Şimdi Ara

Unmountable boot volume cok garip hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu sorunun cok garip.cozene bravo.
    Simdi sorunu anlatayim.
    Pc ye format atiyordum anca 1-2 gun gidiyordu.sonra.Unmountable boot volume hatasina dusuyordu.gene bu sabah actim ayni hata.Format atayim dedim.Ama o da ne harddisk windows tarafindan goruluyor.Biosda goruyor.Ama windows kur harddiski inceliyor diyor. oyle kaliyor.Yani partisyonlari sectigim asamaya gecemiyorum.78594 mb viasraid uzerinden inceleniyor diyor oyle kaliyor.Kurtarma konsulu yedekten yukleme hep ayni yerde kaldi.Fakat knoppix kurtarma cdsi ile partisyonlara girebiliyorum.icini gorup degistirme yapabiliyorum.Sorun harddiskte gibi samsung 80gb sata harddisk var.Diger donanimlari kontro ettim sorun yok.Yardimlarinizi bekiyorum ne olur yardinci olun. Anakart asus p4v8x-x---islemci 2.8 ghz intel ----- ekran karti fx5200 ------- ram 1gb twinmos.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergi6666 -- 30 Ağustos 2007; 13:16:15 >

• Arakadaslar yokmu bilen yardimmm.....!!!!
  • Bu sorunu genel de anakarta takılan donanımların tam oturmaması ekran kartı işlemci fanı yada ençok ram yuva boşluğundan kaynaklanmakta. Eğer daha değişik bir anormal durum yoksa anakart chip devrelerinde kısa devre gibi.ram kartınızı çıkartıp diğer yuvaya takın ekran kartınız varsa çıkartıp sağlam bir şekilde monte edin. Eğer boşka donanım aygıtları varsa kontrol edin mümkünse ram ve ekran kartı haricindekileri iptal ederek temiz bir kurulum cd si ile kurulum yapmaya çalışın.
    Ayrıca ummountable boot voluma hatası bazen donanımların elektrik giriş bağlantılarının sorunlu olmasından
    veya bozuk bir ide / sata kablosundan bile çıkabilmektedir.

Bir öneri daha xp cd si ile kurtarma konsoluna girip CHKDSK yaparakta düzelebilmektedir.
    Zor bir sorundur.
  • kablolarda problem yok 450w supply taktim gene ayni kurtarma konsoluyna gecmiyor.Harddisk inceleme kisminda oylece kaliyor.
  • Merhaba arkaşadım benzer sorunu bir arkadaşımda yaşamıştı fakat onunki elektriklerin kesilmesinden dolayı bu hasar oluşmuştu bulduğumuz çözüm inşallah sizede yardımcı olur.Şimdi windows açılmadan xp cdsiyle msdosu aç.(Bu konuda zorlanırsan cevap yaz ayrıntılı açıklarım)Msdosa girdikten sonra chkdsk komutuyla hardiski tarat.Büyük ihtimalle çok uzun sürecek ama sen sabırla bekle kitlediğini filan düşünme.Bu işlemden sonra arkadaşın sorunu çözülmüştü umarım sendede çözülür kolay gelsin
  • Arkada;im ben kurtarma konsoluna giremiyorum +sistem sata msdos cd siyle vs acamiyorum.Kurtarma konsoluna gelmeden takiliyor.Gecmiyor o bolumu....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.