Arkadaşlar, Güney Kore'den DMP dedikleri bir ürün aldım. Esasında cihazı video oynatıcılar bölümüne yazacaktım ama windows ce 5 pro yüklü olduğu için buraya almayı uygun gördüm. Birkaç sorum var umarım yardımlarınız dokunur. Cihazın özellikleri;
Tüm özelliklerini yazmaya gerek duymadım. İçinde Office, İE, Msn var. Ayrıca Sd kart bölümünden wireless kart takılarak internete girilebiliyor. Gelelim anlayamadığım konulara;
1- İşletim sistemi (wince 5.0) korece. baya uğraştım ama İngilizce dil desteği yok. Esasında Ubuntu MID yüklemek istiyorum ama diskindeki bütün bilgileri silsem bile işletim sistemini açıyor. Nasıl format atıcam ve ubuntu yüklücem? En kötü ihtimalle nasıl ingilizce yapıcam?
2- DMP dedikleri TV izleme özelliği var. Anteni çıkarıp 30-40 kanal izliyorlar. TR de bu özelliği kullanamaz mıyım?
Bu tür cihazlarda her üreticinin işletim sistemi güncellemek için farklı yöntemleri vardır. Ubuntu yükleyebilmeniz için hazırı yoksa teknik bilginizin bayağı yüksek bir seviyede olması lazım. Keşke almadan önce araştırsaydınız.
DMP'nin açılımının Digital Media Player olması lazım, bildiğim kadarıyla televizyonla alakası yok. Eğer karasal dijital yayın alan bir alıcısı varsa şu anda Türkiye'de bir işe yaramaz.
Program kaldırma CE tabanlı cihazlarda genelde Start > Settings > System > Remove Programs şeklinde yapılır ama sizin cihaz farklı/özellikleri kırpılmış olabilir.
Cihaz bana ilginç geldi, marka-modelini tam yazarsanız Google Translate destekli ufak bir araştırma yapabilirim. Fiyatı ve pil ömrü ne kadar?
Evet ilginç bir cihaz. Üretici firmanın web sitesinden baktınız mı İngilizce ROM var mı diye? Ağırlığı ne kadar bu cihazın? Standart Windows Mobile yüklenebilirse, kullanışlı olabilir. 30 GB HDD olması güzel.
Yukarıda DMP yazmıştım ama yanlış yazmışım. DMB dedikleri bir teknoloji var. Nedir bende anlayamadım açıkçası. Cihazın yanında ufak birde DMB girişi var anten girişine benzeyen.
Açıkçası bende pek özellik inceleyemeden aldım. Markası, Upop U48B. Dağıtımcısı Koan Media diye biryer.http://www.kaonmedia.co.kr... Metroda, sokakta herkesin elinde bir tane görünce ordaki arkadaşa almak istediğimi söyledim ve bunu önerdiler. Şu an korece olarak çoğu şeyi tahmini olarak yapıyorum. (video, muzik, office vs) Sadece son yüklediğim programlar ingilizce. Ağırlığı cebimde çok rahat taşıyabileceğim kadar. Alırken üzerine oturttukları bir şarj ünitesi gibi birşey vardı. Onu vermediler. Nedenini sorunca o ayrı bir cihazmış. GPS kullanmak için gerekiyormuş dediler. Enteresan yani..