Şimdi Ara

UPS, K.A.R.ı attırıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet başlıktaki olay şöyle gerçekleşiyor:
    Upsye gelen elektirik akımın kesiyoruz, PC upsden çalışmaya devam ediyor.
    Upsye tekrar elektrik akımı geldiğinde kaçak akım rölesi atıyor.

Eğer Upsyi kapatıp sonra şebeke akımına takarsak sorun yok.
    Neden olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 26 Temmuz 2019; 15:58:22 >

• Merhaba. UPS ile Şebekenin nötrü birbirinden bağımsız olmalı. Birbirine bağlı olmamalıdır. Bu durumu sağlayabilir misiniz ?

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Pek anlayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    Multimetreniz var mı?
  • Evet

Bu anlatacağım yol garantili bir yol değildir. Ama yine de arıza varsa tesbit etmemizi kolaylaştırabilir.

Multimetrenizi BUZZER kademesine alın ve proplarını birbirine değdirerek Bip sesinin geldiğinden emin olun.

UPS cihazınızı fişten çekin.

Multimetrenizin bir probunu, UPS fişinin topraklama iletkenine değdirin. Diğer probu da Faz ve Nötr iletkenlerine sırayla değdirin. Bip sesi geliyor mu?

Multimetrenizi dirençölçer (ohmmetre) kademesie alın. Kademe x10, x100 ve x1000 deyken yukarıdaki testi tekrarlayın. Bu defa bip sesi duymayı beklemiyoruz. Bu kademelerdeyken ne yapıyor? Değişim var mı? Varsa ne gösteriyor?

Bu testleri yapıp sonucu bildirebilir misiniz? foto atmanıza gerek yok, x1000'deyken şu değeri görüyorum x100deyken bu değeri görüyorum deyin.

Bu değerler UPS içerisinde arıza sebebiyle toprak iletkeni ile besleme iletkenleri arasında temas oluşup oluşmadığını tahmin etmemizi sağlayacak. Böyle bir durum söz konusu olduğunda KAR atar. Multimetreniz her durumda sıfır ya da sıfıra çok çok yakın değer almalıdır.

EDİT: Bu testleri yürütürken multimetrenin madeni proplarına elinizle değmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 27 Temmuz 2019; 17:32:23 >

• Dediklerinizi yapmaya başladım. Ups çıkışlarındaki nötr ve topraklamaya değdirince KAR sigortası attı.
    Kullandığım multimetre şu:
    aliexpress.com
    US $4.88 25% OFF|ANENG AN301 Mini Digital Multimeter 1999 Counts Portable AC DC Voltmeter Resistance Ammeter Meter Tester with LED Light-in Multimeters from Tools on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/item/32891660632.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d6htpzw

Direnç aralık ayarları galiba range düğmesi ile yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 31 Temmuz 2019; 8:23:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam bu işler cidden tehlikeli işler. Risk büyük. O nedenle sizden istediklerimizi lütfen dikkatli okuyarak uygulayın:

UPS, K.A.R.ı attırıyor.

Önce cihazı fişten çıkarın. Cihaz boşta iken ve kapalıyken test yapacaksınız. Kapatın demeyi unutmuşum. Evin prizi varya prizi, ordan çekin cihazı. Ölçümü sonra yapın. Umarım ölçü aletini yakmamışsınızdır.

• Öyle denedim birşey olmayınca bir de fişe takılı deneyeyim dedim
    Multimetre sağlam.
    Tatile çıktım, 3 hafta sonra devam edeceğim.
    Birşey daha hatırladım. Eski Ups de benzer şekilde KAR'ı attırıyordu.

• Kaçak akım rölesi atıyorsa kullandığınız UPS toprak hattına akım kaçırıyor demektir. Normalde böyle bir durum yaşanmaması gerekir. Çünkü zaten UPS içinde 12V bir akü bulunur. Bu aküden elde edilen güç elektrik kesintisi durumunda yükseltilerek cihaz üzerindeki prize gönderilir. Tabi arada koruma devresi de bulunuyor.
    Bu şartlar altında kaçak akım röleniz veya UPS içindeki kart bozuk olabilir. Eğer evdeki başka hiçbir alet kaçak akım rölesini attırmıyorsa röle bozuk değildir ve bağlantısı doğru yapışmıştır. Suç UPS'e kalır.
    Çözüm önerisi sunamasam da UPS'i topraksız bir prize takıp deneme yapmak faydalı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.