşlar yardımcı olursa ben de çok sevinirim.
    ben de bi ara niyetlenmiştim ama nasıl yapıldığını öğrenenmedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadirnet

selam ustadlar ben unix isletim sitemini kurmak istiyorum ama unix ile ilgili hic bir bilgim yok kurulum disketi var ama arkadasların soledigine gore msdos istetiminde oluyormus komut sistemi bu dogrumu bide gorunumu xp gorunumu nasılyaparım normal pencere sistemi ile calısması icin ne yapmam lazım yanıl anlamayın ama benhttp://www.belgeler.org bu sitede ki belgelere bakıyordumarkads sizin siteyi tavsiye etti
    yardımcı olursanız sevinirim

Unix biraz kasar SCO Unix bunların en bilindiklerinden...Ama Unix'in windows gibi X arabirimi var mı bilmiyorum ama tahminimce yok..Bence Unix'e çok benzeyen ama bir unix gibi olmayan BSD ürünlerini deneyebilirsin.Eğer istiyorsan X arabirimli ve artık geleceği çok açık olan Lİnux paketlerini kurman tavsiyem...Zaten Linux Unix'i bitirdi gibi birşey...Kolay gele

• öncelikle unixi (solaris vb) herhangi bir masaüstü bilgisayarda çalıştıramazsınız. bu yüzden linuz geliştirildi, bilinen dağıtımlardan birini kurarsanız -ki ben şimdilik size mandrake veya suse öneririm- aradığınız birçok şeyi bulabilirsiniz ;)

@grave unix'te arayüz ile çalışabilir. hatta windows bir makinada unix bir işletim sistemini üçüncü parti bir uygulama ile arayüzde çalıştırabilirsiniz ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Grave

Unix biraz kasar SCO Unix bunların en bilindiklerinden...Ama Unix'in windows gibi X arabirimi var mı bilmiyorum ama tahminimce yok..Bence Unix'e çok benzeyen ama bir unix gibi olmayan BSD ürünlerini deneyebilirsin.Eğer istiyorsan X arabirimli ve artık geleceği çok açık olan Lİnux paketlerini kurman tavsiyem...Zaten Linux Unix'i bitirdi gibi birşey...Kolay gele

- X Window zaten UNIX için geliştirildi, Linux için değil. (Sene 1982) Ek olarak Solaris' in masa üstü ortamı da GNOME' dur (öncede CDE idi).

- BSD' lerin hepsi UNIX gibi değildir, zaten UNIX' tirler. Sadece telif hakkı SCO' ya ait AT&T System V kodunu içermezler.

- Linux' un UNIX' i bitirmesi için daha bir fırın ekmek yemesi lazım. Bakınız: Solaris.

quote:

öncelikle unixi (solaris vb) herhangi bir masaüstü bilgisayarda çalıştıramazsınız. bu yüzden linuz geliştirildi, bilinen dağıtımlardan birini kurarsanız -ki ben şimdilik size mandrake veya suse öneririm- aradığınız birçok şeyi bulabilirsiniz ;)

@grave unix'te arayüz ile çalışabilir. hatta windows bir makinada unix bir işletim sistemini üçüncü parti bir uygulama ile arayüzde çalıştırabilirsiniz ;)

- UNIX' i masa üstü bilgisayarlarda çalıştırabilirsiniz. BSD' lerin hepsi birer UNIX' tir ve masa üstü bilgisayarlarda çalışırlar. Aynı zamanda SCO UNIX de x86 mimarisi için geliştirilmiştir ve masa üstü bilgisayarlarda çalışır. Ek olarak Solaris' in de x86 sürümü vardır. Ek olarak Apple' ın MacOSX' i de bir UNIX' tir ve masa üstü bilgisayar olan Macintosh' larda çalışır. Aynı zamanda MacOSX' in temelini oluşturan Darwin' in x86 varyasyonu vardır.

- Linux, UNIX' in masa üstünde çalışmaması nedeniyle geliştirilmedi. Linus Torvalds, karda çamurda okula gidip UNIX kullanmak yerine evde kullanmak istedi. Minix' i denedi. Ama onun da terminal emülasyonunu beğenmeyince oturdu kendisi yazdı. Yani sırf tembellik nedeniyle ve hobi olsun diye yazıldı. :)

Şimdi gelelim asıl mevzuya. Ben de diğer arkadaşlar gibi size Linux' u tavsiye ederim. Ama illa UNIX kasacağım diyorsanız BSD' lerden birini kullanabilirsiniz. Yok illa AT&T System V olsun derseniz, işte o zaman binlerce dolar bayılmanız gerekecektir.

• olaya dar bir pencereden bakıp, yazdığım yetersiz bilgi için kendimden utanıyor, ustamın önünde saygıyla eğilip kenara çekiliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: genesis007

olaya dar bir pencereden bakıp, yazdığım yetersiz bilgi için kendimden utanıyor, ustamın önünde saygıyla eğilip kenara çekiliyorum.

Ben sadece yanlış olan bilgileri düzeltmek istedim o kadar. Utanılacak bir şey yok. Ayıp değil ya bu.

Ustalıkla falan ilgisi yok. Estağfurullah.
  • Unix disketi var demişsin ve grafik arayüz istiyorsun, benim bilgim engin değil ama olamayacağını kestirmek güç değil. Biraz araştırdım Solaris bedava versiyonu sun.com da var. Paralı versiyonu da var 99$ . Ne fark var bilmiyorum 845 mb dosya boyu. Ordan indirebilirsin. Unix kurma sebebi ne olabilir ki?
  • benim bir sebebim var....!

cok arastırdım cok sordum sorusturdum ve CS Source i en iyi performansta dedicated olarak calıstırabılecek isletim sistemi olarak bunu buldum. sanırım ?! cünkü daha kurmadım denemedim sizce bu isletim sistemi CS cafe SERVER i için nasıldır ?

Sevgilerimle...
  • B-o-o, hangi işletim sisteminden bahsediyorsunuz?

UNIX diye bir işletim sistemi yok. Hangi UNIX türevini kullanacaksınız?
  • tabi ki grafik ara yüzü var ama bunlar linux da birer program olarak bilinir .yani istediğin bir masa üstünü xwindow kullanabilirsin.kde,gnome,fluxbox,twm,xfree window maker vs. gibi komut satırına startx yaz eğer siyah beyaz bir ekran bi kaç saniye gözüküp gittikten sonra error verirse sorun ekran kartını falan tanımamasındandır setup yaz ordan hepsini mount et
  • UNIX i386 5.3 RELEASE FREE BSD işletim sistemi bu konuda ii oldugunu öğrendim gerek NET den gerek arkadaslardan UNIX in bu işi daha sağlam götüreceğini duydum ama ne kadar nedir bu UNIX bilmiyorum tabi

Sevgilerimle...
  • @ kadirnet

quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Şimdi gelelim asıl mevzuya. Ben de diğer arkadaşlar gibi size Linux' u tavsiye ederim. Ama illa UNIX kasacağım diyorsanız BSD' lerden birini kullanabilirsiniz. Yok illa AT&T System V olsun derseniz, işte o zaman binlerce dolar bayılmanız gerekecektir.

yukarda arkadaşımın dediklerine katılıyorum. Ama illa kasmaya çalışmayın çakılıp kalırsınız. Önce bir Linux dağıtımı seçin kendinize ve Linux ile yani dolaylı yoldan Unix ile tanışın derim. Örneğin bir mandrake windows ortamı gibidir. önce bu konuda yabancılık çekmezsiniz. sonra unix dosya yapsını dizin yapısını komutlarını herşeyini mandrake ile beraber öğrenirsiniz. haa biraz piştikten sonra illa BSD kullanacağım derseniz o zaman ona geçersiniz. Ama şiddetle size bir linux dağıtımını kullanmanızı öneririm o zaman neyin ne olduğu daha iyi idrak ederseniz. Eğer linux hakkında da birşey bilmiyorsanız. ozaman aşağıdaki linkleri takip ediniz

SSS Linux/BSD/Unix/GPL hakkında önemli konular (forum sayfasında en yukarda zaten dikkat ediniz)
    http://forum.donanimhaber.com/m_1018868/tm.htm

--> Mandrake 10.1 kurulum,Nvidia,nForce,Wine,VMware,URPMI konfigurasyon
    http://forum.donanimhaber.com/m_1226802/tm.htm

mandrakeyi tercih ederseniz çok faydalanabileceğiniz bir yazı. içinde benim hazırladığım mandrake kurulum sitesinin adresi de var.

--> Mandrake'de Program Nasıl Kurulur ?
    http://forum.donanimhaber.com/m_1408239/tm.htm

www.belgeler.org dışında birde ->www.linux-sevenler.org çok güzel bir site takip ediniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.